Постанова
від 13.04.2011 по справі 2а/2470/687/11
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ  ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

Іменем України

13 квітня 2011 р.                                                м. Чернівці                                 Справа № 2а/2470/687/11

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Спіжавка Г.Г., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду в Першотравневому районі м. Чернівці до Товариства з обмеженою відповідальністю "Італавтоцентр" про стягнення заборгованості, –

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду в Першотравневому районі м. Чернівці звернулось до суду із адміністративним позовом, в якому просить стягнути заборгованість з товариства з обмеженою відповідальністю "Італавтоцентр" в сумі 343,20 грн.

Відповідач належним чином повідомлений про відкриття скороченого провадження за даним адміністративним позовом та порядок його розгляду - 31.03.2011 року, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення, що повернулося на адресу суду із відповідною відміткою. Заяви про визнання позову або заперечень на позов до суду відповідач не направив.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини, суд вважає що наявні достатні підстави для прийняття судового рішення і приходить до висновку, що адміністративний позов слід задовольнити повністю з огляду на наступне.

Як встановлено судом, товариство з обмеженою відповідальністю "Італавтоцентр" зареєстроване виконавчим комітетом Чернівецької міської ради 27.09.2006р., юридична адреса: вул.Руська, 236А, м.Чернівці, 58023, та є платником страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до ч. 1 ст. 14 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 р. №1058-ІV та п.п. 2.1.1 п. 2.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, що затверджена постановою правління Пенсійного фонду № 21-1 від 19.12.2003 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 за № 64/8663 страхувальниками є роботодавці, підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об’єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об’єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами).

Відповідно до п.п.4, 6 ч.2 ст.17 Закону №1058-ІV до обов’язку страхувальника належить подавати звітність територіальним органам Пенсійного фонду в строки та за формою, встановленою Пенсійним фондом, нараховувати та сплачувати страхові внески в повному обсязі в установленні строки.

Згідно з ст. 20 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" строк протягом якого страхувальник був зобов'язаний сплачувати страхові внески, нараховані ним за відповідний базовий період (календарний місяць) встановлений не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення базового звітного періоду. Сплата страхових внесків здійснюється виключно в грошовій формі шляхом внесення відповідних сум страхових внесків до солідарної системи на банківські рахунки виконавчих органів Пенсійного фонду, а сум страхових внесків до накопичувальної системи пенсійного страхування - на банківський рахунок Накопичувального фонду або на банківський рахунок обраного застрахованою особою недержавного пенсійного фонду.

Суми страхових внесків своєчасно не нараховані або не сплачені страхувальниками у строки, передбачені ст. 20 Закону №1058-ІV вважаються простроченою заборгованістю і стягуються з нарахуванням  пені та застосуванням фінансових санкцій.

Частиною 12 ст.20 Закону №1058-ІV встановлено, що страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.  

Так, за даними розрахунку суми страхових внесків на загальнобов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за грудень 2010 року сума заборгованості підприємства по сплаті внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування становить 343, 20 грн.

Позивачу була направлена вимога про сплату боргу №Ю-175/37 від 03.02.2011р. на загальну суму 7850,45 грн., в тому числі новостворений борг 343,20 грн.

Таким чином, суд вважає за доведені обставини на які посилається позивач, а адміністративний позов як обґрунтований підлягає задоволенню  повністю.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження виконуються негайно.  

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 20, 106 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" та ст.ст. 86, 94, 183-2, 256 КАС України, суд, -

 ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Італавтоцентр" (ід.код 34574006) на користь управління Пенсійного фонду в Першотравневому районі м. Чернівці заборгованість в сумі 343,20 грн.

3. Копію постанови направити сторонам у справі.

4. Постанова підлягає негайному виконанню.

Порядок і строки оскарження постанови визначаються ст.ст. 185, 186 Кодексу адміністративного судочинства України.   

Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку постанови суду першої інстанції повністю або частково, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

         

Суддя                                                                                                                     Г.Г. Спіжавка

Дата ухвалення рішення13.04.2011
Оприлюднено26.04.2011

Судовий реєстр по справі —2а/2470/687/11

Постанова від 13.04.2011

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Спіжавка Георгій Георгійович

Ухвала від 25.03.2011

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Спіжавка Георгій Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні