Постанова
від 28.04.2011 по справі б38/9-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.04.11р. Справа № Б38/9-11

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Кузьменко Ю.Ю.

за участю представників ст орін:

від кредитора - ОСОБА_1 - представник ТОВ "Санок", дов . від 10.01.11 р.

ОСОБА_2 - представник ВАТ "Б ілозірська реалізаційна баз а хлібопродуктів", дов. від 04.01.11 р.

ОСОБА_3 - представник ВАТ "Р озівський елеватор", дов. від 3 1.03.11 р.

ОСОБА_4 - представник ТОВ "Р етал Дніпро", дов. від31.03.11 р.

від боржника - не з`явивс я

за участю: Зибін А. О. - роз порядник майна

розглянувши справу

за заявою товариство з обмеженою відповідальністю "Санок", м.Дніпропетровськ

до боржника закритого акціонерного товариства "Юні пласт", вул. Героїв Сталінград у, 259, Бабушкінський район, м. Дн іпропетровськ (ЄДРПОУ 31158361)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про банкрутство закритого акціо нерного товариства "Юніпласт ", вул. Героїв Сталінграду, 259, Ба бушкінський район, м. Дніпроп етровськ (ЄДРПОУ 31158361) порушено 29.12.10р. Ухвалою від 18.01.11р. введена процедура розпорядження май ном боржника закритого акці онерного товариства "Юніплас т" та призначено розпорядник ом майна боржника арбітражн ого керуючого Зибіна Антона Олександровича, ліцензія сер ія НОМЕР_1 від 01.04.10р. (АДРЕС А_1 ідентифікаційний номер НОМЕР_2).

02.02.11р. в газеті "Урядовий Кур `єр" №19(4417) опубліковано оголоше ння про порушення господарсь ким судом провадження у спра ві про банкрутство закритого акціонерного товариства "Юн іпласт".

31.03.2011 р. затверджено реєстр ви мог кредиторів боржника закр итого акціонерного товарист ва "Юніпласт", м.Дніпропетровс ьк на загальну суму 6 102 260,62 грн.

Відповідно до частини 2 стат ті 16 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом" (далі - Закон) та ухвали господарського суду Дніпроп етровської області за резуль татами попереднього засідан ня, 12.04.11р. були проведені збори к редиторів боржника, на яких б уло обрано комітет кредиторі в боржника, до складу комітет у кредиторів увійшло: ТОВ "Сан ок", м.Дніпропетровськ, ВАТ "Бі лозірська реалізаційна база хлібопродуктів", с.Хацьке, Чер каська область, ПАТ "Розівськ ий елеватор", м.Дніпропетровс ьк, ТОВ "Ретал Дніпро", м.Дніпро петровськ ( а.с.90).

На засіданні комітету кр едиторів, яке відбулось 21.10.11 р., розглядалось питання про виз начення подальших процедур б анкрутства, які можуть бути з астосовані до закритого акці онерного товариства "Юніплас т". За результатами розгляду о значеного питання та аналізу фінансово-господарської дія льності боржника, прийнято р ішення про звернення з клопо танням до господарського суд у, щодо визнання боржника бан крутом, відкриття ліквідацій ної процедури відносно нього , призначення ліквідатором з акритого акціонерного товар иства "Юніпласт" арбітражног о керуючого Зибіна Антона Ол ександровича, ліцензія серія НОМЕР_1 від 01.04.10р., що підтвер джується протоколом. (а. с. 87, 88).

Таке рішення комітетом кре диторів закритого акціонерн ого товариства "Юніпласт" при йнято одноголосно у межах йо го повноважень, передбачених частиною 8 статті 16 Закону.

Відповідно до ч.4 ст.205 Господ арського кодексу України під ставою для визнання суб' єкт а господарської діяльності б анкрутом є його неспроможні сть через недостатність майн а задовольнити вимоги кредит орів.

Враховуючи критичну непла тоспроможність, відсутність внутрішніх резервів для від новлення платоспроможності , суд приходить до висновку пр о можливість задоволення вим ог кредиторів лише через лік відаційну процедуру боржник а закритого акціонерного тов ариства "Юніпласт".

Присутні у судовому засіда нні розпорядник майна, предс тавники кредиторів висловил ись за визнання боржника бан крутом і відкриття ліквідаці йної процедури.

Відповідно до статті 16 Зако ну до компетенції комітету к редиторів належить прийнятт я рішень про звернення до гос подарського суду з клопотанн ям про визнання боржника бан крутом і відкриття ліквідаці йної процедури, внесення про позицій господарському суду щодо продовження або скороч ення строку процедур розпоря дження майном боржника чи са нації боржника.

Враховуючи рішення коміте ту кредиторів закритого акці онерного товариства "Юніплас т" та думку присутніх у судово му засіданні представників с торін та учасників, суд вважа є за можливим строк судової п роцедури - розпорядження м айном закритого акціонерног о товариства "Юніпласт" скоро тити та відкрити відносно бо ржника ліквідаційну процеду ру.

Згідно статті 24 Закону суд п ризначає ліквідатора в поряд ку, визначеному для призначе ння керуючого санацією, тобт о за погодженням з комітетом кредиторів (частина 2 статті 1 7 Закону).

28.04.2011 р. до суду надійшла згода арбітражного керуючого Зибі на Антона Олександровича, лі цензія серія НОМЕР_1 від 01.0 4.10р. на призначення ліквідато ром закритого акціонерного т овариства "Юніпласт", м.Дніпро петровськ.

Враховуючи рішення коміте ту кредиторів та той факт, що п ропозиції по санації боржник а до суду не надходили, господ арський суд прийшов до висно вку про необхідність прийнят тя постанови про визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури ст роком на 1 рік згідно статті 22 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом", призначення ліквідаторо м арбітражного керуючого Зиб іна Антона Олександровича, л іцензія серія НОМЕР_1 від 01.04.10р.

Згідно статті 23 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом" ліквіда тору у 5-ти денний термін з дня прийняття цієї постанови сл ід опублікувати оголошення в офіційних друкованих органа х про визнання боржника банк рутом і відкриття ліквідацій ної процедури.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст.16, 22, 24 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом", суд -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати закрите акціо нерне товариство "Юніпласт", в ул. Героїв Сталінграду, 259, Бабу шкінський район, м. Дніпропет ровськ (ЄДРПОУ 31158361) - банкрут ом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 1 рі к до 28.04.12 р.

Ліквідатором закритог о акціонерного товариства "Ю ніпласт", м.Дніпропетровськ призначити арбітражн ого керуючого Зибіна Антона Олександровича, ліцензія сер ія НОМЕР_1 від 01.04.10р. (АДР ЕСА_1 ідентифікаційний номе р НОМЕР_2).

Припинити повноваженн я органів управління банкрут а щодо управління банкрутом та розпорядження його майном , повноваження власника (влас ників) майна банкрута, поклас ти на ліквідатора виконання їх повноважень.

Зобов' язати ліквідатора Зибін А. О.:

- у 5-ти денний термін з дня п рийняття цієї постанови опу блікувати оголошення в офіці йних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури.

- невідкладно прийняти до св ого відання майно боржника, в живати заходів по забезпечен ню його збереження, виконува ти функції з управління та ро зпорядження майном банкрута , здійснити інвентаризацію т а оцінку майна банкрута згід но з законодавством, виконув ати повноваження керівника ( органів управління) банкрута , формувати ліквідаційну мас у, реалізовувати майно банкр ута для задоволення вимог кр едиторів у порядку, передбач еному Законом України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом", здійснювати інші повноваження, передбачені ц им Законом.

Ліквідатору використовува ти при проведенні ліквідацій ної процедури тільки один ра хунок боржника в банківській установі. Інші рахунки боржн ика підлягають закриттю лікв ідатором.

Реалізація майна боржника , звернення на нього стягненн я кредиторами, а також задово лення вимог кредиторів боржн ика відбувається виключно в порядку, визначеному Законом України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

- не рідше одного разу на міс яць надавати комітету кредит орів звіт про свою діяльніст ь, інформацію про фінансове с тановище і майно боржника на день відкриття ліквідаційно ї процедури та при проведенн і ліквідаційної процедури, в икористання коштів боржника , а також іншу інформацію на ви могу комітету кредиторів.

- у ліквідаційному балансі в ідображати капіталізовані с уми на відшкодування шкоди, з авданої працівникам підприє мства-банкрута, що отримали т рудове каліцтво чи професійн е захворювання.

Зобов' язати керівника ба нкрута - закритого акціоне рного товариства "Юніпласт", в ул. Героїв Сталінграду, 259, Бабу шкінський район, м. Дніпропет ровськ (ЄДРПОУ 31158361) у п' ятнадц ятиденний строк передати бух галтерську та іншу документа цію банкрута, печатки і штамп и та інші матеріальні ціннос ті.

Зобов'язати ліквідатора Зибіна А. О. у строк до 28.04.12р. п одати на затвердження до гос подарського суду звіт та лік відаційний баланс з документ ами, які відбувались при здій сненні ліквідаційної процед ури, копії договорів купівлі -продажу, акти приймання-пере дач і майна, документи, які під тверджують погашення вимог к редиторів, тощо.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення28.04.2011
Оприлюднено07.05.2011
Номер документу15121909
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б38/9-11

Ухвала від 05.07.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 29.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 28.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 28.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 15.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 16.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 23.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні