Постанова
від 26.04.2011 по справі 2а-1670/3016/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/3016/11

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Костенко Г.В., розглянувши в порядку скороченого провадж ення справу за адміністратив ним позовом Лубенської о б'єднаної державної податков ої інспекції до Первинної пр офспілкової організації ком унального підприємства "Наш дім" про припинення юридично ї особи, -

В С Т А Н О В И В:

08 квітня 2011 року позивач Лубенська об'єднана держ авна податкова інспекція зв ернувся до Полтавського окру жного адміністративного суд у з адміністративним позовом до Первинної профспілкової організації комунального пі дприємства "Наш дім" про припи нення юридичної особи, посил аючись на те, що відповідачем податкова звітність не пода валась до Лубенської об'є днаної державної податкової інспекції більше одного рок у, що є підставою для зверненн я податкової інспекції до су ду про припинення юридичної особи відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців".

Ухвала та повістка суду нап равленні відповідачу на адре су: 37000, Полтавська область, м.Пи рятин, площа Борців Революц ії 8, повернулись до суду з ві дміткою поштового відділенн я про вибуття відповідача. Ві дповідно до довідки Головног о управління статистики у По лтавській області відповіда ч зареєстрований за вищезазн аченою адресою та відомості про зміну свого знаходження державному реєстратору не на давав.

Згідно із ч. 11 ст.35 КАС Україн и розписку про одержання по вістки (повістку у разі немож ливості вручити її адресату чи відмови адресата її одерж ати) належить негайно поверн ути до адміністративного суд у. У разі повернення поштовог о відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з нез алежних від суду причин, вваж ається, що така повістка вруч ена належним чином.

Зважаючи, що доставка ухва ли та повістки суду на адресу відповідача згідно із даним и в ЄДР підтверджується підп исом листоноші, виходячи з ви кладеного суд виконав свій о бов' язок щодо повідомлення відповідача про час та місце розгляду справи.

Первинна профспілкова орг анізація комунального підпр иємства "Наш дім" (ідентифікац ійний код 33582063) зареєстрована П ирятинською районною держав ною адміністрацією Полтавсь кої області 25 лютого 2005 року.

Лубенською ОДПІ відповід ач взятий на облік як платник податків і зборів (обов' язк ових платежів) з 21.04.2008 року за № 27 8.

Відповідно до частини 1 стат ті 59 Господарського кодексу У країни від 16.01.2003 № 436-ІV припиненн я діяльності суб'єкта господ арювання здійснюється шляхо м його реорганізації (злиття , приєднання, поділу, перетвор ення) або ліквідації за рішен ням власника (власників) чи уп овноважених ним органів, за р ішенням інших осіб - засновни ків суб'єкта господарювання, чи їх правонаступників, а у ви падках, передбачених цим Код ексом - за рішенням суду, а від повідно до частини 6 цієї стат ті суб'єкт господарювання лі квідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених зако ном.

Статтею 247 зазначеного Коде ксу встановлено, що у разі зді йснення суб'єктом господарюв ання діяльності, що суперечи ть закону чи установчим доку ментам, до нього може бути зас тосовано адміністративно-го сподарську санкцію у вигляді скасування державної реєстр ації цього суб'єкта та його лі квідації. Скасування державн ої реєстрації суб'єкта госпо дарювання провадиться за ріш енням суду, що є підставою для ліквідації даного суб'єкта г осподарювання відповідно до статті 59 цього Кодексу.

З набранням чинності з 01.07.2004 З аконом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в” положення статей 59, 247 Господ арського кодексу України пов инні застосовуватися з враху ванням норм цього Закону. Так , згідно Прикінцевих положен ь розділу VІІ Закону України “ Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців” закони, нормати вно-правові акти, прийняті до набрання чинності цим Закон ом, тобто до 1 липня 2004 року, діют ь у частині, що не суперечить ц ьому Закону.

Згідно з підпунктом 20.1.12 пун кту 20.1 статті 20 Податкового код ексу України органи державно ї податкової служби мають пр аво у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щ одо припинення юридичної осо би та підприємницької діяльн ості фізичної особи - підприє мця.

А відтак, заявлена позивач ем вимога про припинення Пер винної профспілкової органі зації комунального підприєм ства "Наш дім" відповідає повн оваженням органу державної п одаткової служби, а відповід но і компетенції адміністрат ивного суду, та підстави для п остановлення судового рішен ня про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкру тством юридичної особи, вста новлені частиною 2 статті 38 За кону України “Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ” .

Однією з таких підстав від повідно до вказаної норми є н еподання юридичною особою пр отягом року органам державно ї податкової служби податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону.

Згідно з частиною 8 статті 19 Господарського кодексу Укр аїни усі суб'єкти господарюв ання, відокремлені підрозділ и юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані в ести первинний (оперативний) облік результатів своєї роб оти, складати та подавати від повідно до вимог закону стат истичну інформацію та інші д ані, визначені законом, а тако ж вести (крім громадян Україн и, іноземців та осіб без грома дянства, які провадять госпо дарську діяльність і зареєст ровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерськи й облік та подавати фінансов у звітність згідно із законо давством.

З матеріалів справи, вбача ється що відповідач не подав ав податкову звітність з 2005 ро ку. Тобто строк, упродовж яког о відповідач не подає звітні сть, перевищує один рік.

Матеріалами справи підтв ерджено, що відповідач забор гованості перед бюджетом не має.

З огляду на викладене, суд п риходить до висновку, що вимо ги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню.

Відповідно до частини 4 ста тті 94 Кодексу адміністративн ого судочинства України, у сп равах, в яких позивачем є суб'є кт владних повноважень, а від повідачем - фізична чи юридич на особа, судові витрати, здій снені позивачем, з відповіда ча не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Лубенської об'єднаної державної податкової інспек ції до Первинної профспілков ої організації комунального підприємства "Наш дім" про при пинення юридичної особи - зад овольнити.

Припинити юридичну особу П ервинну профспілкову органі зацію комунального підприєм ства "Наш дім" (37000, Полтавська об ласть, м.Пирятин, площа Борц ів Революції 8, ідентифікац ійний код 33582063).

Копію постанови направити державному реєстратору для внесення до Єдиного державн ого реєстру запису про судов е рішення щодо припинення юр идичної особи Первинної про фспілкової організації кому нального підприємства "Наш д ім".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя Г.В. Костенко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.04.2011
Оприлюднено29.04.2011
Номер документу15102645
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/3016/11

Постанова від 26.04.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 11.04.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні