Постанова
від 04.04.2011 по справі 2270/3998/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/3998/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 квітня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Гнап Д.Д.

при секретарі Тимощуку І.П.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом Городоцької між районної державної податков ої інспекції в особі Ярмолин ецького відділення до тов ариства з обмеженою відповід альністю "Ексімпродукт" пр о стягнення податкового борг у, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся з п озовом до ТОВ "Ексімпродукт" п ро стягнення податкового бор гу, позов мотивує тим, що стано м на 11.03.2011 року у відповідача на явна заборгованість по подат ку на додану вартість в сумі 1495 грн., який виник відповідно д о податкової декларації з по датку на додану вартість за с ічень 2010 року, в зв'язку з чим, пр осить стягнути кошти в сумі 149 5 грн. з розрахункових рахункі в відповідача та за рахунок г отівки, що належить платнику податків у рахунок погашенн я податкового боргу.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав в повному обсяз і, просить позов задоволити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про час і місце розгляду спра ви повідомлено належним чино м за юридичною адресою зазна ченою в Єдиному державному р еєстрі юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців, що пі дтверджується вихідною коре спонденцією. З урахуванням п оложень ч.4 ст. 33 КАС України, су д вважає, що позовна заява вр учена відповідачеві належни м чином. Судом явка представн ика відповідача в судове зас ідання не визнавалася обов' язковою. За таких обставин, з в рахуванням думки позивача, с уд вважає за можливе розглян ути справу без участі предст авника відповідача на підста ві наявних доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, з' ясував ши повно і всебічно обставин и справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню в повн ому обсязі.

Судом встановлено, що відпо відач - ТОВ "Ексімпродукт", іде нтифікаційний код 23833777 є юриди чною особою, що підтверджуєт ься копією довідки з ЄДРПОУ.

Станом на 11.03.2011 року у відпові дача наявна заборгованість п о податку на додану вартість в сумі 1495 грн.

Відповідно до пп. 14.1.175. п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), податковий бор г - сума грошового зобов'язанн я (з урахуванням штрафних сан кцій за їх наявності), самості йно узгодженого платником по датків або узгодженого в пор ядку оскарження, але не сплач еного у встановлений цим Код ексом строк, а також пеня, нара хована на суму такого грошов ого зобов'язання.

В силу п. 15.1. ст. 15 Кодексу, платн иками податків визнаються фі зичні особи (резиденти і нере зиденти України), юридичні ос оби (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені п ідрозділи, які мають, одержую ть (передають) об'єкти оподатк ування або провадять діяльні сть (операції), що є об'єктом оп одаткування згідно з цим Код ексом або податковими закона ми, і на яких покладено обов'яз ок із сплати податків та збор ів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п. 16.1.4. ст. 16 Подат кового кодексу України, плат ник податків зобов'язаний сп лачувати податки та збори в с троки та у розмірах, встановл ених цим Кодексом.

Згідно п. 20.1.18. ст. 20 Кодексу, орг ани державної податкової слу жби мають право звертатися д о суду щодо стягнення коштів платника податків, який має п одатковий борг, з рахунків у б анках, обслуговуючих такого платника, на суму податковог о боргу або його частини.

Відповідно до п. 95.1. ст. 95 Кодек су, орган державної податков ої служби здійснює за платни ка податків і на користь держ ави заходи щодо погашення по даткового боргу такого платн ика податків шляхом стягненн я коштів, які перебувають у йо го власності, а в разі їх недос татності - шляхом продажу май на такого платника податків, яке перебуває у податковій з аставі.

В силу п.п. 95.3., 95.4. ст. 95 Кодексу, ст ягнення коштів з рахунків пл атника податків у банках, обс луговуючих такого платника п одатків, здійснюється за ріш енням суду, яке направляєтьс я до виконання органам держа вної податкової служби, у роз мірі суми податкового боргу або його частини; орган держа вної податкової служби на пі дставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок п огашення податкового боргу з а рахунок готівки, що належит ь такому платнику податків. С тягнення готівкових коштів з дійснюється у порядку, визна ченому Кабінетом Міністрів У країни.

Податкова заборгованість відповідача підтверджуєтьс я наданими позивачем розраху нком суми позову, деклараціє ю з податку на додану вартіст ь від 20.05.2010 року, корінцем першо ї вимоги № 1/145 від 14.05.2008 року та кор інцем другої податкової вимо ги № 2/168 від 11.07.2008, обліковою картк ою платника, розрахунком заб оргованості.

Оскільки відповідач борг в сумі 1495 грн. добровільно не спл ачує, дана заборгованість пі длягає стягненню з відповіда ча.

Керуючись ст.ст. 11, 71, 158 - 163 КАС У країни, ст. ст. 14-16, 20, 95 Податковог о кодексу України, ст.ст. 67, 124 Кон ституції України,-

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Екс імпродукт" на користь Городо цької міжрайонної державної податкової інспекції в особ і Ярмолинецького відділення податковий борг в сумі 1495 (одна тисяча чотириста дев'яносто п'ять) грн. з рахунків відпові дача, відкритих у банках.

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 04 квітня 2011 року

Суддя /підпис/ Д.Д. Гнап

"Згідно з оригіналом" Суддя

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.04.2011
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15134084
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/3998/11

Ухвала від 22.03.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Постанова від 04.04.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні