Постанова
від 27.03.2008 по справі ас9/100-08     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС9/100-08     

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.03.08           Справа №АС9/100-08.

За позовом : Управління пенсійного фонду України в Путивльському районі, м. Путивль

До відповідача :  Приватного підприємства «Каменка», с. Кочерги, Путивльський район.

Про стягнення   273 грн. 77 коп.

                                                                                 Суддя           Лущик м.С.

За участю представників сторін:  

від позивача:          не з'явився.

від відповідача:            не з'явився

СУТЬ СПОРУ:   позивач просить стягнути з відповідача 273 грн. 77 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за листопад  2007 року .

Відповідач відзив на позовну заяву не подав, в судове засідання не зявився, про час та місце слухання справи був повідомлений  належним чином, тому, відповідно до ч. 6 ст.71 КАС України, справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи та дослідивши  наявні докази для вирішення справи по суті, суд задовольняє позовні вимоги, виходячи з наступного:

Відповідно до п.1 ст.1 Закону України «Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне  страхування», відповідач є платником збору на обов'язкове державне пенсійне страхування і, відповідно до п.1 ст. 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 року № 1058-ІУ є платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Збір на обов'язкове  державне пенсійне страхування повинен сплачуватись  у порядку та строки, визначені Законом України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування», Законом України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», Інструкцією «Про порядок обчислення і сплати підприємствами, організаціями та громадянами збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, інших платежів, а також обліку їх надходження до Пенсійного фонду України», затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України  № 16-6 від 19.01.2001 року та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України  за № 998/6189 від 29.11.2001 року, а  страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування – у порядку та строки, визначені п.1 ст. 19, 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та Інструкцією   «Про порядок обчислення та сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженої  постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року № 21-1 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції 16.01.2004 року за № 64/8663.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування», відповідач -  самостійно повинен обчислювати суму страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, яка зазначається  в  розрахунку страхових внесків та сплачувати їх у строки, що визначені п. 6 ст. 20 вищезазначеного Закону.

Відповідно до поданих відповідачем звіту до Пенсійного фонду України  за листопад 2007 року, ним самостійно були нараховані страхові внески в сумі 273 грн. 77 коп., однак в порушення п. 6 ст. 20 Закону, не були сплачені.

Таким чином, заборгованість відповідача перед позивачем  становить 273 грн. 77 коп.

Відповідач не подав доказів сплати боргу в сумі 273 грн. 77 коп., тому вимоги позивача щодо стягнення з відповідача даної заборгованості є правомірними, обґрунтованими  і підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов задовольнити.

2.          Стягнути з Привптного підприємства «Каменка»», ( мСумська область, Путивльський район, с. Кочерги, код 33001467) на користь Управління Пенсійного фонду в Путивльському районі  ( м. Путивль, вул. Кірова, 34, код 21129689) 273 грн. 77 коп. боргу.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду. Заява про апеляційне оскарження подається до суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання, апеляційної скарги постанова, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Роз'яснити позивачу, що за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили, виконавчий лист видається за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено. Якщо судове  рішення ухвалено на  користь кількох позивачів чи проти кількох відповідачів, суд має право видати кілька виконавчих листів, точно зазначивши, яку частину судового рішення треба виконати за кожним виконавчим листом.( ст. 258 КАСУ)

Суддя                                                                             М.С. Лущик.

Дата ухвалення рішення27.03.2008
Оприлюднено04.04.2008
Номер документу1494805
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас9/100-08     

Постанова від 27.03.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

Ухвала від 06.03.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

Ухвала від 13.02.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні