Постанова
від 24.03.2011 по справі 0670/444/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/444/11  

категорія  8.3.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 березня 2011 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Чернова Г.В. ,

при секретарі -       Шакалові А.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Попільнянської міжрайонної державної податкової інспекції   до   приватного підприємства "Грінфілд"    про  припинення юридичної особи,-

встановив:

Попільнянська міжрайонна державна податкова інспекція  звернулась до суду з позовом, в якому зазначає, що ПП  "Грінфілд" з 21.01.2004 року зареєстроване Попільнянською районною  державною адміністрацією. Згідно довідки  №83 від 17.01.2011 року, відповідач з  16.12.2009 року  не подає податкової звітності. Посилаючись на Закон України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” та Податковий кодекс України,  позивач просить припинити юридичну особу відповідача.

У судовому  засіданні представник позивача  позовні вимоги підтримав, з підстав зазначених в позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Про  дату, час та місце розгляду справи   був повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, заслухавши пояснення представника позивача,  суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що відповідач  з 21.01.2004  року зареєстрований  Попільнянською районною державною адміністрацією як суб’єкт підприємницької діяльності - юридична особа, та як платник податків  знаходиться  на обліку в ДПІ, код ЄДРПОУ 32614460.

Відповідно до ст. 9 Закону України " Про систему оподаткування", платник  податків зборів (обов'язкових платежів) зобов'язаний подавати до державних податкових органів відповідно до законів  декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості. пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до абз.4 ч.2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” , неподання протягом року органам  податкової служби податкових документів фінансової звітності відповідно  до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством.

Відповідно до  пункту 16.1.3 статті 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

П. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України передбачено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Згідно довідки позивача, ПП "Грінфілд" з 16.12.2009 року до органу  державної податкової служби не звітується, тобто, на момент подачі позову до суду - більше року.

Дані  обставини є підставою для постановлення судового рішення про  припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, керуючись  ст.ст. 158-163, 167, 254  КАС України, суд, -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватного підприємства "Грінфілд", ідентифікаційний  код 32614460, місцезнаходження: 13501, Житомирська область, Попільнянський район, смт. Попільня, вул. Якіра,2.

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                Г.В. Чернова

  

          

Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено21.04.2011
Номер документу14970972
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/444/11

Постанова від 24.03.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні