Постанова
від 07.04.2011 по справі 2270/4290/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/4290/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 квітня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Шевчука О.П.

при секретарі Заїці О.В.

за участі:прокурора

представника позивача

представника відповідача Будняк О.В.

Шевчука Ю.В.

Дзісь В.Г.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом Заступника прокур ора м. Хмельницького в інтере сах держави в особі Управлін ня Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому до Дочі рнього підприємства "Монтаж- електро" ВАТ "Хмельницька СПМ К- 578" про стягнення коштів на відшкодування фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах за Списком № 2, -

В С Т А Н О В И В:

Заступник прокурора м . Хмельницького звернувся з п озовом в суд в інтересах держ ави в особі Управління Пенсі йного фонду України в м. Хмель ницькому до Дочірнього підпр иємства "Монтаж-електро" ВАТ "Х мельницька СПМК- 578" про стягне ння заборгованості на відшко дування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, п ризначених на пільгових умов ах за Списком № 2 в сумі 4687 грн. 56 к оп.

Прокурор в судовому засіда нні позовні вимоги підтримав повністю та просить суд стяг нути з відповідача заборгова ність в повному обсязі.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав повністю та просить суд с тягнути з відповідача заборг ованість в повному обсязі.

Представник відповідача в судовому засіданні позовні вимоги по сплаті заборговано сті по пільгових пенсіях за С писком №2 в сумі 4687 грн. 56 коп. виз нав повністю про що подав пис ьмову заяву.

Заслухавши пояснення прок урора та представників сторі н, дослідивши докази, які знах одяться в матеріалах справи, суд знаходить позов таким, що підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що відпо відач, Дочірнє підприємство "Монтаж - електро" ВАТ "Хмельни цька СПМК- 578", як суб' єкт підпр иємницької діяльності - юри дична особа зареєстрована ви конавчим комітетом Хмельниц ької міської ради 31.05.2002 року та включена до Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (і дентифікаційний код 32039311).

Відповідно до ч. 2 Прикінцев их положень Закону України „ Про загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування ”, Закону України „Про збір на обов' язкове державне пенсі йне страхування”, відповідач є платником збору-фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених (на пільг ових умовах) відповідно до пу нктів „б”- „з” статті 13 Закон у України „Про пенсійне забе зпечення” до досягнення прац івниками пенсійного віку, пе редбаченого статтею 12 Закону України „Про пенсійне забез печення”.

На підставі п.п. 6.8 Інструкції „Про порядок обчислення і сп лати страхувальниками та зас трахованими особами внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного фонду України”, затвердженої Постановою пра вління Пенсійного фонду Укра їни 19.12.2003 року № 21-1, зареєстрован ої в Міністерстві юстиції Ук раїни 16 січня 2004 року за №64/8663 під приємства та організації зоб ов' язані щомісяця до 25-го чис ла вносити до Пенсійного фон ду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витра т на виплату та доставку пенс ій, призначених на пільгових умовах.

Тому згідно абз. 4 п.1, ст. 2 Зако ну України «Про збір на обов' язкове державне пенсійне стр ахування» визначено, що об' єктом оподаткування для суб' єктів підприємницької діяль ності незалежно від форм вла сності є фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, п ризначених відповідно до пун ктів „б” - „з” статті 13 Закону України «Про пенсійне забез печення».

Проведеною прокуратурою м . Хмельницького перевіркою в порядку здійснення нагляду за додержанням та застосуван ням законів встановлено, що з а відповідачем станом на 30.11.2010 р оку утворилась заборгованіс ть перед управлінням Пенсійн ого фонду України в м. Хмельни цькому по відшкодуванню факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах працівник ам за Списком № 2 за період лип ень-листопад 2010 року в сумі 4687, 56 г рн. відповідно до пунктів „б” - „з” статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» .

Дана заборгованість підтв ерджується розрахунками про фактичні витрати на виплату та доставку пільгових пенсі й, призначених відповідно до пунктів „б” - „з” статті 13 За кону України «Про пенсійне з абезпечення» та копією картк и особового рахунку.

Керуючись ч. 2 прикінцевих п оложень Закону України «Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування», с т.ст. 12,13 Закону України „Про пе нсійне забезпечення”, п.п. 6.8 Ін струкції „Про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування до Пенсійного фонду У країни, ст.ст. 71, 86, 99, 154, 158, 159, 161, 162, 163, 167,186,254 К АС України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Стягнути з Дочірнього підп риємства ""Монтаж - електро" ВА Т "Хмельницька СПМК- 578", ідентиф ікаційний код 32039311, на користь У правління Пенсійного фонду У країни у м. Хмельницькому заб оргованість по відшкодуванн ю фактичних витрат на виплат у і доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах прац івникам за Списком №2 за серпе нь, вересень, жовтень, листопа д 2010 року в сумі 4687 грн. 56 коп. ( чоти ри тисячі шістсот вісімдесят сім гривень) 56 коп.

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 11 квітня 2011 року

Суддя /підпис/ О.П. Шевчук

"Згідно з оригіналом" Суддя О.П. Шевчук

Дата ухвалення рішення07.04.2011
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15134150
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/4290/11

Ухвала від 28.03.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

Постанова від 07.04.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні