Постанова
від 01.04.2008 по справі 04/1336а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

04/1336а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                                                   Справа №  04/1336а

"01" квітня 2008 р.

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого - судді Упиря І.І. при секретарі –Голосінській Н.М. ,

за участю представників сторін :

від позивача –Пащенко О.О.–представник за довірністю,

від відповідача –Алдаганов Р.В. –представник за довіреністю,

          розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за позовом  Товариства з обмеженою відповідальністю “Центр відпочинку “Ніка” до Черкаської міської ради про визнання бездіяльності Черкаської міської ради та зобов”язання до вчинення певних дій

ВСТАНОВИВ:

                    Позивач заявив позов  в якому просить суд визнати бездіяльність Черкаської міської ради як власника земельної ділянки у питанні розгляду землевпорядної документації та зобов”язати прийняти рішення про надання Товариству з обмеженою відповідальністю “Центр відпочинку “Ніка” земельної ділянки по вул. Благовісній та пров. Котовського під  гриль-ресторан та кемпінгу у постійне користування на 49 років, та зобов”язати Черкаську міську раду укласти з ТОВ “Центр відпочинку “Ніка”договір оренди змельної ділянки розташованої по вул. Благовісній та пров. Котовського під гриль-ресторан та кемпінгу  у постійне користування терміном на 49 років.

                    Доповненням до позовної заяви від 01.04.2008 року №02/04.08  позивач уточнив позовні вимоги і просить суд :

                    - визнати наявність бездіяльності відповідача –Черкаської міської ради, як власника земельної ділянки у питанні  розгляду землевпорядної докумнтації по земельній ділянці розташованої в межах вулиці Благовісній та пров. Котовського, під  розташування  ТОВ “Центр відпочинку “Ніка” гриль-ресторану та кемпінгу ;

          - зобов”язати відповідача, винести на розгляд чергової сесії Черкаської міської ради землевпорядну документацію ТОВ “Центр відпочинку “Ніка” по земельній ділянці розташованої в межах вул. Благовісній та пров. Котовського, під розташування гриль-ресторану та кемпінгу.

                    В засіданні суду представник позивача уточнені позовні вимоги підтримав з обставин викладених в позовній заяві та в доповненні до позовної заяви.

                    Відповідно до ст. 51 КАС України суд ухвалив доповнення до позовної заяви прийняти.

                    Відповідч, відзиву на позов суду не надав, представник відповідача в засіданні суду проти позову заперечив з мотивів, що надання земельних ділянок в оренду згідно змін внесених в ст. 124 Земльного кодексу Укаїни проводиться виключно на аукціонах.

                    Рішенням Черкаської міської ради від 19.07.2007 року №2-1030 ”Про погодження позивачу –ТОВ “Центр відпочинку “Ніка” місця розташування гриль-ресторану та кемпінгу по вул..Благовісній і пров. Котовського з наданням дозволу на розробку проекту віднесення земельної ділянки “, позвачу був наданий дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки.

                    Відповідно до цього рішення ТОВ “Центр відпочинку “Ніка” виготовив технічну документацію на відведення земельної ділянки і отримав всі позитивні всиновки від :

Черкаської міської санітарно-епідеміологічної станції від 30.08.2007 року, вих№77, служби охорони культурної спадщини від 14.09.2007 року, вих №2169, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Черкаській області від 14.12.2007 року , вих № 1531, Управління містобудуваня та архітектури міськвиконкому від 27.08.2007 року, вих№ 5006/14, Черкаського міського управління земельних ресурсів від  24.12.2007 року, вих № 1511-25-01.

                    Виготовлена землевпорядна документація, пройшла державну експертизу і отримала позитивну оцінку, згідно висновку від 28.12.2007 року, вих №1725.

                    28.12.2007 року вся технічна документація була передана позивачем до Управління земельних ресурсів та землеустрою Черкаської міської ради.

Технічну документацію- проект відведення земельної ділянки Черкаська міська рада розглядає в місячний строк  і в межах своїх повноважень, визначених Земельним кодексом України приймає рішення про надання земельної ділянки.

В порушення вимог ст. 123 Земельного кодексу України Черкаська міська рада у встановлений місячний строк не розглянула проектну документацію позивача і відповідного рішення не прийняла.

Питання про надання земельної ділянки позивачу  відповідно до ст. 46,59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” від 21.05.1997 року №280/97-ВР на сесію не виносилося і не розглядалося до цього часу. Клопотання позивача про надання земельної ділянки в корстування на умовах оренди залишено без розгляду.

Отже, з 28.12.2007 року по цей час Черкаська міська рада не виконує свої повноваження по розгляду проекту відведення земельної ділянки позивачу. З цих обставин суд вбачає бездіяльність Черкаської міської ради в виконанні своїх повноважень передбачених ст.ст. 12,123,124 Земельного кодексу України та ст.ст. 46, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Заперечення представника відповідача в засіданні суду проти позову з мотивів, що надання земельної ділянки в оренду  проводиться виключно на аукціонах суд вважає є помилковими. При відмові органів місцевого самоврядування або органів виковчої влади у наданні земельної ділянки в користування або залишення клопотання без розгляду, відповідно до п. 9 ст. 123 Земльного кодексу України, їх дії у встановлений строк можуть бути оскаржені в судовому порядку.

Крім того, заперечення відповідача проти позову спростовуються приписами ст..ст.. 12,123 Земельного кодексу України та п.34 ст. 26 Закону  України “ Про місцеве самоврядування в Україні”. Відповідно до зазначених статей Черкаська міська рада на черговій сесії повинна розглянути питання  щодо надання земельної ділянки позивачу  і прийняти відповідне вмотивоване рішення про надання чи відмову в наданні земельної ділянки .

Враховуючи викладене суд вважає позов задовольнити повністю та визнати протиправною бездіяльність Черкаської міської ради щодо розгляду питання про надання ТОВ “Центр відпочинку”Ніка” земельної ділянки по вул.. Благовісній та пров. Котовського  під гриль-ресторан та кемпінг у користування терміном на 49 років, а також зобов”язати Черкаську міську раду, винести на розгляд чергової сесії землевпорядну документацію ТОВ “Центр відпочинку “Ніка” по земельній ділянці розташованої в межах вул. Благовісна та пров. Котовського під розташування гриль-ресторану та кемпінгу.

                    Керуючись ст. ст.94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,  –

                        ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задольнити повністю.

          

          2.  Визнати протиправною бездіяльність Черкаської міської ради щодо розгляду питання про надання ТОВ “Центр відпочинку”Ніка” земельної ділянки по вул.. Благовісній та пров. Котовського  під гриль-ресторан та кемпінг у користування терміном на 49 років.

          3. Зобов”язати Черкаську міську раду, винести на розгляд чергової сесії землевпорядну документацію ТОВ “Центр відпочинку “Ніка” по земельній ділянці розташованої в межах вул.. Благовісна та пров. Котовського під розташування гриль-ресторану та кемпінгу.

          4. Стягнути з Черкаської міської ради, м.Черкаси, вул. Б.Вишневецького,36, код 28212542 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Центр відпочинку “Ніка”, м. Київ. вул.. Довженка, 16, код 30971234 –3 рн. 40 коп. судового збору.

Постанова може бути оскаржена до Київського  апеляційного адміністративного суду в порядку та строки встановлені відповідно до ст. 186 КАС України.

СУДДЯ                                                                                           І.І.Упир

Постанова підписана  01.04.2008р.

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення01.04.2008
Оприлюднено09.04.2008
Номер документу1511911
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —04/1336а

Постанова від 01.04.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Упир І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні