Постанова
від 14.12.2010 по справі 2а-16211/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

14 грудня 2010 року 09:53 № 2а-16211/10/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі г оловуючого судді Шейко Т.І. п ри секретарі судового засіда ння Деруга Н.О. розглянувши у відкритому судовому засідан ні адміністративну справу

за позовом Державна податкова інспе кція у Оболонському районі м . Києва

до Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Свіско Фарм"

про припинення юридичної особ и

за участю представників ст орін:

за участю представників с торін:

від позивача - Козак В.А. - за довіреністю;

від відповідача - не прибу в;

третя особа - не прибув.

встановив:

Позивач звернувся до Ок ружного адміністративного с уду міста Києва з позовом до В ідповідача про припинення юр идичної особи Товариства з о бмеженою відповідальністю « Свіско Фарм»(код ЄДРПОУ - 3334699 0).

Позовні вимоги вмотивован і тим, що відповідно до витягу з єдиного державного реєстр у юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Свіско Фарм»за юридичною адресою не знаходиться, чим у неможливлює здійснення пода тковим органом функції контр олю за своєчасністю, достові рністю, повнотою нарахування та сплати податків і зборів.

У судовому засіданні Позив ач надав додаткові пояснення по справі та зазначив, що Відп овідач більше трьох років не подає до Державної податков ої інспекції в Оболонському районі м. Києва податкові - дек ларації та документи податко вої звітності, що свідчить пр о невиконання ним обов' язкі в, передбачених ст. 9 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання»щодо подання до державн их податкових органів та інш их державних органів відпові дно до законів декларацій, бу хгалтерської звітності та ін ших документів і відомостей, пов' язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов' язкових платежів), у зв' язку з чим просив суд припини ти юридичну особу - Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Свіско Фарм».

Відповідач в судове засіда ння не з' явився. Судовий вик лик, направлений на адресу Ві дповідача повернувся з відмі ткою відділення поштового зв ' язку «за зазначеною адресо ю не зареєстрований».

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців місцезнаходження Відповідача: 04080, вул. Вікентія Хвойки, буд. 18/14 м. Київ, Україна. Зазначена адреса співпадає з адресою Відповідача, вказа ною у позовній заяві та з адре сою, на яку направлявся судов ий виклик.

Інформації щодо зміни місц езнаходження Відповідач до д ержавного реєстратора та Дер жавної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києв а не надавав.

Частиною 11 ст. 35 КАС України передбачено, що у разі поверн ення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена а дресату з незалежних від суд у причин, вважається, що така п овістка вручена належним чин ом.

З огляду на зазначене, суд вважає, що Відповідач повідо млений належним чином за адр есою, внесеною до державного реєстру. За таких обставин, не прибуття в судове засідання представника Відповідача не є перешкодою для розгляду сп рави.

Третя особа в судове засіда ння не прибула, хоча попередж алася про дату, час та місце су дового засідання належним чи ном.

Суд, дослідивши матеріали с прави, заслухавши пояснення Позивача, вважає, що позов під лягає задоволенню з огляду н а наступне.

Суб' єкт підприємницької діяльності - юридична особа Товариство з обмеженою відп овідальністю «Свіско Фарм» к од ЄДРПОУ № 33346990, зареєстроване Оболонською районною у м. Киє ві державною адміністрацію 2 2.02.2005 року.

Відповідач взятий на облік Державною податковою інспек цією у Оболонському районі м . Києва з 18.03.2005 року.

Згідно Витягу з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців від 13.10.2010 року в графі «ст атус відомостей про юридичну особу»зазначено «відсутніс ть юридичної особи за місцез находженням».

Відповідно до Довідки Держ авної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва № 6569/9/29-105 від 15.10.2010 року, звітність до державної податкової інс пекції у Оболонському районі м. Києва не подавалась Відпов ідачем з вересня 2008 року.

Заборгованість із сплати п одатків, зборів (обов' язков их платежів) у Відповідача пе ред Державним бюджетом відсу тня - відповідно до Довідки Де ржавної податкової інспекці ї у Оболонському районі м. Киє ва № 6569/9/29-105 від 15.10.2010 року.

Відповідно до ч.1 ст. 42 Консти туції України кожен має прав о на підприємницьку діяльніс ть, яка не заборонена законом . При цьому, ст.ст. 67, 68 Конституці ї України встановлюють, що ко жен зобов' язаний сплачуват и податки і збори в порядку і р озмірах, встановлених законо м (ст. 67), кожен зобов' язаний не ухильно додержуватися Конст итуції України та законів Ук раїни, не посягати на права і с вободи, честь і гідність інши х людей. Незнання законів не з вільняє від юридичної відпов ідальності (ст.68).

Статтею 9 Закону України «Пр о систему оподаткування»пер едбачено обов' язок платник ів податків і зборів (обов' я зкових платежів) вести бухга лтерський облік, складати зв ітність про фінансово-господ арську діяльність і забезпеч увати її зберігання у термін и, встановлені законами; пода вати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плате жів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов' язк ових платежів) у встановлені законами терміни.

Право звернення у передбач ених законом випадках до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб' єкт а підприємницької діяльност і передбачено для органів де ржавної податкової служби п. 17 ч.1 ст.11 Закону України «Про де ржавну податкову службу в Ук раїні».

Відносини, які виникають у с фері державної реєстрації юр идичних осіб, а також фізични х осіб - підприємців регулюю ться Законом України «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців».

Відповідно до ч.2 ст. 38 цього З акону підставами для постано влення судового рішення, щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи є, зокрем а, неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону т а не повідомлення про зміну с вого місцезнаходження.

Адміністративним судам пі двідомчі спори про припиненн я юридичних осіб та державно ї реєстрації фізичних осіб - підприємців за позовами орга нів державної податкової слу жби. Різновидом такої катего рії справ є справи за позовам и про скасування державної р еєстрації.

Відповідно до ч.1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених ст. 72 цього Кодексу.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що Від повідач протягом періоду, що перевищує три роки не звітує до податкових органів, дослі дивши матеріали справи та оц інивши докази, які є у справі з а своїм внутрішнім переконан ням, суд прийшов до висновку, щ о позовні вимоги є обґрунтов аними та підлягають задоволе нню.

Частина 4 ст. 94 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни передбачає, що у справах , в яких Позивачем є суб' єкт в ладних повноважень, а Відпов ідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсн ені Позивачем, з Відповідача не стягуються.

Керуючись ст. 124 Конституції України, ст. ст. 69-71, 94, 158-163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Окружний а дміністративний суд міста Ки єва, -

постановив:

Позов Державної п одаткової інспекції у Оболон ському районі м. Києва задово лити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмежено ю відповідальністю «Свіско Ф арм», місцезнаходження: 04080, вул . Вікентія Хвойки, буд. 18/14 м. Київ , Україна, зареєстровану Обол онською районною у м. Києві де ржавною адміністрацію 22.02.2005 ро ку, код ЄДРПОУ 33346990.

У день набрання постанови законної сили направити її д ержавному реєстратору за міс цем реєстрації юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення щодо скасуван ня державної реєстрації юрид ичної особи.

Постанова набирає законно ї сили у відповідності з норм ами ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції за правилами, встанов леними ст.ст. 185-187 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни.

Суддя Т.І. Шейко

Дата складання та під писання постанови в повному обсязі - 20.12.2010 р.

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено20.04.2011
Номер документу14930714
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16211/10/2670

Ухвала від 22.11.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Постанова від 14.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні