Постанова
від 07.04.2011 по справі 2а-1870/1576/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

07 квітня 2011 р.                                                                            справа № 2a-1870/1576/11

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Бондар С.О., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Шосткинської міжрайонної державної податкової інспекції до товариства з обмеженою відповідальністю "Интер Хако" про припинення юридичної особи ,-

В С Т А Н О В И В:

Шосткинська міжрайонна державна податкова інспекція звернулася до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Интер Хако" про припинення юридичної особи. Свої вимоги мотивує тим, що товариство з обмеженою відповідальністю "Интер Хако"  зареєстроване 01.06.2007року як юридична особа. Відповідач  є платником податків, зборів та інших обов’язкових платежів, у зв’язку з чим зобов’язаний подавати до контролюючих органів декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів. З жовтня 2009 року відповідач не подає до органів державної податкової служби податкову звітність. Тому позивач просить суд припинити юридичну особу.

Ухвала про відкриття скороченого провадження та інформація про права та обов’язки, які направлялися відповідачу, були повернуті до суду з відміткою пошти: “за зазначеною адресою не існує”. Відповідно до положень ч. 11 ст.35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного:

Судом встановлено, що відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю "Интер Хако", 01.06.2007 року зареєстроване як юридична особа та включено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, що підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, виданого Ямпільською районною державною адміністрацією Сумської області /а.с.10/, копією довідки відділу статистики у Ямпільському районі /а.с.11/.

Відповідно до довідки Шосткинської МДПІ №354/10/15-109 від 14.02.2011року товариство з обмеженою відповідальністю "Интер Хако", ідентифікаційний код 34113187,  не звітує до Ямпільського відділення Шосткинської МДПІ з жовтня 2009року, податкова заборгованість перед бюджетом відсутня /а.с.12/.

Відповідно  до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців” підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідач більше року не подає до Шосткинської МДПІ  податкові декларації, документи фінансової звітності.

Тому, у суду є всі підстави для припинення юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Интер Хако".

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 183-2, 186, 254, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Шосткинської міжрайонної державної податкової інспекції до товариства з обмеженою відповідальністю "Интер Хако" про припинення юридичної особи –  задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Интер Хако" (41200, Сумська область, Ямпільський район, смт. Ямпіль, вул. 75 Гвардійської дивізії, буд. 2, ідентифікаційний код 34113187), зареєстрованого Ямпільською районною державною адміністрацією Сумської області 01.06.2007року.

Копію постанови суду направити державному реєстратору за місцем знаходження товариства з обмеженою відповідальністю "Интер Хако" для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.    

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                              (підпис)                      С.О. Бондар

          

З оригіналом згідно

          Суддя                                                                       С.О. Бондар

Дата ухвалення рішення07.04.2011
Оприлюднено29.04.2011
Номер документу15103027
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/1576/11

Постанова від 07.04.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні