Ухвала
від 31.03.2011 по справі б38/96-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

31.03.11р. Справа № Б38/96-09

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Покулитій К. В.

за участю представників ст орін:

від кредитора - Логвінов С. С. - представник Жовтоводсь кої ОДПІ, дов. №702/10/24 від19.01.11 р.

Бунчук Ю. Ю. - представник ВВД ФСС від нещасних випадків на виробництві та проф. захворю вань в м.Жовті Води, дов. №20-03/03 ві д 10.01.11 р.

від боржника - Гальченко Є. А. - ліквідатор

розглянувши справу

за заявою Жовтоводськ ої об'єднаної державної пода ткової інспекції, м. Жовті Вод и

до боржника комунально го підприємства "П'ятихатськ е виробниче об'єднання житло во-комунального господарств а", Дніпропетровська область , П'ятихатський район, м. П'ятих атки, вул. Клименко, 3

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про банкрутство комунального пі дприємства "П'ятихатське вир обниче об'єднання житлово-ко мунального господарства", Дн іпропетровська область, П'ят ихатський район, м. П'ятихатки , вул. Клименко, 3 порушено 26.10.09р. з а заявою Жовтоводської об'єд наної державної податкової і нспекції, м. Жовті Води.

Постановою від 19.11.2009 р. госпо дарським судом визнано комун альне підприємство "П'ятихат ське виробниче об'єднання жи тлово-комунального господар ства", Дніпропетровська обла сть, П'ятихатський район, м. П'я тихатки банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру у спр аві строком до 19.11.10р., ліквідато ром призначено арбітражного керуючого Гальченко Євгена Анатолійовича, ліцензія сері я НОМЕР_1 від 20.02.08 р. (АДРЕСА _1, ідентифікаційний номер НОМЕР_2).

Ухвалою від 15.03.11 р. господарс ький суд продовжив строк лік відаційної процедури та повн оважень ліквідатора до 31.03.11 р.

Відповідно до ст.4-1 Господар ського процесуального кодек су України господарські суди розглядають справи про ба нкрутство у порядку провадж ення, передбаченому цим Код ексом, з урахуванням особлив остей, встановлених Законом України "Про відновлення пл атоспроможності боржника або визнання його банкру том".

10.03.11р. на затвердження до госп одарського суду Дніпропетро вської області надійшов звіт про проведену роботу з додат ками №35-юр від 07.03.11р. та ліквідац ійний баланс ліквідатора.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 5 ст .52 Закону України "Про відновл ення платоспроможності бо ржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон) у р азі, якщо громадянин-підприє мець - боржник або керівні орг ани боржника - юридичної особи відсутні за її мі сцезнаходженням, або у разі н енадання боржником протягом року до органів державної п одаткової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бух галтерської звітності, а та кож за наявності інших озна к, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльн ості боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором неза лежно від розміру його вимо г до боржника та строку викон ання зобов'язань. Ліквідатор письмово повідомляє про виз нання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, я кі в місячний строк з дня о держання повідомлення можу ть направити ліквідатору з аяви з вимогами до банкрута.

Отже, законодавством перед бачено особливу процедуру вс тановлення всіх відомих лікв ідатору кредиторів зі ст.52 Зак ону, яка є спеціальною по відн ошенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенц ійних кредиторів належать ор гани податкової служби, фонд и соціального страхування та їх повідомлення ліквідаторо м здійснюється шляхом надісл ання письмових повідомлень т аким кредиторам.

Статтею 52 Закону не передба чає публікації в офіційних д рукованих органах оголошенн я про визнання боржника банк рутом, у зв'язку з чим, ліквіда тором не здійснювалось таке оголошення.

В результаті ліквідаційно ї процедури ліквідатором вст ановлена та підтверджена кре диторська заборгованість:

- Жовтоводська ОДПІ, м.Жовті Води на суму 56 850,10 грн.;

- П`ятихатський районний цен тр зайнятості, м.П`ятихатки на суму 3 583,18 грн.;

- відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України в м.Ж овті Води на суму 877,24 грн.

Згідно довідок ДОКП "П`ятиха тське БТІ" №1701, відділу держком зему у П`ятихатському районі Дніпропетровської регіонал ьної філії ДП "Центр Державно го земельного кадастру" №2/08-428 в ід 26.10.2010 р., ВДАІ з ОАТ П`ятихатськ ого району та АТІ УДАІ ГУМВС У країни в Дніпропетровській о бласті №1738 від 28.10.10р. за боржнико м нерухомого майна, сільсько господарської техніки, земел ьних ділянок не зареєстрован о.

Відповідно до листа Інспек ції Державного технічного на гляду Дніпропетровської обл асної державної адміністрац ії №2927-02-11 від 29.10.10р. за боржником з ареєстровані наступні автот ранспортні засоби: трактор к олісний (2 шт.), екскаватор, трак тор-гусеничний, причіп. Остан ні, на виконання рішення четв ертого скликання 19-ї серії П`я тихатської районної ради, зг ідно Акту прийому-передачі в ід 30.11.2006 р. (а. с.147-150, т.1) передано на б аланс районного комунальног о підприємства "П`ятихатськи й комбінат комунальних підпр иємств" .

На запити ліквідатора отри мані відповіді управління ПФ У в П`ятихатському районі, П`ят ихатського районного центру зайнятості, Вільногірської районної виконавчої дирекці ї Дніпропетровського обласн ого відділення виконавчої ди рекції Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності, ВДВС П`ятиха тського РУЮ про відсутність заборгованості банкрута та в иконавчих проваджень на вико нанні.

Статтею 16 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців" передбачено, що з ме тою забезпечення органів дер жавної влади та учасників ци вільного обороту достовірно ю інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підпри ємців) створюється ЄДР, який м істить відомості щодо місцез находження юридичної особи, дати та номеру записів про вн есення змін до нього, дати вид ачі або зміни свідоцтва про д ержавну реєстрацію, дані про установчі документи, дати та № записів про внесення змін д о них, про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням, тощо.

В ліквідаційному балансі л іквідатором відображено акт иви банкрута та пасив, який ви явлений в ліквідаційній проц едурі.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засіданн і представників кредиторів т а ліквідатора, суд знаходить достатньо підстав щодо затв ердження ліквідаційного бал ансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом", су д, -

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора комунального підприємства "П'ятихатське виробниче об'єд нання житлово-комунального г осподарства", Дніпропетровсь ка область, П'ятихатський рай он, м. П'ятихатки.

Ліквідувати юридичну особ у - комунальне підприємс тво "П'ятихатське виробниче о б'єднання житлово-комунально го господарства", Дніпропетр овська область, П'ятихатськи й район, м. П'ятихатки, вул. Клим енко, 3 код ЄДРПОУ 03341534.

Згідно п.6 ст.31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" вважати по гашеними вимоги:

- Жовтоводська ОДПІ, м.Жовті Води на суму 56 850,10 грн.;

- П`ятихатський районний цен тр зайнятості, м.П`ятихатки на суму 3 583,18 грн.;

- відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України в м.Ж овті Води на суму 877,24 грн.

Припинити повноваження л іквідатора у справі №Б38/96-09 п ро банкрутство комунального підприємства "П'ятихатське в иробниче об'єднання житлово- комунального господарства", Дніпропетровська область, П' ятихатський район, м. П'ятихат ки арбітражного керуючого Га льченко Євгена Анатолійович а, ліцензія серія НОМЕР_1 в ід 20.02.08 р. (АДРЕСА_1, ідентифік аційний номер НОМЕР_2).

Провадження у справі прип инити.

Згідно п.2 ст.32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" копію цієї ухвали направити орг ану, який здійснив державну р еєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам держа вної статистики для виключе ння юридичної особи з Єдино го державного реєстру підпри ємств та організацій Украї ни, а також власнику (органу , уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезн аходженням банкрута.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення31.03.2011
Оприлюднено27.04.2011
Номер документу15088049
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б38/96-09

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 15.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 19.11.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні