Постанова
від 04.04.2011 по справі 0670/2383/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/2383/11  

категорія  10.1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2011 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Попова О. Г. ,

при секретарі -       Бєлоусовій  Ю.М.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  управління Пенсійного фонду України в м. Коростень Житомирської області   до   товариства з обмеженою відповідальністю "Регіональний центр шляхобудівництва"    про  стягнення 4535,44 грн.,-

встановив:

 Позивач звернувся до адміністративного суду з вказаним позовом, в якому просить стягнути з  ТОВ "Регіональний центр шляхобудівництва" заборгованість  в сумі  4535,44 грн. Вимоги мотивує тим, що відповідач, який є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, всупереч вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” не сплатив страхові внески до Фонду. За даними особової картки платника ТОВ "Регіональний центр шляхобудівництва" має до управління Пенсійного фонду  заборгованість  по сплаті страхових внесків  за жовтень-грудень 2010 року, визначену у відповідності до п. 6 ст. 20 зазначеного Закону та по застосованих  фінансових  санкціях та пені. У встановлені  строки відповідач нараховані суми сплачені не були.

Представник позивача в судове  засідання не з'явився. Від УПФУ в м. Коростень  факсимільним зв'язком на адресу суду надійшла заява, в якій просять  розгляд справи проводити без участі їхнього представника, а також просять зменшити позовні вимоги, оскільки відповідач частково сплатив суму боргу в розмірі 500 грн., а тому просять стягнути  з відповідача 4035,44  грн.

Представник відповідача в судове засідання  не з'явився. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Заперечень суду не надав.  

Суд, розглянувши матеріали справи, встановив: відповідач зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду в  м. Коростень    Житомирської області, код за ЄДРПОУ 33136863.

На підставі матеріалів справи встановлено, що страхувальник  самостійно визначив суму страхових внесків, що підлягають сплаті, однак, у визначені Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” строки страхові внески  в повному обсязі сплачені не були. Внаслідок цього виникла заборгованість, що підлягає сплаті   по   страхових внесків  за   жовтень - грудень  2010 року   на загальну суму 2617,91 грн.

Згідно рішень № №895-898 від 03.11.2010р. №№ 934-936 від 16.11.2010 року, №№ 1004-1005 від 26.11.2010 р. № 1099 від 30.12.2010 року   про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальником  або органом Пенсійного  фонду, до відповідача застосовано фінансові санкції та нараховано пеню в  загальній сумі 1917,53 грн. Вказані рішення були направлені відповідачу, ним отримані, що підтверджується поштовими повідомленнями про вручення, та  у встановленому чинним законодавством порядку оскаржені  не були.

Таким чином, загальна сума  заборгованості на час подачі позову до суду становила 4535,44 грн., що підтверджується довідкою  розрахунку заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування по страхувальнику ТОВ " РЦ Шляхбуд".

Проте,  враховуючи часткову сплату відповідачем суми заборгованості у розмірі 500,00 грн., згідно поданої заяви управлінням Пенсійного фонду в м. Коростень про зменшення позовних вимог на вказану суму,  заборгованість  відповідача перед Пенсійним фондом становить 4035,44 грн.

Як страхувальник відповідач, відповідно до п.6 ч.2 ст.17 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” зобов’язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Статтею 20 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” визначений строк  сплати страхових внесків, відповідно до якого страхувальник зобов’язаний сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період не пізніше ніж через двадцять календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Також, частиною другою статті 106 зазначеного Закону встановлено, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками в строки, визначені ст.. 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених ч.3 ст.20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Відповідач заперечень проти позову не надав, розміри заборгованості не оспорив.

З урахуванням  всіх обставин по справі суд вважає, що вимоги позивача є законними, а тому позов задовольняє в повному обсязі.

На підставі викладеного, відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”  від 9.07.2003 року №1058-IV, керуючись ст.ст.  86, 158-163, 167, 254 КАС України,-   

постановив:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Регіональний центр шляхобудівництва" на користь управління Пенсійного фонду України в м. Коростень Житомирської області суму боргу в розмірі  4035,44 грн.

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                О.Г. Попова

  

          

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.04.2011
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15128222
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/2383/11

Постанова від 04.04.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні