Постанова
від 25.03.2011 по справі 2а-2408/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

25 березня 2011 р.                                                                                    № 2а-2408/11/1370  

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Костецький Н.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовною заявою управління Пенсійного Фонду України в Пустомитівському районі Львівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Асеррадеро Хосе Ігнасіо»про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в :

          03 березня 2011р. Управління Пенсійного Фонду України в Пустомитівському районі Львівської області звернулось у Львівський окружний адміністративний суд з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Асеррадеро Хосе Ігнасіо»та просить суд, з підстав, наведених у позові, стягнути з відповідача заборгованість в сумі 489,61 грн. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідно до звіту про суми  страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у відповідача рахується заборгованість щодо сплати внесків до Пенсійного Фонду України, яка залишається несплаченою.

Ухвалою від 03.03.2011 року суд відкрив скорочене провадження у даній справі, надав відповідачу строк для подання заперечення проти позову або заяви про визнання позову та роз'яснив наслідки такого неподання.   

На адресу суду повернувся поштовий конверт з ухвалою суду від 03.03.2011 року з відміткою «за зазначеною адресою вибув». На підставі п. 11 ст.35 КАС України суд вважає повідомленим відповідача про розгляд справи належним чином та вважає за можливе, у відповідності до вимог ч.3 ст.183-2 КАС України, розглядати справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суд даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач взятий на облік в Управлінні Пенсійного Фонду України в Пустомитівському районі Львівської області за реєстраційним номером 211802738.

Відповідно до ч.1 ст.15 Закону України “Про загальнообов‘язкове державне пенсійне  страхування” № 1058-ІV від 09.07.2003 року, платниками страхових внесків до солідарної системи є страхувальники, зазначені в статті 14 цього Закону, зокрема, підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами), фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру.

Пунктом 6 ст. 20 вказаного Закону передбачено, що страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Як вбачається з матеріалів справи за відповідачем рахується заборгованість по сплаті страхових внесків за жовтень –листопад 2010р. в розмірі 319,61 грн.

Рішенням №2 від 04.01.2011р. до відповідача застосовано фінансову санкцію в розмірі 170 грн. за несвоєчасне подання звіту про суми нарахованої заробітної плати та суми нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за жовтень 2010р. Управлінням Пенсійного Фонду України в Пустомитівському районі Львівської області відповідачу направлялись вимоги про сплату боргу в розмірі 489,61 грн. від 04.02.2011р. №109.

На час розгляду справи в суді доказів про погашення заборгованості відповідачем суду подано не було.

За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги підставні і обґрунтовані, а тому адміністративний позов підлягає до задоволення.

Окрім того, суд вважає за необхідне, у відповідності до вимог ч.1 ст.256 КАС, звернути постанову суду до негайного виконання.

           Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсненні позивачем з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 21, 69, 70, 160-163, 183-2, 256 КАС України, суд –

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Асеррадеро Хосе Ігнасіо» (код ЄДРПОУ 35845453) на користь управління Пенсійного Фонду України в Пустомитівському районі Львівської області 489 (чотириста вісімдесят дев’ять) гривні 61 коп. боргу.

Постанову звернути до негайного виконання.

          Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

                  Суддя                                                                                                          Костецький Н.В.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.03.2011
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15130894
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2408/11/1370

Постанова від 25.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 03.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні