Ухвала
від 19.04.2011 по справі б38/17-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.04.11р. Справа № Б38/17-11

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Покулитій К. В.

за участю представників ст орін:

від боржника - Глядченко В. М. - голова ліквідкомісії

за участю: Сєкачов Д. М. - п редставник Північної МДПІ у м.Кривому Розі, дов. №265/С10 від 10.01. 11 р.

розглянувши справу

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Ревнорк", м. Кривий Ріг

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Ревнорк", м. Кривий Ріг, Жовтн евий район, вул. Тухачевськог о, 27, к. 30 (ЄДРПОУ 34811088)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі пр о банкрутство товариства з о бмеженою відповідальністю "Р евнорк", м.Кривий Ріг, Жовтневи й район, вул. Тухачевського, 27, к . 30 (ЄДРПОУ 34811088) порушено 30.12.10р. за з аявою товариства з обмеженою відповідальністю "Ревнорк", м .Кривий Ріг.

Постановою від 13.01.11р. боржник а визнано банкрутом, відкрит а ліквідаційна процедура у с праві, призначено ліквідатор ом голову ліквідаційної ком ісії Глядченко Володимира Ми колайовича.

21.01.11р. в газеті "Голос України " №11 (5011) опубліковано оголошенн я про визнання підприємства боржника банкрутом та відкри ття ліквідаційної процедури у справі.

Згідно п.3 ст.51 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" кредитори м ають право заявити свої прет ензії до боржника, який лікві дується, в місячний строк з дн я публікації оголошення про визнання боржника, який лікв ідується, банкрутом.

Згідно положень Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" вимоги кредиторів, заявлені після з акінчення строку, встановлен ого для їх подання, або не заяв лені взагалі, - не розглядають ся і вважаються погашеними.

15.03.11р. на затвердження до госп одарського суду Дніпропетро вської області надійшов звіт про проведену роботу з додат ками від 03.03.11р. та ліквідаційни й баланс ліквідатора.

В результаті ліквідаційно ї процедури була встановлена та підтверджена кредиторськ а заборгованість:

- витрати, пов`язані з провад женням у справі про банкрутс тво №Б38/17-11 на суму 3 937,00 грн.,

- товариство з обмеженою від повідальністю "Лагіс", м.Дніпр опетровськ на суму 352 700,00 грн.

яка була розглянута ліквід атором і визнана в повному об сязі.

Відповідно до вимог ст.51 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " в місячний строк з дня публі кації оголошення про визнанн я боржника, який ліквідуєтьс я, банкрутом, кредитори не зая вили свої претензії до боржн ика.

Згідно довідок Жовтневого відділу державної виконавчо ї служби Криворізького міськ ого управління юстиції №1589 ві д 07.02.11р., комунального підприєм ства ДОР "Криворізьке бюро те хнічної інвентаризації" №29024 в ід 18.02.11р., Інспекції державного технічного нагляду №459-02-13 від 11 .02.11р., Управління Держкомзему Г оловного управління Держком зему у Дніпропетровській обл асті №453/5 від 24.02.10р. за банкрутом нерухомого майна, автотрансп ортних засобів, сільськогосп одарської техніки, земельних ділянок не зареєстровано, ви конавчі провадження відсутн і.

Майно боржника не виявлено .

Кредиторську заборгованіс ть неможливо погасити із-за в ідсутності грошових коштів н а розрахунковому рахунку бор жника.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши пояснення в судовом у засіданні ліквідатора та п редставника ДПІ у Жовтневому районі м.Дніпропетровська, с уд знаходить достатньо підст ав щодо затвердження ліквіда ційного балансу та ліквідаці ї юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Північна міжрайонна ДПІ у м .Кривому Розі неодноразово з верталася до суду з клопотан нями про залучення в якості т ретьої особи, яка не заявляє с амостійних вимог - Північну М ДПі у м.Кривому Розі, зупиненн я провадження у справі про ба нкрутство №Б38/17-11 в зв`язку з над анням господарським судом ма теріалів справи №Б38/17-11 до слід чих органів за постановою пр о проведення виїмки від 17.02.2011 р.

Згідно до п.20 ч.1 ст.1 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" сторон и у справі про банкрутство є к редитори (представник коміте ту кредиторів), боржник (банкр ут).

Також слід зазначити, що згі дно статті 210 ГП України креди торами неплатоспроможних бо ржників є суб'єкти, зазначені в частині першій статті 209 ГПК України, які мають підтвердж ені відповідно до законодавс тва вимоги до боржника щодо г рошових зобов'язань, включаю чи кредиторів, вимоги яких по вністю або частково забезпеч ені заставою. Правами кредит орів щодо неплатоспроможних боржників користуються тако ж визначені законом органи с правляння податків, зборів (о бов'язкових платежів). Однак, з азначена норма не встановлює автоматичного визнання цих органів кредиторами у всіх с правах про банкрутство.

Відповідно до п.22 статті 1 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " учасниками провадження у сп раві про банкрутство є сторо ни, арбітражний керуючий (роз порядник майна, керуючий сан ацією, ліквідатор), власник ма йна (орган, уповноважений упр авляти майном) боржника, а так ож у випадках, передбачених ц им Законом, інші особи, які бер уть участь у провадженні у сп раві про банкрутство, Фонд де ржавного майна України, держ авний орган з питань банкрут ства, представник органу міс цевого самоврядування, предс тавник працівників боржника , уповноважена особа акціоне рів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою ві дповідальністю. Як вбачаєтьс я з матеріалі справи заявник - Північна міжрайонна ДПІ у м. Кривому Розі не набув статус у учасника провадження у спр аві про банкрутство, оскільк и не звернувся з грошовими ви могами до боржника та взагал і не зазначає, які є грошові ви моги до останнього. Тому, клоп отання Північної міжрайонно ї ДПІ у м.Кривому Розі про залу чення в якості третьої особи , яка не заявляє самостійних в имог не підлягає задоволенню .

Відповідно до ч.2 статті 4-1 ГП К України господарські суди розглядають справи про банкр утство у порядку провадження , передбаченому цим Кодексом , з урахуванням особливостей , встановлених Законом Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом".

Щодо зупинення провадженн я у справі про банкрутство то вариства з обмеженою відпові дальністю "Ревнорк", м. Кривий Ріг в зв`язку з наданням госпо дарським судом матеріалів сп рави №Б38/17-11 до слідчих органів за постановою про проведенн я виїмки від 17.02.2011 р., суд повідом ляє наступне.

Диспозитивною, тобто, тако ю, що дає господарському суду право, а не зобов' язує остан нього зупинити провадження у справі, у тому числі, для над силання матеріалів до слідчи х органів, є також стаття 79 ГПК України, а саме, пункт 2 частин и 2 даної правової норми.

Чітка позиція з приводу зуп инення провадження у справі про банкрутство висловлена В ищим господарським судом Укр аїни у своїй постанові №15/623-б в ід 14.03.2007р., в якій звертається ув ага на те, що провадження у спр аві про банкрутство завжди п ередбачає наявність в діях/б ездіяльності службових осіб боржника/або кредиторів скл аду злочину. Більш того, деякі положення Кримінального код ексу України передбачають кр имінальну відповідальність за фіктивне банкрутство, дов едення до банкрутства, незак онні дії у разі банкрутства, п риховування стійкої фінансо вої неспроможності, тощо. Заз начені обставини витікають з і справи про банкрутство та, в подальшому, можуть підпадат и під правове регулювання кр имінального законодавства в окремому кримінальному пров адженні. Пріоритет же між про вадженням у кримінальній спр аві та провадженням у справі про банкрутство обґрунтован о віддається останньому, оск ільки такі юридичні факти, як фінансова неспроможність су б' єкта господарської діяль ності, незаконна передача ма йна в інше володіння або його відчуження чи знищення, визн ання банкрутом, - без яких не м оже мати місце кримінальне с удочинство, встановлюється в иключно господарським судом під час провадження у справі про банкрутство.

В свою чергу, наявність кр имінальної справи жодним чин ом не може бути підставою для зупинення провадження у спр аві про банкрутство, а також, в пливати на її рух.

Керуючись ст.ст.4-1, 79, 86 ГПК Укра їни, ст.210 ГК України, п.п.20, 22 ст.1, с т.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.51 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом", суд,-

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора товариства з обмеженою відп овідальністю "Ревнорк", м. Крив ий Ріг.

Ліквідувати юридичну особ у - товариство з обмежено ю відповідальністю "Ревнорк" , м.Кривий Ріг, Жовтневий район , вул. Тухачевського, 27, к. 30 (ЄДРП ОУ 34811088).

Згідно п.6 ст.31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" вважати по гашеними вимоги:

- витрати, пов`язані з прова дженням у справі про банкрут ство №Б38/17-11 на суму 3 937,00 грн.,

- товариство з обмеженою від повідальністю "Лагіс", м.Дніпр опетровськ на суму 352 700,00 грн.

Припинити повноваження лі квідатора у справі №Б38/17-11 пр о банкрутство товариства з о бмеженою відповідальністю "Р евнорк", м. Кривий Ріг голови л іквідаційної комісії Глядче нко Володимира Миколайовича (АДРЕСА_1).

Провадження у справі припи нити.

Згідно п.2 ст.32 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" копію ц ієї ухвали направити орган у, який здійснив державну реє страцію юридичної особи - б анкрута, та органам державн ої статистики для виключенн я юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприєм ств та організацій України , а також власнику (органу, у повноваженому управляти ма йном), органам державної под аткової служби за місцезнахо дженням банкрута.

Суддя Е.М. Бондарєв

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено04.05.2011
Номер документу15112813
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б38/17-11

Ухвала від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 21.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 13.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 30.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні