Постанова
від 29.04.2011 по справі 16/140б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/140б

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігівської області


14000 м. Чернігів, проспект Миру 20                                                  Тел. 7-99-18, факс 7-44-62

          Іменем України          

ПОСТАНОВА

 "29" квітня 2011 р.                                                  Справа № 16/140б

КРЕДИТОР:                    Державна податкова інспекція у місті Чернігові

(вул. Кирпоноса, 28, м. Чернігів, 14000)

БОРЖНИК:          Товариство з обмеженою відповідальністю  «Конструкторське бюро «Комплекси контролю» (вул. Гетьмана Полуботка, 8-а, м. Чернігів, 14000)

про  визнання боржника банкрутом                                                 

Суддя Фесюра М.В.

 Представники сторін:

кредитора: Лисиця О.С.

боржника:  не з'явився   

Справа розглядається після перерви, оголошеної 28.04.2011р. в порядку ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

          В судовому засіданні встановлено:                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Товариство з обмеженою відповідальністю «Конструкторське бюро «Комплекси контролю» зареєстровано в якості юридичної особи виконавчим комітетом Чернігівської міської ради, про що 20.10.2005р. було внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

Боржник є платником податків та перебуває на обліку в ДПІ у м. Чернігові з 13.03.2003р.

Кредитором подано заяву про визнання боржника банкрутом на підставі ст. 52  Закону України “Про  відновлення  платоспроможності  боржника  або визнання його банкрутом”, оскільки останнім часом несвоєчасно та не в повному обсязі сплачував податки, в результаті чого утворився податковий борг  перед державною податковою інспекцією.

Надані кредитором документи підтверджують, що станом на 18.04.2011р. розмір безспірних грошових вимог до боржника становить 170,00 грн. і підтверджується податковим повідомленням - рішенням  № 0017881520/0 від 29.09.2010р.

На виконання вимог статті 6 Закону 2181- III кредитором була сформована та направлена боржнику перша податкова вимога, яка була повернена відправнику поштовим відділенням з відміткою «за зазначеною адресою не існує»в результаті чого податковим органом було складено акт від 15.12.2010р. та розміщено вимогу на дошці податкових оголошень.

Відповідно до ст..59 ПК України у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки,  орган державної  податкової  служби  надсилає  (вручає)  йому  податкову вимогу   в  порядку ,  визначеному  для  надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

          Надсилання другої податкової вимоги даним Кодексом не передбачено.

Прийняті податковим органом податкові повідомлення-рішення та вимога боржником не оскаржувались та до цього часу повністю не погашені.

Відповідно до довідки державного реєстратора, доданої кредитором до поданої заяви, товариство з обмеженою відповідальністю  «Конструкторське бюро «Комплекси контролю»(вул. Гетьмана Полуботка, 8-а, м. Чернігів, 14000) за юридичною адресою не знаходиться, про що 20.01.2011р. року було внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Розглянувши матеріали справи, господарський суд вважає, що надані кредитором докази свідчать про фактичне припинення підприємницької діяльності боржником, що є підставою для визнання боржника банкрутом та відкриття  ліквідаційної процедури.

В поданій заяві про банкрутство боржника, кредитор, просить  суд, в разі визнання боржника банкрутом, ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Стук І.М.,  письмової заяви від якої, суду подано не було.

          Відповідно до ч.3 ст.3-1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” арбітражними керуючими не можуть бути призначені:

       -  особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими;

       -  особи, які здійснювали  раніше  управління  цим  боржником  - юридичною особою,  за винятком випадків,  коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло  не  менше  трьох років, якщо інше не встановлено цим Законом;

      - особи, яким  заборонено  здійснювати  цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади;

      - особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів.

           До призначення  арбітражним  керуючим  особа  має  подати  до господарського  суду  заяву,  в  якій  зазначається,  що  вона  не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

          Отже, Закон встановлює спосіб, в який суд повинен перевірити відомості щодо арбітражного керуючого, який призначається у справі про банкрутство –це подання особою відповідної заяви.

                   Без перевірки зазначених відомостей, тобто без отримання заяви від особи, яка призначається арбітражним керуючим, у суду відсутні підстави для призначення його ліквідатором у справі.

                              Враховуючи відсутність передбаченої Законом заяви, ліквідатором у справі має бути призначено державну податкову інспекцію у місті Чернігові.

Керуючись ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд, –                                             

ПОСТАНОВИВ:

1.  Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю  «Конструкторське бюро «Комплекси контролю» (код ЄДРПОУ 32399423, вул. Гетьмана Полуботка, 8-а, м. Чернігів, 14000) з наслідками, передбаченими  ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

2.          Відкрити ліквідаційну процедуру.

3.          Ліквідатором призначити Державну податкову інспекцію у місті Чернігові (код 21400169, начальник Ф.М.Уляненко).

4.          Зобов'язати ліквідатора виконати дії, передбачені ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, в тому числі перевірити наявність розрахункових рахунків в установах банку і по закінченні роботи надати господарському суду ліквідаційний баланс та звіт про проведену роботу.

5.          Копію даної постанови надіслати кредитору, боржнику, державному реєстратору виконавчого комітету Чернігівської міської ради та Сектору з питань банкрутства у Чернігівській області.

   

  

                      Суддя                                                                                М.В.Фесюра

Дата ухвалення рішення29.04.2011
Оприлюднено05.05.2011

Судовий реєстр по справі —16/140б

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 29.06.2010

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Постанова від 29.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 21.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 17.12.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 10.12.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні