Ухвала
від 30.03.2011 по справі ас 3/504-06
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 березня 2011 р. Справа № АС 3/504-06

Колегія суддів Харк івського апеляційного адмін істративного суду у складі:

Головуючого судді - Шевцової Н.В.,

Суддів Мак аренко Я.М., Мінаєвої О.М.

за участю секретаря судов ого засідання Антоненко Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщ енні Харківського апеляційн ого адміністративного суду в м. Харкові адміністративну с праву за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відп овідальністю "Підприємство п о вирощуванню та реалізації квітково-декоративних росли н" на ухвалу Сумського окружн ого адміністративного суду в ід 27.12.2010р. по справі № АС 3/504-06

за позовом Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Підприємство по вирощуван ню та реалізації квітково-де коративних рослин"

до Сумської міської рад и, третя особа Управл іння держкомзему у м. Суми

про визнання протиправ ним та скасування акту, визна ння права та зобов' язання в чинити дії,

ВСТАНОВИЛА:

Постановою Господарсь кого суду Сумської області в ід 06 листопада 2006 року було зад оволено позовні вимоги товар иства з обмеженою відповідал ьністю " Підприємство по виро щуванню та реалізації квітко во - декоративних рослин" до Су мської міської ради про визн ання протиправним та скасува ння пункту 2 рішення Сум ської міської ради від 19.07.2006 р. № 128 - МР " Про надання в оренду, змі ну цільового призначення зем ельних ділянок підприємства м, установам, організаціям та підприємцям та внесення змі н до рішень Сумської міської ради", визнання права на пості йне користування земельною д ілянкою та зобов'язання вида ти акт на право постійною кор истування земельною ділянко ю. Постанова Господарського суду Сумської області від 06 ли с гопала 2006 року набрала закон ної сили.

08 грудня 2010 року до Господарс ького суду Сумської області надійшла заява TOB " Підприємст во по вирощуванню та реаліза ції квітково-декоративних ро слин" про роз'яснення судовог о рішення від 06 листопада 2006 ро ку по справі № АС 3/504-06.

Листом судді Господарсько го суду Сумської області від 13.12.2010 р. заява про роз'яснення су дового рішення від 06 листопад а 2006 року разом з матеріалами с прави № АС 3/504-06 була передана до Сумської о окружного адміні стративного суду.

Ухвалою Сумського окружно го адміністративного суду ві д 27.12.2010 року зазначену справу ра зом з заявою про роз' ясненн я судового рішення повернуто до Господарського суду Сумс ької області.

Позивач не погодившись з ух валою суду першої інстанції подав апеляційну скаргу, в як ій просить суд апеляційної і нстанції оскаржувану ухвалу скасувати та направити спра ву до Сумського окружного ад міністративного суду для роз гляду заяви про роз' яснення судового рішення.

В обґрунтування вимог апел яційної скарги відповідач по силається на прийняття оскар жуваної ухвали ст. 22, п. 6 ч. 3 ст. 108, п.п. 6, 7 розділу 7 Прикінцевих та перехідних положень КАС Укр аїни, що призвело до неправил ьного вирішення питання.

Перевіривши доводи апеляц ійної скарги, рішення суду пе ршої інстанції, дослідивши м атеріали справи, колегія суд дів вважає, що апеляційна ска рга підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Приймаючи оскаржувану ухв алу, суд першої інстанції вих одив з того, що в даній справі було відкрито провадження г осподарським судом до початк у діяльності Сумського окруж ного адміністративного суду , а тому заява про роз' ясненн я постанови від 06 листопада 2006 року по справі № АС 3/504-06 повинна розглядатись Господарським судом Сумської області.

Колегія суддів не погоджує ться з такими висновками суд у, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 6 розділу VII П рикінцевих та перехідних пол ожень до Кодексу адміністрат ивного судочинства до початк у діяльності окружних та апе ляційних адміністративних с удів адміністративні справи , підвідомчі господарським с удам відповідно до Господарс ького процесуального кодекс у України 1991 року, вирішують у п ершій та апеляційній інстанц іях відповідні місцеві та ап еляційні господарські суди з а правилами Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни.

11 лютого 2009 року розпочав сво ю діяльність Сумський окружн ий адміністративний суд. Так им чином, з цього часу господа рський суд Сумської області не має повноважень розглядат и справи за правилами Кодекс у адміністративного судочин ства України, оскільки розгл яд зазначених справ є повнов аженням Сумського окружного адміністративного суду.

Судом першої інстанції при прийнятті оскаржуваної ухва ли не було враховано зазначе ні норми процесуального прав а, що призвело до неправильно го вирішення питання про пов ернення справи, а тому апеляц ійна скарга підлягає задовол енню, а ухвала суду першої інс танції скасуванню з направл енням справи до Сумського ок ружного адміністративного с уду для вирішення питання пр о розгляд заяви про роз' ясн ення судового рішення.

Керуючись ст.ст. 160, 167, 195, 196, п. 3 ст. 199, ст.ст. 205, 206, 209, 254 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Підприємство по вирощуванню та реалізації кв ітково-декоративних рослин" - задовольнити.

Ухвалу Сумського окр ужного адміністративного су ду від 27.12.2010р. по справі № АС 3/504-06 - скасувати.

Справу за позовом Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Підприємство по ви рощуванню та реалізації квіт ково-декоративних рослин" до Сумської міської ради, третя особа Управлі ння держкомзему у м. Суми про визнання протиправним та ск асування акту, визнання прав а та зобов' язання вчинити д ії направити до Сумського ок ружного адміністративного с уду для вирішення питання пр о розгляд заяви про роз' ясн ення судового рішення.

Ухвала набирає закон ної сили з моменту її проголо шення та оскарженню не підля гає.

Головуючий суддя (підпис) Шевцова Н.В.

Судді (підпис)

(підпис) Макаренко Я.М.

Мін аєва О.М.

ЗГІДНО З ОРИГІНАЛОМ: Шевцова Н.В.

Повний текст ухвали вигото влений 01.04.2011 р.

СудХарківський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.03.2011
Оприлюднено21.04.2011
Номер документу14974603
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —ас 3/504-06

Ухвала від 30.03.2011

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Шевцова Н.В.

Постанова від 08.02.2007

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Токар М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні