Постанова
від 21.04.2011 по справі 2а/0570/5119/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 квітня 2011 р. справа № 2а/0570/5119/2011

приміщення суду за адр есою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвар дейської дивізії, 17

Донецький окружний адмі ністративний суд в складі:

головуючого судді Крилово ї М.М.

розглянувши в порядку скор оченого провадження адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Кіровському районі м. Дон ецька до Дочірнього підприєм ства Товариства з обмеженою відповідальністю «Група Ф інансових технологій» «Кр едит Плюс-2» про припинення п ідприємницької діяльності ю ридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Предметом даного позову є п рипинення підприємницької д іяльності юридичної особи у зв' язку із ненаданням відпо відачем протягом року до под аткової інспекції податкови х декларацій та інших докуме нтів фінансової звітності.

Відповідно до ч. 8 ст. 19 Господ арського кодексу України усі суб'єкти господарювання, від окремлені підрозділи юридич них осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести пер винний (оперативний) облік ре зультатів своєї роботи, скла дати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визн ачені законом, а також вести (к рім громадян України, інозем ців та осіб без громадянства , які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підп риємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітн ість згідно із законодавство м.

Пунктом 4.1.4 ст. 4 Закону Україн и «Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами» перед бачене подання суб' єктами г осподарювання податкових де кларацій за базовий податков ий (звітний) період.

Статтею 10 Закону України «П ро державну податкову службу в Україні» визначені функці ї державних податкових інспе кцій в районах, містах без рай онного поділу, районах у міст ах, міжрайонних та об'єднаних державних податкових інспек цій.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 10 вказ аного Закону такі державні п одаткові інспекції контролю ють своєчасність подання пла тниками податків бухгалтерс ьких звітів і балансів, подат кових декларацій, розрахункі в та інших документів, пов'яза них з обчисленням податків, і нших платежів, а також переві ряють достовірність цих доку ментів щодо правильності виз начення об'єктів оподаткуван ня і обчислення податків, інш их платежів.

Статтею 11 Закону України «П ро підприємництво» визначен о, що підприємницька діяльні сть припиняється, зокрема, на підставі рішення суду у випа дках, передбачених законодав ством України.

Як передбачене ч.2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців», п ідставами для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язано з банкрутством юрид ичної особи, в тому числі, є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Юридична особа, що є відпові дачем по справі, не подавала п ротягом року органам державн ої податкової служби податко ві декларації та інші докуме нти фінансової звітності від повідно до закону, що згідно з наведеними нормами права є п ідставою для припинення його підприємницької діяльності .

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців» суд, який постановив рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язане з банкрутством юр идичної особи, у день набранн я таким рішенням законної си ли направляє його копію держ авному реєстратору за місцез находженням юридичної особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення. Дата надходжен ня відповідного судового ріш ення вноситься державним реє стратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Керуючись статтями 23, 94, 162, 183-2 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов Державної податково ї інспекції у Кіровському ра йоні м. Донецька до Дочірньог о підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю «Група Фінансових техно логій» «Кредит Плюс-2» про при пинення підприємницької дія льності юридичної особи - зад овольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи Д очірнього підприємства Това риства з обмеженою відповіда льністю «Група Фінансових технологій» «Кредит Плюс-2» (ідентифікаційний номер 36168987, д ержавна реєстрація - 21.10.2008).

У день набрання постановою законної сили направити коп ію постанови державному реєс тратору за місцем реєстрації юридичної особи Дочірнього підприємства Товариства з об меженою відповідальністю « Група Фінансових технолог ій» «Кредит Плюс-2» для внесен ня до Єдиного державного реє стру запису про судове рішен ня.

Постанова може бути оскарж ена до Донецького апеляційно го адміністративного суду че рез суд першої інстанції у по рядку, визначеному статтею 186 КАС України, шляхом подачі ап еляційної скарги протягом де сяти днів з моменту отриманн я копії постанови.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя Крилова М.М.

Дата ухвалення рішення21.04.2011
Оприлюднено27.04.2011
Номер документу15030740
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/5119/2011

Постанова від 21.04.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 05.04.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні