Постанова
від 11.03.2011 по справі 2а/2270/1334/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2а/2270/1334/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 березня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Лабань Г.В.

при секретарі Вересняк А.А.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом Управління Пенс ійного фонду України в Хмель ницькому районі до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Нефант" про стягненн я заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся в суд до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Нефант", поси лаючись на Закон України «Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування», вказує на те, що відповідач я к платник внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування, порушує по ложення Закону щодо сплати с трахових внесків в установле ні строки та в повному обсязі , в результаті чого допустив з аборгованість по сплаті стра хових внесків.

Станом на 22.11.2010 року склалась заборгованість зі сплати ст рахових внесків за жовтень 2010 р., яка складається із страхов их внесків - 398,40 грн. за розділ ом І картки особового рахунк у ( 32,3 %) та страхових внесків за р озділом І картки особового р ахунку ( 1-5 %) - 24,00 грн.

Представник позивача в суд ове засідання не з"явився, хоч а про дату, час, місце судового засідання повідомлений нале жним чином.

Представник відповідача в судове засідання не з" явився , надав суду заяву про розгляд справи у його відсутності.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши докази в їх сук упності, суд вважає, що позовн а заява підлягає задоволенн ю з наступних підстав.

Відповідач - відповідно до ст.ст. 14, 15 Закону України «Про з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування» є п латником страхових внесків д о Пенсійного фонду України.

За змістом статті 17 вказано го Закону на платника страхо вих внесків покладені обов' язки щодо нарахування, обчис лення і сплати страхових вне сків в повному обсязі в устан овлені строки. Згідно ч.6 ст. 20 ц ього ж Закону, страхувальник и зобов'язані сплачувати ст рахові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 2 0 календарних днів із дня закі нчення цього періоду. Базови м періодом для відповідача у відповідності з абз.2 ч.6 ст.20 та п.1 ст. 14 названого Закону «Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування» є календарний місяць.

Відповідно до розрахунків суми страхових внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування, що ск ладені та підписані відповід ачем, загальна сума заборгов аності по страхових внесках складає - 422,40 грн. Вказані внеск и на день розгляду справи від повідачем не сплачено.

Тому, заборгованість по спл аті страхових внесків станом на 11.03.2011 року складає - 422,40 грн. Н аявність зазначеної заборго ваності підтверджується роз рахунком сум внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування та копії картки особового рахунку.

У відповідності з вимогами ст. 106 Закону України “Про зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування”, суми с трахових внесків своєчасно н е нараховані та/або не сплаче ні страхувальниками у строки , визначені статтею 20 цього За кону, в тому числі обчислені т ериторіальними органами Пен сійного фонду у випадках, пер едбачених частиною третьою с татті 20 цього Закону, вважають ся простроченою заборговані стю із сплати страхових внес ків (далі - недоїмка) і стягуют ься в судовому порядку.

Позивачем відповідно до ви мог статті 106 Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування", на правлена вимога, яка на момен т подання адміністративного позову не задоволена та відп овідачем у встановленому зак оном порядку не оскаржувалас я, а відтак є чинною та такою, щ о обґрунтовує факт узгодженн я недоїмки і є підставою для з адоволення вимог позивача.

Відповідно до абзацу 8 пункт у 3 статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування" у раз і якщо страхувальник, який од ержав вимогу територіальног о органу Пенсійного фонду пр о сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазнач ену у вимозі суму недоїмки ра зом з застосованою до нього ф інансовою санкцією, включено ї до вимоги, або не узгодив вим огу з відповідним органом Пе нсійного фонду, або не оскарж ив вимогу в судовому порядку , а також у разі якщо страхувал ьник узгодив вимогу, але не сп латив узгоджену суму недоїмк и протягом десяти робочих дн ів після отримання узгоджено ї вимоги, відповідний орган П енсійного фонду звертається в установленому законом пор ядку і подає вимогу про сплат у недоїмки до відповідного п ідрозділу державної виконав чої служби. У зазначених випа дках орган Пенсійного фонду також має право звернутися д о суду чи господарського суд у з позовом про стягнення нед оїмки.

Враховуючи викладене, суд д ійшов до висновку, що позовні вимоги слід задоволити повн істю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись, Законом України " Про загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування", ст.ст.71, 158-163, 170, 186, 254 - 255 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Неф ант" ( що знаходиться за адресо ю: 31300, с. Червона Зірка Хмельниц ького району, Хмельницької о бласті, Код за ЄДРПОУ 33071948) на ко ристь Управління Пенсійного фонду України в Хмельницько му районі ( що знаходиться за а дресою: 29000 м. Хмельницький, вул . Кам"янецька, 122/2 Код 14149786 ) заборго ваність по страхових внесках на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування в сумі 422,40 грн.

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 11 березня 2011 року

Постанова не набрала закон ної сили

Суддя /підпис/ Г.В. Лабань

"Згідно з оригіналом" Суддя Г.В. Лабань

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.03.2011
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15133716
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2270/1334/11

Ухвала від 02.02.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Постанова від 11.03.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні