Постанова
від 25.02.2011 по справі 0670/258/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/258/11  

категорія  10.1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2011 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Майстренко Н.М. ,

розглянувши в порядку письмовог провадження адміністративну справу

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області   

до   Малинського комунального підприємства "Паперовик"    

про  стягнення 160669,31 грн.,-

встановив:

 Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області звернулось до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом  до Малинського комунального підприємства "Паперовик", посилаючись на те, що відповідач в порушення вимог Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" не сплатив заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 160669,31 грн.

Позивач направив на адресу суду клопотання про розгляд справи у відсутність його представника, зазначив, що відповідачем заборгованість в добровільному порядку не сплочена.

Представник відповідача до суду повторно не з’явився, своїми процесуальними правами, що передбачені ст. 49 КАС України, не скористався, щодо причин неявки суд не повідомив, хоча про дату, час і місце судового розгляду був повідомлений належним чином, а тому суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності сторін в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Малинське комунальне підприємство "Паперовик" зареєстроване як платник збору на обов’язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фону України в Малинському районі Житомирської області.

Відповідно до статей 14 та 15 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” відповідач є страхувальником і відповідно платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

На виконання вимог п. 6 ч. 2 ст. 17 цього Закону відповідач подав до Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області розрахунки суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за вересень-листопад 2010 року.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 названого Закону страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Частиною другою статті 106 зазначеного Закону встановлено, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків.

Зазначені обставини підтверджуються самостійно поданими відповідачем до УПФУ в Корольовському районі м. Житомира розрахунками суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за вересень-листопад 2010 року, згідно яких відповідач визначив до сплати 160669,31 грн., а також довідкою-розрахунком суми заборгованості, за змістом якої така заборгованість складає 160669,31 грн.

Доказів погашення відповідачем вказаної заборгованості  судом станом на день розгляду справи не встановлено.

За наведених обставин суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.  86, 94, 158-163, 254 КАС України,

постановив:

Позов Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області задовольнити.

Стягнути з Малинського комунального підприємства "Паперовик" на користь Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житмирської області заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у сумі 160669,31 грн.

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          Уразі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                Н.М. Майстренко

  

          

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.02.2011
Оприлюднено22.04.2011
Номер документу14993175
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/258/11

Ухвала від 15.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Постанова від 25.02.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні