Постанова
від 06.02.2008 по справі 14/218-5062
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/218-5062

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"06" лютого 2008 р.Справа № 14/218-5062

 17 год. 10 хв.

 м. Тернопіль

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Руденка О.В.             

при секретарі судового засідання  Махнач Р.В.

Розглянув матеріали справи

За позовом Прокурора Збаразького району в інтересах держави в особі Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Збаразького районного центру зайнятості вул. Ш. Алейхема, 17, м. Збараж, Збаразький район, Тернопільська область   

до відповідача Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Каменяр-1" с.Киданці, Збаразький район, Тернопільська область       

про стягнення недоїмки в сумі 1724,63 грн.

За участю представників сторін:

          Прокурора: Прокурор відділу представництва громадян та держави в судах Свачій М.І.,  посвідчення   № 58;

Позивача: Юрисконсульт Збаразького РЦЗ Чорній  Н.Г.,  доручення   № б/н  від 08.10.07 р.;

          Відповідача: не з'явився.

Суть справи:

          Прокурор Збаразького району в інтересах держави в особі Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Збаразького районного центру зайнятості м. Збараж, Збаразький район, Тернопільська область звернувся в господарський суд Тернопільської області з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Каменяр 1" с.Киданці, Збаразький район, Тернопільська область про стягнення недоїмки в сумі 1724,63грн.

Свої позовні вимоги, підтримані його повноважним представником, позивач обґрунтовує тим, що в порушення приписів чинного законодавства України, яке регулює спірні правовідносини, відповідачем по справі своєчасно не сплачувались страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття. За таких обставин, позивач просить стягнути дану суму в примусовому порядку.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, письмових заперечень проти позову не подав.

Як вбачається із позовної заяви позивачем зазначено адресу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Каменяр 1" с.Киданці, Збаразький район, Тернопільська область. Наведена адреса міститься і у всіх інших документах долучених суб'єктом звернення до позовних матеріалів (свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи від 29.02.2000р., довідка статуправління про включення до ЄДРПОУ № 31-900 від 17.01.2008 р., тощо).  

Інших відомостей про місцезнаходження відповідача –Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Каменяр 1" суду не відомо. Відповідно до п.1 ст.40 КАС України особи, які беруть участь у справі, зобов'язані під час провадження у справі повідомляти суд про зміну місця проживання (перебування, знаходження), роботи, служби. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка надсилається їм за останньою адресою і вважається врученою.

А тому у відповідності ст. 128 КАС України справа розглянута за наявними в ній матеріалами.

В судовому засіданні представнику позивача та прокурору роз'яснено належні їм процесуальні права та обов'язки згідно ст.ст. 49, 51, 130 Кодексу адміністративного судочинства України.

У зв'язку з усним клопотанням представника позивача технічна фіксація судового процесу не здійснюється.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та думку прокурора, суд встановив наступне.

Згідно вимог ст. 121 Конституції України, Закону України "Про прокуратуру", на органи прокуратури покладається представництво інтересів громадян та держави в судах у випадках, визначених Законом. В силу ст. ст.20, 36-1 Закону України "Про прокуратуру" при здійсненні прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законів прокурор має право звертатись до суду з заявою про захист прав і законних інтересів громадян, держави, а також підприємств та інших юридичних осіб при наявності порушень або загрози порушень економічних, політичних та інших державних інтересів внаслідок протиправних дій (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб, що вчиняються у відносинах між ними або з державою.

Відповідно до ст. 12 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" виконавча дирекція Фонду є виконавчим органом  правління Фонду, який забезпечує виконання рішень правління. Функції виконавчої дирекції Фонду покладаються на органи державної служби зайнятості. Виконавча дирекція Фонду та її робочі органи ведуть реєстр платників страхових внесків, провадять збір страхових внесків, контролюють правильність нарахування, своєчасність сплати страхових внесків, а також витрат за страхуванням на випадок безробіття та інші функції, визначені законодавством України.

Функції робочих органів виконавчої дирекції Фонду покладаються на центр зайнятості Автономної Республіки Крим, обласні, Київський і Севастопольський міські, районні, міськрайонні, міські та районні у містах центри зайнятості.

На підставі положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", відповідно до пункту 6.7 Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, затвердженої Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 11.12.2000р. № 339, роботодавці  щокварталу  складають  у  двох  примірниках розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, один екземпляр якої подається до центру зайнятості за місцем реєстрації платника.

Відповідно до поданої позивачем до позовної заяви розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 2006 року за відповідачем рахується заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 17806,18 грн.

Дана відомість підписана уповноваженими особами суб'єкта господарювання без заперечень.

При вирішенні спору суд враховує, що рішенням господарського суду Тернопільської області від 25.11.2005 р. по справі № 8/198-2757 (копія у справі) присуджено до стягнення з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Каменяр 1" 16081,55 грн. (недоїмка - 14043,69 грн., пеня - 2037,86грн.), спірний період: 01.01.2001 р. - 01.01.2005 р. Таким чином, на час вирішення спору заборгованість по сплаті страхових внесків за період з 01.01.2005 р. по 31.12.2006 р. становить 1724,63 грн.

Доказів на підтвердження сплати станом на час розгляду справи в суді заявленої до стягнення суми боргу відповідачем не подано, а судом не здобуто.

За таких обставин, позивач правомірно звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 1724,63  грн. і тому позовні вимоги позивача підлягають до задоволення як такі, що підтвердженні матеріалами справи, відповідають вимогам законодавства та не заперечені в установленому порядку відповідачем.

Судові витрати в силу положень ч. 4 ст. 94 КАСУ стягненню з відповідача не підлягають.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 2,3,7-17,70,71,87,89,94,128,158-163,167 КАС України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Каменяр 1" (с.Киданці, Збаразький район, Тернопільська область, ідент.код 30827953, р/р 2600955201056 в Збаразькому відділенні Ощадбанку №6356, МФО 398132) на користь Збаразького районного центру зайнятості (вул. Ш. Алейхема, 17, м. Збараж, Збаразький район, Тернопільська область) - 1724 (одну тисячу сімсот двадцять чотири) грн. 63 коп. недоїмки на р/р 37177305900198 в УДК в Тернопільській області, МФО 838012.

3. Видати виконавчий лист за заявою Збаразького районного центру зайнятості.

          Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. На постанову суду сторони мають право подати заяву про апеляційне її оскарження протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі до адміністративного суду апеляційної інстанції, а протягом 20 днів після подання заяви подати апеляційну скаргу.

 

Суддя                                                                                                    О.В. Руденко

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення06.02.2008
Оприлюднено09.04.2008
Номер документу1507073
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/218-5062

Постанова від 06.02.2008

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні