Постанова
від 24.03.2011 по справі 2а-2082/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Микол аїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.03.2011 р. Спр ава № 2а-2082/11/1470

Головуючий суд дя Миколаївського окружного адміністративного суду С ереда О.Ф., розглянувши в по рядку письмового провадженн я адміністративну справу

за поданням Державної п одаткової інспекції у Ленінс ькому районі м. Миколаєва, вул . Гмирьова, 1/1, м. Миколаїв

до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Микола ївський міський Радіотрансл яційний вузол», вул. Маршала В асилевського, 51, м. Миколаїв

про стягнення заборгов аності

встановив:

До Миколаївського окруж ного адміністративного суду надійшло подання Державної податкової інспекції у Ленін ському районі м. Миколаєва (да лі ДПІ) до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Микол аївський міський Радіотранс ляційний вузол»(далі Відпові дач) про стягнення коштів за п одатковим боргом.

Представником ДПІ було под ано заяву про розгляд справи у порядку письмового провад ження.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, письмових заперечень до с уду не надіслав.

На підставі ч.3 ст. 122 КА С України судовий розгляд сп рави здійснюється в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до виснов ку про обґрунтованість позов них вимог, виходячи з наступн ого.

Товариство з обмеженою в ідповідальністю «Миколаївс ький міський Радіотрансляці йний вузол»зареєстроване як суб' єкт підприємницької ді яльності 27.07.2009., та перебуває на податковому обліку в ДПІ у Ле нінському районі м. Миколаєв а.

Станом на 21.03.2011 року за Відпо відачем рахується податкови й борг в сумі 3364,61 грн., з яких:

-з податку на прибуток - 108,0 грн .;

-з податку на додану вартіст ь - 2746,74 грн.;

- комунальний податок-509,87 грн .

Наявність вказаної заборг ованості підтверджується об ліковою карткою платника, ро зрахунком суми заборгованос ті, податковою декларацією в ід 09.02.2011 р. №88799.

Відповідно до підпункту 14.1. 175 пункту 14.1 статті 14 Податковог о кодексу України (далі- ПК) по датковий борг - сума грошовог о зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявн ості), самостійно узгодженог о платником податків або узг одженого в порядку оскарженн я, але не сплаченого у встанов лений цим Кодексом строк, а та кож пеня, нарахована на суму т акого грошового зобов'язання .

Відповідно до пункту 95.1 стат ті 95 ПК орган державної податк ової служби здійснює за плат ника податків і на користь де ржави заходи щодо погашення податкового боргу такого пла тника податків шляхом стягне ння коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх не достатності - шляхом продажу майна такого платника подат ків, яке перебуває у податков ій заставі.

Стягнення коштів та продаж майна платника податків про вадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня наді слання такому платнику подат кової вимоги (пункт 95.2 статті 95 ПК).

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва було надіслано до відповідача першу податкову вимогу від 26.11.2010 року № 1/766.

Відповідно до ч. 1 ст.183-3 КАС Ук раїни провадження у справах за зверненням органів держав ної податкової служби при зд ійсненні ними передбачених з аконом повноважень здійснює ться на підставі подання так их органів щодо - стягнення ко штів за податковим боргом.

Враховуючи викладене, суд д ійшов висновку, що подання є о бґрунтованим, підтверджуєть ся матеріалами справи та під лягають задоволенню в повном у обсязі.

Керуючись ст.ст. 159, 160-163, 183-3 КА С України, п.95.2 ст. 95 ПК України, с уд, -

П О С Т А Н О В И В:

Подання ДПІ у Ленінсько му районі м. Миколаєва- задово льнити повністю.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ми колаївський міський радіотр ансляційний вузол» (вул. Марш ала Василевського, 51, м. Микола їв, код 36579069) кошти, в тому числі г отівкові, в розмірі 3364,61грн. (три тисячі триста шістдесят чот ири гривні 61 копійку) в рахуно к погашення податкового борг у

Постанова набирає закон ної сили після закінчення 10-де нного строку з дня проголоше ння/отримання постанови, якщ о протягом цього часу не буде подано апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили постанови за наслідками апе ляційного провадження.

Порядок та строки апеляцій ного оскарження визначені ст . 186 КАС України.

Апеляційна скарга подаєть ся до Одеського апеляційного адміністративного суду чере з Миколаївський окружний адм іністративний суд. Копія апе ляційної скарги одночасно на дсилається особою, яка її под ає, до Одеського апеляційног о адміністративного суду.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Постанова прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною та виконується негайно.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга, подана п ісля закінчення встановлени х строків залишається без ро згляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, як а її подала, не знайде підстав для поновлення строку

Головуючий суддя

О. Ф. С ереда

Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено27.04.2011
Номер документу15030856
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2082/11/1470

Постанова від 24.03.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

Ухвала від 22.03.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Середа О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні