Ухвала
від 11.04.2011 по справі 31/162-2010
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м.Львів, вул.Личаківська , 128

УХВАЛА

11.04.11 Справа№ 31/162-2010

Господарський суд Льві вської області, розглянувши у відкритому судовому засід анні матеріали заяви:

кредитора: Публічног о акціонерного товариства „ Райффайзен Банк Аваль ” в особі Львівської обласно ї дирекції ПАТ „Райффайзен Банк Аваль”, м. Львів

про: банкрутство Фізи чної особи - підприємця ОС ОБА_3 (АДРЕСА_1; ідентифік аційний номер НОМЕР_1)

Суддя Артимович В.М.

При секретарі Митник М.Б.

За участю представників:

від кредитора: Хамуля к О.Б. - представник;

від банкрута: не з”яви вся;

ліквідатор: Надлон ок А.І. - арбітражний керую чий.

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне това риство „Райффайзен Банк Аваль” в особі Львівсько ї обласної дирекції ПАТ „Ра йффайзен Банк Аваль”, м . Львів, надалі - кредитор, зве рнулось до господарського су ду із заявою про банкрутство Фізичної особи - підприємця ОСОБА_3 (АДРЕСА_1; ідент ифікаційний номер НОМЕР_1 ), надалі - боржник або банкру т, в порядку, передбаченому ст . 11 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”.

Ухвалою суду від 30.09.2010 р. прова дження у справі порушено, зая ву прийнято до розгляду, введ ено мораторій на задоволення вимог кредиторів, підготовч е засідання суду призначено на 18.10.2010р.

Ухвалою від 18.10.2010 р. судом введ ено процедуру розпорядження майном Фізичної особи - під приємця ОСОБА_3, розпорядн иком майна боржника призначе но арбітражного керуючого Надлонка А.І.

Судом встановлено, що оголо шення про порушення провадже ння у справі про банкрутство боржника опубліковане у газ еті „Голос України”, № 199 (4949) від 23.10.2010 р.

Ухвалою суду від 09.12.2010 р. затве рджено реєстр вимог кредитор ів боржника, до якого включен о вимоги ПАТ „Райффайзен Ба нк Аваль” в особі Львів ської обласної дирекції ПАТ „Райффайзен Банк Аваль ”, а саме: судові витрати в су мі 446,00 грн. - перша черга; основ ний борг в сумі 4' 568' 506,85 грн. - четверта черга; неустойка в с умі 423154,74 грн. - шоста черга.

Постановою суду від 17.12.2010 р. бо ржника визнано банкрутом, ві дкрито ліквідаційну процеду ру, ліквідатором у справі при значено арбітражного керуюч ого Надлонка А.І.

26.01.2011 р. на адресу суду надійшл а кредиторська вимога ПАТ „С ЕБ Банку” на загальну суму 256394, 73 грн.

11.04.2011 р. ліквідатором подано ч ерез канцелярію суду звіт пр о виконану роботу, в якому лік відатор вказує, що на його адр есу надійшла заява від ПАТ «С ЕБ Банк»№ 26 від 20.01.2011 р. із кре диторськими вимогами до борж ника у розмірі 256 394,73 грн.; вказан а у ній заборгованість ґрунт ується на договорі кредиту № 028-В/46 від 05.09.2007 р., укладеного між А Б «Факторіал Банк», правонас тупником якого є ПАТ «СЕБ Б анк», та громадянином ОСО БА_3 У зв»язку із тим, що спра ва № 31/162-10 про банкрутство фізич ної особи - підприємця ОСО БА_3 порушена проти фізично ї особи - підприємця, а не прот и фізичної особи ОСОБА_3, л іквідатором відмовлено ПАТ „ СЕБ Банку” у включенні даних вимог до реєстру вимог креди торів.

Також ліквідатором 11.04.2011 р. по дано на розгляд суду клопота ння про витребування доказів , в якому зазначається про те, що згідно відповіді УДАІ УМВ СУ у Львівській області за гр омадянином ОСОБА_3 зареєс тровано наступні транспортн і засоби: ЗІЛ КС 3575А, д.н. НОМЕР _2, ВМW 525, д.н. НОМЕР_3, та ВАЗ 210 990, д.н. НОМЕР_4, а автомобіль ВАЗ 210990, д.н. НОМЕР_4 перебува є в заставі ПАТ «Укргазбанк» . У зв' язку з цим ліквідатор п росить суд в порядку ст. 38 ГПК У країни витребувати у ПАТ «Ук ргазбанк»копію відповідног о кредитного договору та дог овору застави, предметом яко го є зазначений вище автомоб іль.

В судове засідання 11.04.2011 р. при були представник ініціюючог о кредитора та ліквідатор, як і надали суду пояснення по су ті справи. Ліквідатор просив задоволити його клопотання про витребування у ПАТ «Укрг азбанк»копій відповідних до кументів. Розглянувши матері али справи, суд вважає клопот ання ліквідатора підставним , у зв' язку з чим його слід за доволити.

Щодо заяви ПАТ «СЕБ Банк »суд зазначає наступне.

Як з' ясовано судом, з умов договору кредиту № 028-В/46, яким П АТ «СЕБ Банк»обґрунтову є заявлені кредиторські вимо ги до банкрута, вбачається, що кредитний договір укладено з ОСОБА_3 як з фізичною осо бою, а кредитні кошти признач ені для задоволення споживчи х потреб (п. 1.2 кредитного догов ору).

Статтею 53 Цивільного кодекс у України встановлено, що фіз ична особа, яка неспроможна з адовольнити вимоги кредитор ів, пов'язані із здійсненням н ею підприємницької діяльнос ті, може бути визнана банкрут ом у порядку, встановленому з аконом.

За приписами статті 209 Госпо дарського кодексу України су б'єктом банкрутства може бут и лише суб'єкт підприємницьк ої діяльності, який у разі нез датності після настання вста новленого строку виконати св ої грошові зобов'язання пере д кредиторами може бути огол ошений за рішенням суду банк рутом.

До складових поняття неспр оможності суб'єкта підприємн ицтва, визначених Кодексом п оряд з абзацом 2 статті 1 та час тиною 3 статті 6 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", відносятьс я:

- нездатність суб'єкта викон ати грошові зобов'язання пер ед своїми кредиторами;

- невиконання зазначених гр ошових зобов'язань протягом визначеного часу - протягом трьох місяців після встанов леного для їх погашення стро ку;

- неможливість відновлення платоспроможності боржника .

Згідно з приписами ст. 1 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом » боржником є суб'єкт підприє мницької діяльності, неспром ожний виконати свої грошові зобов'язання перед кредитора ми, у тому числі зобов'язання щ одо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язко вого державного соціального страхування, податків і збор ів (обов'язкових платежів), про тягом трьох місяців після на стання встановленого строку їх сплати.

Перелік осіб, що підпадають під дію законодавства про ба нкрутство, вичерпно визначен ий положеннями Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом», яким вста новлена сфера його застосува ння.

Крім суб'єктів підприємниц ької діяльності, до осіб, на як их поширюється названий Зако н належать: юридичні особи, як і діють у формі споживчого то вариства, благодійного чи ін шого фонду; юридичні особи - пі дприємства, що є об'єктами пра ва державної власності, які н е підлягають приватизації, в частині санації чи ліквідац ії після виключення їх у вста новленому порядку з переліку таких об'єктів.

Особливості здійснення пр оцедури банкрутства щодо суб 'єкта підприємницької діяльн ості - громадянина передбаче ні ст.ст. 47-49 Закону України «Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом».

Частиною 1 ст. 47 цього Закону встановлено, що правила, пере дбачені цією статтею, застос овуються до відносин, пов'яза них з визнанням громадянина - суб'єкта підприємницької ді яльності банкрутом.

Як і Закон, так і чинне госпо дарське законодавство відно сить до суб'єкта господарюва ння громадян, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані відповідно до закону як підприємці (ст. 55 Гос подарського кодексу України ). Однією із ознак підприємниц тва є те, що підприємництво - це самостійна, ініціативна, с истематична, на власний ризи к господарська діяльність, щ о здійснюється суб'єктами го сподарювання (підприємцями) з метою досягнення економічн их і соціальних результатів та одержання прибутку. Унасл ідок цього підприємець несе ризик за зобов'язання, які пов 'язані з його підприємницько ю діяльністю.

Відтак, необхідними переду мовами для звернення із заяв ою про порушення провадження у справі про банкрутство бор жника чи подання заяви про ви знання грошових вимог до бор жника є наявність у нього заб оргованості перед кредиторо м, яка ґрунтується на веденні боржником підприємницької д іяльності.

Враховуючи викладене, суд в важає, що ліквідатором підст авно й обґрунтовано відмовле но ПАТ «СЕБ Банк» у визнан ня його кредитором банкрута в даній справі та включенні в реєстр вимог кредиторів бан крута грошових вимог ПАТ «СЕ Б Банк»в сумі 256394,73 грн. Тако ж суд зазначає, що в процедурі ліквідації банкрута до повн оважень господарського суду не віднесено розгляд заяв кр едиторів про включення їх ви мог до реєстру вимог кредито рів, а тому заява ПАТ «СЕБ Ба нк»№ 26 від 20.01.2011 р. розгляду гос подарським судом не підлягає . Проте, ПАТ «СЕБ Банк»не п озбавлений права звернутись з вимогами до банкрута, як до фізичної особи, у встановлен ому чинним законодавством по рядку чи оскаржити дії лікві датора.

Враховуючи наведене, керую чись ст.ст. 1, 5, 24, 47 - 49 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом», ст.ст. 38, 7 7, 86, ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласт и на 28.04.2011 р. о 15 год. 30 хв.

2. Засідання відбудеться у п риміщенні Господарського су ду Львівської області за адр есою: 79014; м. Львів, вул. Личаківсь ка, 128, 2-й поверх, кабінет № 207.

3. Зобов' язати ліквідатор а:

належним чином виконати ви моги попередніх ухвал суду.

4. Участь ліквідатора, повно важних представників кредит орів, банкрута в судовому зас іданні визнати обов' язково ю.

5. В порядку ст. 38 ГПК України зобов”язати ПАТ «Укргазбанк »(79026, м. Львів, вул. Стрийська, 98) н адати господарському суду Ль вівської області належним чи ном засвідчені копії кредитн ого договору та договору зас тави, укладених між гр. ОСОБ А_3 та ПАТ «Укргазбанк», згід но якого предметом застави в иступає автомобіль ВАЗ 210990, 2006 р .в., д.н. НОМЕР_4. Уповноважит и ліквідатора Надлонка А.І. отримати копії зазначених вище документів та подати їх господарському суду.

6. Копії ухвали направити лі квідатору, банкруту, кредито рам, ПАТ «СЕБ Банк»та ПАТ «Укргазбанк».

Клопотання, пояснення та інші документи подавати з а 3 дні до початку судового зас ідання. Посилання на номер сп рави - обов' язкове.

Учасникам процесу письмов і докази, які подаються до гос подарського суду, оформити в ідповідно до вимог ст. 36 ГПК Ук раїни, а пояснення по суті спо ру викласти письмово.

Довести до відома сторін, щ о згідно з п. 5 ст. 83 Господарськ ого процесуального кодексу У країни за ухилення від викон ання дій, покладених господа рським судом з винної сторон и може бути стягнутий штраф, а справа, відповідно до ст. 75 Гос подарського процесуального кодексу України може бути ро зглянута за наявними у ній ма теріалами.

Суддя Артимович В.М.

Дата ухвалення рішення11.04.2011
Оприлюднено04.05.2011
Номер документу15113325
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/162-2010

Ухвала від 09.12.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 28.04.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Постанова від 17.12.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні