Ухвала
від 26.04.2011 по справі 2/163-пн-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"26" квітня 2011 р. Справа № 2/163-ПН-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Є мленінової З.І. при секрет арі Бєловій О.С., розглянувши у відкритому судовому засід анні справу

за позовом: ОСОБА_1 м. Херсон

до товариства з обмежен ою відповідальністю "Херсон облагрошляхбуд" м. Херсон

третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору, на стороні відповіда ча - відкрите акціонерне то вариство "Морський Трансп ортний Банк" в особі філії в ідкритого акціонерного това риства "Морський Транспор тний Банк" у м. Херсоні

третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору, на стороні відповіда ча - відділ державної реєст рації виконавчого комітету Х ерсонської міської ради м. Хе рсон

третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору, на стороні відповіда ча - товариство з обмеженою відповідальністю "Гранд Мет рополія" м. Херсон

про визнання рішення за гальних зборів недійсним

за участю представників с торін:

від позивача - ОСОБА_1

від відповідача - не прибул и

від 3-ої особи 1 - уповноважена особа Солов'йов О.В.

від 3-ої особи 2 - не прибули

від 3-ої особи 3 - не прибули

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (позив ач по справі) звернувся з поз овом до товариства з обмежен ою відповідальністю "Херсон облагрошляхбуд" (відповідач) про визнання недійсним ріше ння загальних зборів товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Херсоноблагрошляхбуд ", оформленого протоколом від 01.04.2008року загальних зборів тов ариства з обмеженою відповід альністю "Херсоноблагрошля хбуд", про передачу в іпотеку ВАТ "Морський транспортний б анк" в забезпечення зобов'яза нь Херсонського міжгоспода рського колективного шляхоб удівного підприємства (нині товариство з обмеженою відпо відальністю "Гранд Метрополі я"- третя особа-3 по справі ) адмі ністративну будівлю за адрес ою: м.Херсон вул. 40 років Жовтня 132а та надання поруки.

Позивач вважає, що зазначен е рішення є недійсним, оскіль ки в ньому невірно зазначено найменування відповідача, 01.0 4.2008року загальні збори товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Херсоноблагрошляхбу д" не скликались та повідомле ння про скликання загальних зборів товариства учасникам товариства не направлялись. Крім того, він зазначає, що в о спорюваному протоколі прийн ято рішення, яке не включено в порядок денний зборів товар иства.

Ухвалою від 14.10.2010року п ровадження у справі зупинено , судом надіслані повідомлен ня слідчим органам.

У зв'язку з відставко ю судді Скобєлкіна С.В. справа № 2/163-ПН-10 передана на розгляд су дді Ємленінової З.І. відповід но до автоматизованого розпо ділу справ.

Ухвалою від 12.04.2011року с праву прийнято до провадженн я судді Ємленінової З.І., а про вадження у справі поновлено у зв'язку з усуненням обстави н, що зумовили зупинення пров адження у справі.

Третьою особою-1 подан о заяву про заміну її на право наступника - публічне акціон ерне товариство "МАРФІН БАНК ".

На підтвердження зая ви третьою особою-1 надано коп ії статутних та реєстраційни х документів, з яких вбачаєть ся, що публічне акціонерне то вариство "МАРФІН БАНК" є право наступником відкритого акц іонерного товариства "Морсь кий Транспортний Банк" у з в'язку із зміною найменуванн я.

З огляду на викладене , відповідно до ст. 25 ГПК Україн и суд здійснює заміну третьо ї особи-1 на її правонаступник а - публічне акціонерне товар иство "МАРФІН БАНК".

У відзиві третя особа -1 проти позову заперечує, поси лаючись на те, що позивач був присутній на загальних збор ах учасників ТОВ "Херсонобла грошляхбуд" 01.04.2008року, що підтв ерджується його особистим пі дписом на протоколі, тобто тв ердження позивача про те, що з бори не проводились, не відпо відає дійсності. Третя особа -1 вважає, що загальні збори уч асників ТОВ "Херсоноблагрош ляхбуд" 01.04.2008року проведені з до триманням усіх передбачених законодавством і статутом т овариства умов.

Представники відпові дача, третьої особи-2 та третьо ї особи-3 в засідання не прибул и, витребуваних судом доказі в не надали з невідомих суду п ричин.

Розглянувши матеріали сп рави, заслухавши представник ів позивача та третьої особи -1, суд вважає за необхідне зал учити до участі у справі в яко сті третіх осіб на стороні ві дповідача без самостійних ви мог на предмет спору учасник ів ТОВ "Херсоноблагрошляхбуд " ОСОБА_4 та ОСОБА_5, які з азначені в протоколі від 01.04.2008р оку як присутні на загальних зборах учасників 01.04.2008року.

Згідно з ст. 27 ГПК України тр еті особи, які не заявляють са мостійних вимог на предмет с пору, можуть вступити у справ у на стороні позивача або від повідача до прийняття рішенн я господарським судом, якщо р ішення з господарського спор у може вплинути на їх права аб о обов'язки щодо однієї з стор ін. Їх може бути залучено до уч асті у справі також за клопот анням сторін, прокурора або з ініціативи господарського с уду.

За таких підстав, оск ільки рішення у справі може в плинути на права або обов'язк и ОСОБА_4 та ОСОБА_5 як у часників ТОВ "Херсоноблагрош ляхбуд" щодо однієї із сторін , суд залучає їх до участі у сп раві в якості третіх осіб на с тороні відповідача без самос тійних вимог на предмет спор у.

На підставі викладен ого, у зв'язку з неявкою предст авників відповідача, третьої особи-2 та третьої особи-3 та не поданням ними витребуваних с удом доказів, об'єктивно, повн о та всесторонньо вирішити с пір в цьому засіданні неможл иво, у зв'язку з чим розгляд сп рави відкладається.

Керуючись ст. 25, 27, п. 1, 2 ст. 77, ст. 86 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Замінити третю о собу-1 на її правонаступника - публічне акціонерне товарис тво "МАРФІН БАНК".

2. Розгляд справи відкласти на "12" травня 2011 р. о 12:00 за адресою: м. Херсон, вул. Горького, 18 кабі нет № 205.

3. Залучити до участі у спра ві як третю особу-4 на стороні відповідача без с амостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 )

4. Залучити до участі у справ і як третю особу-5 н а стороні відповідача без са мостійних вимог на предмет с пору - ОСОБА_5 ( АДРЕСА_2).

5. Зобов'язати сторони до дня засідання через канцелярію з супровідним листом надати суду:

Позивачу - надісл ати третій особі-4 та третій ос обі -5 копію позовної заяви з д оданими до неї документами, н адавши суду докази надісланн я (вручення),

Відповідачу - витяг з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців станом на 01.04.2008рок у та станом на квітень-травен ь 2011року,

- протокол загальних зборів товариства з обмеженою відп овідальністю "Херсоноблагр ошляхбуд" від 01.04.2008року (оригіна л - на огляд суду, належним чин ом засвідчену копію - в справу ).

Третій особі-1 - копію про токолу засідання комісії про надання кредиту.

Третій особі-2 - відзив на позов з документальним обґр унтуванням викладених в ньом у обставин.

Третій особі-3 - ві дзив на позов з документальн им обґрунтуванням викладени х в ньому обставин, копії стат утних та реєстраційних докум ентів.

Третій особі-4 - від зив на позов з документальни м обґрунтуванням викладених в ньому обставин,

Третій особі-5 - від зив на позов з документальни м обґрунтуванням викладених в ньому обставин.

4. Явку в засідання предста вників сторін з доказами про повноваження, визначеними с т. 28 ГПК України, визнати обов'я зковою.

5. Копію даної ухвали напра вити сторонам по справі.

Суддя З.І. Ємленінова

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення26.04.2011
Оприлюднено05.05.2011
Номер документу15100811
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/163-пн-10

Рішення від 27.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Ухвала від 12.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Скобєлкін С.В.

Ухвала від 09.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Скобєлкін С.В.

Ухвала від 16.08.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Скобєлкін С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні