Ухвала
від 29.04.2011 по справі 30/19-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

30/19-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         29.04.11 р.                                                                                             № 30/19-63                                                                                                                                                                 

Господарський суд Донецької області у складі судді Довгалюк  В.О., розглянувши матеріали за позовною заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "Макстройінвест"

м. Макіївка, Донецька область

до Відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю  "Карронада" м. Донецьк

про: стягнення штрафу у сумі 6 300 грн. та збитків пов'язаних з неодержанням прибутку у сумі 47 600 грн.  

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю "Макстройінвест" м. Макіївка, Донецька область звернулося до господарського суду з позовною заявою до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю  "Карронада" м. Донецьк про стягнення штрафу у сумі 6 300 грн. та збитків пов'язаних з неодержанням прибутку у сумі 47 600 грн.  

За приписом п. 2 ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Як документ, що підтверджує направлення позовної заяви відповідачу, судом може бути прийнятий до уваги касовий чек про сплату поштових послуг або повідомлення про вручення поштового відправлення, в якому відображається адреса та назва особи, якій кореспонденція направляється.

В якості доказів направлення копії позовної заяви відповідачу, позивачем до матеріалів позову долучено фіскальний чек №5403 від 19.04.2011р.

Проте зазначений фіскальний чек не може бути прийнятий судом в якості належного доказу відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів, з огляду на те, що поштове відправлення на адресу відповідача, згідно вказаного чеку, направлено 19.04.2011р., у той час як датою складання позовної заяви є 27 квітня 2011року, – звертаємо увагу позивача, що дата відправлення позовної заяви сторонам не може передувати даті її складення.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст.63 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано документів, які підтверджують надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 4-5, 4-7, 54, 57, 61, 63, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

1. Повернути позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Макстройінвест" м. Макіївка, Донецька область до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю  "Карронада" м. Донецьк про стягнення штрафу у сумі 6 300 грн. та збитків пов'язаних з неодержанням прибутку у сумі 47 600 грн. без розгляду.

2. Роз'яснити Позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею  до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Додаток: позовна заява з доданими до неї документами на 33 арк.

Суддя                                                               Довгалюк В.О.           

                                                                       

                                                                      

                              

Надруковано  3 прим.:

1 прим. -  господарському  суду  Донецької області

2 прим – сторонам

виконавець -   Полякова В.Є.  

тел.381-91-18

Дата ухвалення рішення29.04.2011
Оприлюднено06.05.2011
Номер документу15120382
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —30/19-63

Ухвала від 29.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Довгалюк В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні