Ухвала
від 15.04.2011 по справі 2а-29055/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Головуючий у 1 інстанції - Галатіна О.О.

Суддя-доповідач - Юрко І.В.

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" квітня 2011 р. справа №2 а-29055/10/0570

приміщення суду за адресо ю: 83017, м. Донецьк, бул. Шевченка, 26

Колегія суддів Донецького апеляційного адміністратив ного суду у складі:

головуючого судді Юрко І.В.

суддів Міронової Г.М. , Блох іна А.А.

при секретарі судового за сідання Касьяновій В.М.,

за участю представника по зивача Харченко О.С.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні заяву Гол овного Управління Державно го казначейства України в А втономній республіці Крим про видачу виконавчих лист ів у справі № 2а-29055/10/0570 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрпрод імпорт» до Кримської митниц і, Головного управління Дер жавного казначейства Украї ни в Автономній республіці Крим, Головного управління Державного казначейства У країни у м. Києві про визнан ня недійсними рішень Кримсь кої митниці про визначення митної вартості товарів, в изнання недійсними карток в ідмови в прийнятті митних декларацій, митному оформле нні чи пропуску товарів і т ранспортних засобів через митний кордон, стягнення на дмірно сплаченого мита та п одатку на додану вартість, -

В С Т А Н О В И В :

До Донецького апеляці йного адміністративного суд у 12.04.2011 року надійшла заява Го ловного Управління Державн ого казначейства України в Автономній республіці Крим про видачу виконавчих лис тів у справі № 2а-29055/10/0570 за позово м Товариства з обмежено ю відповідальністю «Укрпро дімпорт» до Кримської митни ці, Головного управління Де ржавного казначейства Укра їни в Автономній республіці Крим, Головного управління Державного казначейства У країни у м. Києві про визнан ня недійсними рішень Кримсь кої митниці про визначення митної вартості товарів, в изнання недійсними карток в ідмови в прийнятті митних декларацій, митному оформле нні чи пропуску товарів і т ранспортних засобів через митний кордон, стягнення на дмірно сплаченого мита та п одатку на додану вартість. Разом з заявою до суду пове рнуто оригінал виконавчого листа, виданий 21.03.2011 року по вказаній справі.

Представник позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрпрод імпорт» заяву Головного Уп равління Державного казначе йства України в Автономній республіці Крим про видач у виконавчих листів по вка заній справі підтримав.

Представника відпові дачів у судове засідання не з ' явились, про час, дату та міс це розгляду справи повідомля лись належним чином. Відпові дно до ч. 3 ст. 259 КАС україни н еприбуття у судове засідання стягувача і боржника, які бул и належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду , не перешкоджає судовому роз гляду.

Колегія суддів, заслу хавши доповідь судді-доповід ача, пояснення представника позивача, перевіривши матер іали справи і обговоривши за яву Головного Управління Де ржавного казначейства Укра їни в Автономній республіці Крим про видачу виконавчи х листів, встановила наступн е.

Відповідно до ст. 259 Ко дексу адміністративного су дочинства України суд, який в идав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржни ка виправити помилку, допуще ну при його оформленні або ви дачі, або визнати виконавчий лист таким, що не підлягає вик онанню, та стягнути на корист ь боржника безпідставно одер жане стягувачем за виконавчи м листом. Суд розглядає заяву в десятиденний строк у судов ому засіданні з повідомлення м стягувача та боржника і пос тановляє ухвалу.

З матеріалів справи убачається, що постановою Донецького апеляційного ад міністративного суду від 16.03 .2011 року у справі № 29055/10/0570 скасо вано постанову Донецького о кружного адміністративного суду від 03.02.2011 року та задов олено позов Товариства з обмеженою відповідальні стю «Укрпродімпорт» до Крим ської митниці, Головного упр авління Державного казначе йства України в Автономній республіці Крим, Головного управління Державного казн ачейства України у м. Києві про визнання недійсними ріш ень Кримської митниці про визначення митної вартості товарів, визнання недійсни ми карток відмови в прийнят ті митних декларацій, митно му оформленні чи пропуску товарів і транспортних зас обів через митний кордон, с тягнення надмірно сплачено го мита та податку на додан у вартість.

На виконання вказан ого рішення позивачу було видано виконавчий лист про стягнення з Державного бю джету України на користь Товариства з обмеженою від повідальністю «Укрпродімпо рт» надмірно сплачених митн их платежів у розмірі 6294759 гри вень 26 копійок (шість міліон ів двісті дев' яносто чотир и тисячі сімсот п' ятдесят д ев' ять гривень 26 копійок), в тому числі: ввізне мито в розмірі 2092112 гривень 27 копійо к (два міліона дев' яносто д ві тисячі сто дванадцять г ривень 27 копійок), податок н а додану вартість в розмірі 4202646 гривень 99 копійок (чотири міліона двісті дві тисячі ш істсот сорок шість гривень 99 копійок), а також про стяг нення на користь Товариств а з обмеженою відповідальн істю «УКРПРОДІМПОРТ» (ЄДРПОУ 36617444), за рахунок коштів Державн ого бюджету України судових витрат в розмірі 1703 гривні 40 ко пійок (одна тисяча сімсот три гривні 40 копійок).

Згідно заяви Головн ого управління Державного казначейства України в Авто номній республіці Крим нор ми діючого законодавства у неможливлюють виконання вк азаного листа відповідаче м в частині стягнення за ра хунок Державного бюджету У країни судових витрат в ро змірі 1703 грн. 40 коп. на користь позивача, оскільки вказані витрати були сплачені на р ахунки, відкриту у Головном у управлінні Державного ка значейства України в Донец ькій області.

Відповідно до ст.. 258 Ко дексу адміністративного су дочинства України за кожним судовим рішенням, яке набрал о законної сили або яке належ ить виконати негайно, за заяв ою осіб, на користь яких воно у хвалено, видається один вико навчий лист. Якщо судове ріше ння ухвалено на користь кіль кох позивачів чи проти кільк ох відповідачів, суд має прав о видати кілька виконавчих л истів, точно зазначивши, яку ч астину судового рішення треб а виконати за кожним виконав чим листом.

На підставі наведеного кол егія суддів вважає, що заява Г оловного Управління Держав ного казначейства України в Автономній республіці Крим є обґрунтованою та належит ь задоволенню, а саме: взамі н повернутого оригіналу ви конавчого листа видати два виконавчих листа з зазнач енням, яку частину судового рішення треба виконати за кожним виконавчим листом.

Враховуючи вищенаведене т а керуючись ст. ст. 258, 259 Кодексу адміністративного судочинс тва України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Заяву Головного Упра вління Державного казначейс тва України в Автономній ре спубліці Крим про видачу в иконавчих листів у справі № 2 а-29055/10/0570 - задовольнити.

Визнати виконавчий л ист № 2а-29055/10/0570, виданий 16.03.2011року п ро стягнення з Державного б юджету України на користь Товариства з обмеженою від повідальністю «Укрпродімпо рт» надмірно сплачених митн их платежів у розмірі 6294759 гри вень 26 копійок (шість міліонів двісті дев' яност о чотири тисячі сімсот п' ят десят дев' ять гривень 26 коп ійок), в тому числі: ввізне мито в розмірі 2092112 гривень 27 копійок (два міліона дев' я носто дві тисячі сто двана дцять гривень 27 копійок), по даток на додану вартість в розмірі 4202646 гривень 99 копійок (чотири міліона двісті дві тисячі шістсот сорок шість гривень 99 копійок), а також п ро стягнення на користь То вариства з обмеженою відпо відальністю «УКРПРОДІМПОРТ » (ЄДРПОУ 36617444), за рахунок кошті в Державного бюджету України судових витрат в розмірі 1703 гр ивні 40 копійок (одна тисяча с імсот три гривні 40 копійок), т аким, що не підлягає виконан ню.

Видати Товариств у з обмеженою відповідал ьністю «Укрпродімпорт» два виконавчих листа по справі № 2а-29055/10/0570 за позовом Товарис тва з обмеженою відповід альністю «Укрпродімпорт» до Кримської митниці, Головног о управління Державного ка значейства України в Автоно мній республіці Крим, Голов ного управління Державного казначейства України у м. К иєві про визнання недійсни ми рішень Кримської митниці про визначення митної вар тості товарів, визнання нед ійсними карток відмови в пр ийнятті митних декларацій, митному оформленні чи проп уску товарів і транспортни х засобів через митний кор дон, стягнення надмірно спл аченого мита та податку на додану вартість з зазначен ням, яку частину судового р ішення треба виконати за к ожним виконавчим листом.

Ухвала суду апеляці йної інстанції набирає закон ної сили з моменту проголоше ння та може бути оскаржена до Вищого адміністративного су ду України протягом 20 днів піс ля набрання законної сили су довим рішенням суду апеляцій ної інстанції,

Головуючий суддя І.В. Юрко

Судді Г.М. Міронова

А.А. Блохін

Дата ухвалення рішення15.04.2011
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15136573
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-29055/10/0570

Ухвала від 25.02.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрко Ирина Володимирівна

Ухвала від 25.02.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрко Ирина Володимирівна

Постанова від 16.03.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 15.04.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Постанова від 03.02.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні