Ухвала
від 20.04.2011 по справі 32/73-10-2150
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

32/73-10-2150

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

попереднього  засідання суду

"20" квітня 2011 р.                                                                                    Справа  № 32/73-10-2150

За заявою кредитора: Державного підприємства „Одеський морський торговельний порт”, м. Одеса;

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” (м. Одеса, пров. Маяковського, 4, кв. 3; код ЄДРПОУ 24770553);   

про визнання банкрутом

          Суддя                                                   Грабован Л.І.

Представники сторін:

від кредитора: Кульшик К.В. –представник ДП „Одеський МТП” за довіреністю №020/7-709 від 28.10.2010р.; Каліберда В.В. –представник ФСС з ТВП; Чуханенко Р.А. –представник ФСС від НВВ та ПЗУ за довіреністю №01 від 28.01.2011р.

розпорядник майном боржника: арбітражний керуючий Сафронова С.В.

СУТЬ СПОРУ: про визнання банкрутом

Державне підприємство „Одеський морський торговельний порт” звернулось до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса”, посилаючись на наявність заборгованості останнього в сумі 1 024 651,64 грн.(т.1 а.с.2-9).

Ухвалою суду від 18.05.2010р. порушено провадження у справі №32/73-10-2150 про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів (т.1 а.с.1).

23.06.2010р. господарським судом винесено ухвалу підготовчого засідання суду, у якій визнано грошові вимоги Державного підприємства „Одеський морський торговельний порт” до боржника; зобов'язано кредитора подати в десятиденний строк оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” у офіційний друкований орган та докази публікації надати суду; введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майном боржника призначено арбітражного керуючого Сафронову Світлану Володимирівну, якого зобов'язано відповідно до вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” скласти та подати до господарського суду для розгляду та затвердження реєстр майнових вимог кредиторів.

Протягом терміну, встановленого п.1 ст.14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, після публікації оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” в газеті „Урядовий  кур'єр” №123 від 08.07.2010р. (т.1 а.с.68) до господарського суду з заявами про визнання кредиторських вимог до боржника звернулись: Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Приморського району м. Одеси у сумі 2087,76 грн., Виконавча дирекція Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у сумі 756,75 грн., Одеський міський центр зайнятості у сумі 1582,91 грн.

Крім того, до розпорядника майном боржника надійшла заява від ТОВ „Судноплавне агентство „Посейдон”.

На заяву ТОВ „Судноплавне агентство „Посейдон” розпорядником майном боржника надано письмовий відзив (т.2 а.с.122), згідно якого розпорядник майном вважає вказані вимоги кредитора погашеними, оскільки заяву не було надіслано до господарського суду протягом тридцятиденного терміну, як передбачено ст. 14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

У тридцятиденний термін із дня публікації оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса”, заяв від інших кредиторів та можливих санаторів до господарського суду не надходило.

31.03.2011р. до суду надійшла заява від ДПІ у Приморському районі м. Одеси про визнання кредиторських вимог до боржника у сумі 170,00 грн.

Вказана заява судом не розглядається а вимоги вважаються погашеними, оскільки відповідно до ч.2 ст. 14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними, про що господарський суд зазначає в ухвалі, якою затверджує реєстр вимог кредиторів. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

20.04.2011р. до господарського суду Одеської області розпорядником майном боржника надано відзиви на заяви кредиторів та реєстр грошових вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса”, який підлягає розгляду у попередньому засіданні суду у наступних розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості їх задоволення:

Вимоги першої черги:

- Державне підприємство „Одеський морський торговельний порт” у сумі 354,00 грн.

Вимоги другої черги:

- Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Приморського району м. Одеси у сумі 1 013,49 грн.;

-          Одеський міський центр зайнятості у сумі 1582,91 грн.

        - Виконавча дирекція Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у сумі 756,75 грн.

Вимоги четвертої черги:

        - Державне підприємство „Одеський морський торговельний порт” у сумі 1 024 651,64 грн.

Боржник заперечень щодо наданого розпорядником майном боржника реєстру грошових вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” не надав.

Розглянувши матеріали справи, заяви кредиторів, реєстр грошових вимог кредиторів, суд встановив, що вказаний реєстр складений у відповідності з положеннями Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” і вимоги кредиторів, включені до реєстру, підлягають затвердженню в визначених розпорядником майном боржника розмірах з вказівкою черговості задоволення кожної вимоги.

Керуючись п.1, 2 ст.14, ст.15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.  86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:     

         

1.Визнати грошові вимоги Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Приморського району м. Одеси до Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” (м. Одеса, пров. Маяковського, 4, кв. 3; код ЄДРПОУ 24770553) у сумі 1 013,46 грн.

2.Визнати грошові вимоги Одеського міського центру зайнятості у сумі до Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” (м. Одеса, пров. Маяковського, 4, кв. 3; код ЄДРПОУ 24770553) 1582,91 грн.

3. Визнати грошові вимоги Виконавчої дирекції Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у сумі до Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” (м. Одеса, пров. Маяковського, 4, кв. 3; код ЄДРПОУ 24770553) 756,75 грн.

4.Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” (м. Одеса, пров. Маяковського, 4, кв. 3; код ЄДРПОУ 24770553) в наступних розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості їх задоволення:

Вимоги першої черги:

-      Державне підприємство „Одеський морський торговельний порт” у сумі 354,00 грн.

Вимоги другої черги:

-  Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Приморського району м. Одеси у сумі 1 013,49 грн.;

-          Одеський міський центр зайнятості у сумі 1582,91 грн.

       -     Виконавча дирекція Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у сумі 756,75 грн.

Вимоги четвертої черги:

        - Державне підприємство „Одеський морський торговельний порт” у сумі 1 024 651,64 грн.

4.Зобов'язати розпорядника майном  Товариства з обмеженою відповідальністю „Марінком Одеса” організувати проведення зборів кредиторів у відповідності зі ст.16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, протокол зборів надати суду.

5.Вважати цю ухвалу такою, що є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному кредиторові при прийнятті рішення на зборах кредиторів, як пропорційно сумі їх  вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, кратній тисячі гривень, згідно п.4 ст.16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

6.Призначити засідання суду на 20.05.2011р. о 10:00 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду

(м. Одеса, пр-т. Шевченка,29), зал судових засідань №9 (4-й поверх); тел. 307-966.

7.Зобовязати:

розпорядника майном боржника: звіт про діяльність розпорядника майном боржника; аналіз фінансово-господарської та інвестиційної діяльності боржника, його становища на товарних ринках; відомості щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства боржника чи доведення до банкрутства у відповідності з ч.9 ст. 13 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”; пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника;

комітет кредиторів: протокол зборів кредиторів та рішення комітету кредиторів з відповідним клопотанням про подальшу процедуру у справі про банкрутство ТОВ „Марінком Одеса”.

Копію ухвали надіслати кредиторам, боржнику, розпоряднику майном боржника.

Суддя                                                                                 Грабован Л.І.

                                                                                

 

 

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення20.04.2011
Оприлюднено04.05.2011
Номер документу15115546
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/73-10-2150

Ухвала від 02.06.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 11.01.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 14.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 19.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 14.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 03.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 02.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Постанова від 25.05.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 20.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 16.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні