Рішення
від 24.03.2011 по справі 18/465/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, те л. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.03.2011 р. Справа №18/465/11

за позовом Полтавсько го обласного комунального ви робничого підприємства тепл ового господарства "Полтават еплоенерго", вул.Комарова, 2а, м .Полтава, Полтавська область , 36008

до Товариства з обмежен ою відповідальністю "Агрофір ма "Джерело", вул. Київська, 2-Д, с .Супрунівка, Полтавський рай он, Полтавська область, 38714

про визнання договору укладеним в редакції позивач а

Суддя Тимощенко О .М.

Представники у зас іданні 10.03.2011р.

від позивача: Дан ілова Н.Н.

від відповідача: Жалій Л.В.

Представники у засіданні 24.03.11р.

від позивача: Стасовськ а Н.І.

від відповідача: Жалій Л.В.

У судовому засіданні 10.03.2011р . було оголошено перерву до 24.03. 2011р. згідно ст.77 ГПК України.

Суть справи: розглядаєть ся позовна заява про визнанн я укладеним договору на відп уск теплової енергії у вигля ді гарячої води у редакції по зивача (проект договору № 490 в ід 01.10.10р.).

Позивач наполягає на задов оленні позову.

Відповідач у письмовому ві дзиві зазначає, що в даний час ним вживаються заходи для ві дключення від централізован ої системи опалення нежитлов ого приміщення за адресою: м.П олтава, ул.Артема, 47/15.

Розглянувши матеріали спр ави, суд встановив:

Нежитлове приміщення, роз ташоване за адресою: м.Полтав а, вул.Артема, 47/15 використовуєт ься відповідачем для здійсне ння господарської діяльност і - продовольчий магазин № 3.

Рішенням Полтавської обла сної ради двадцятої позачерг ової сесії п'ятого скликання від 27 березня 2009 року "Про кориг ування тарифів на послуги це нтралізованого опалення та п остачання гарячої води" затв ерджені тарифи на послуги це нтралізованого опалення та п остачання гарячої води, що на даються підприємством для т рьох груп споживачів.

Позивач звернулось з листо м № 9/3291 від 12.11.2010р. до відповідача з пропозицією укласти Догові р № 490 від 01.10.2010р. на відпуск тепло вої енергії у вигляді гарячо ї води з метою забезпечення о палення вказаного вище нежит лового приміщення за адресою : вул.Артема, 4/15.

Відповідач отримав проект договору, про що свідчить під пис на повідомленні про вруч енні поштового відправлення .

Пропозиція укласти вищевк азаний договір відповідаче м залишена без розгляду та ві дповіді.

У зв'язку з викладеним, пози вач просить суд визнати укла деним договір на відпуск теп лової енергії у вигляді гаря чої води у редакції позивача , а саме:

ДОГОВІР №490

від 01 жовтня 2010 року

на відпуск теплової ене ргії у вигляді гарячої води

м.Полтава

Ми, що нижче підписалис я, Полтавське обласне ком унальне виробниче підприємс тво теплового господарства “ Полтаватеплоенерго”, що іменується в подальшому “Те плопостачальна організація ”, в особі заступника генерал ьного директора ОСОБА_1 , діючого на підставі Довіре ності №19/1138 від 19/05/2010 року, з одног о боку, Товариство з обмеж еною відповідальністю “Агро фірма Джерело”, що іменує ться в подальшому “Споживач” , в особі в.о. генерального дир ектора Сіренка Анатолія В асильовича, який діє на підставі Статуту, з інш ого боку, заключили цей догов ір про відпуск та споживання теплової енергії.

При виконанні даного дог овору сторони керуються Зако ном України “Про житлово-ком унальні послуги”, Законом Ук раїни “Про теплопостачання” , “Правилами користування те пловою енергією” та Правила ми надання послуг з централі зованого опалення, постачанн я холодної та гарячої води і в одовідведення”.

Предмет договору

1. “Теплопостачальна орга нізація” бере на себе зобов' язання постачати теплову ене ргією у вигляді гарячої води з метою забезпечення опален ня приміщень “Споживача” до межі розподілу будівель н ежитлового приміщення по вул .Артема,47/15.

2. Відповідальність “Тепл опостачальної організації” і “Споживача” за стан і обслу говування теплових установо к і мереж визначається їх бал ансовою належністю.

Межею розподілу балансо вої належності теплових мере ж є спільна система опале ння з житловим

будинком по вул. Артема,47/15.

Якість послуг

3. “Споживач” має право на перевірку якості послуг Теп лопостачальної організації з обов' язковим складанням відповідного акту спільно з працівником теплової інспек ції (тел. 7-25-51), який є підставою д ля проведення перерахунків.

4. В результаті відхилення якості послуг від параметрів , встановлених Правилами над ання послуг з централізовано го опалення, постачання холо дної та гарячої води і водові дведення, затверджених Поста новою КМУ №630 від 21/07/2005 року та ві дповідними БНіПами, Теплопос тачальна організація здійсн ює перерахунок розміру плати за послуги у бік зменшення в в ідповідності з додатком до П равил.

Права та обов'язки Тепл опостачальної організації

5. “Теплопостачальна орг анізація” забезпечує безпер ебійне постачання теплом “С поживача”.

6. “Теплопостачальна орган ізація” на абонентських ввод ах будівель і споруд “Спожив ача” забезпечує :

а) необхідну кількість та якість води від мережі на опа лення;

б) необхідний наявний напір теплоносія на вводі в будівл ю;

в) контроль за використання м теплової енергії “Споживач ем”.

7.“Теплопостачальна орга нізація” має право, попереди вши “Споживача”, відключити повністю або частково подачу йому теплової енергії у випа дках :

а) не оплати рахунка за те плову енергію у визначені ст роки;

б) самовільного підключенн я до теплової мережі теплосп оживаючих установок;

в) порушення розрахункових розмірів шайб і конусів елев аторів;

г) крадіжки теплоносія, допу щення його витікання або заб руднення;

д) недопущення представник ів “Теплопостачальної орган ізації” в приміщення теплови х установок, якими користуєт ься “Споживач” та до приладі в обліку;

е) утримання приміщень, вузл ів керування і техпідпіль, в я ких проходять трубопроводи “ Теплопостачальної організа ції”, в антисанітарному зане хаяному стані;

ж) аварійних і планово-попер еджувальних ремонтів на магі стральних трубопроводах, сис темах теплопостачання і гаря чого водопостачання та пов'я заних з ними випробувань;

з) стихійних лих, обмеження в подачі газу, води, електроен ергії;

і) невиконання договірних у мов.

8.Представники “Теплопо стачальної організації” маю ть право за участю представн ика “Споживача” складати акт и про самовільне підключення об'єктів до т/м мереж “Теплопо стачальної організації” і на правляти в міську інспекцію Державного архітектурно-буд івельного контролю при міськ виконкомах.

Права та обов' язки “ Споживача”

9. З метою забезпечення н адійної і економічної експлу атації тепло установок “Спож ивач” зобов' язаний:

а) спільно з представником “ Теплопостачальної організа ції” виставляти дросельні ша йби і конуси на елеваторних в узлах. Забезпечувати їх збер еження. Оплачувати фактичну вартість налагоджувальних р обіт по регулюванню системи теплоспоживання;

б) в усіх випадках виявленн я витікання теплоносія (гаря чої води) негайно повідомлят и в диспетчерську службу “Те плопостачальної організаці ї” за тел. 50-90-31, 67-88-74, терміново вжи ти заходів по усуненню пошко джень;

в) безперешкодно допускат и на територію підприємства в будь-який час представникі в “Теплопостачальної органі зації” для перевірки і контр олю за режимом теплоспоживан ня;

г) забезпечити схоронність обладнання і вузлів керуван ня “Теплопостачальної орган ізації”, що знаходяться на те риторії “Споживача”;

д) направляти “Теплопостач альній організації” довідку про зміну площі, що опалюєтьс я.

10. “Споживач” зобов' язани й повідомити “Теплопостачал ьну організацію” про наміри щодо відчуження об' єкту(-ів ) або частини об' єкта, послуг и з теплопостачання якого(-их ) надаються “Теплопостачальн ою організацією” ; в разі відч уження обєкту(-ів), надати “Теп лопостачальній організації ” документи, які підтверджую ть перехід права власності (к ористування) до іншої особи. “ Споживач”, який користується об' єктом, що опалюється, на п ідставі договору оренди (суб оренди), при звільнені його зо бов' язаний своєчасно, не пі зніше 3 (трьох) днів з моменту п ідписання акту приймання - п ередачі, повідомити “Теплопо стачальну організацію” відп овідним підтвердженням, офор мленим двома підписами: того , що здає, і того що приймає, із з азначенням нових реквізитів .

“Споживач” відшкодовує “Т еплопостачальній організац ії” всі збитки, завдані невик онанням та/або неналежним ви конанням зазначених обов' я зків.

11. “Споживач” зобов' язаний повідомити “Теплопостачаль ну організацію” про початок процедури ліквідації чи реор ганізації щодо нього, поруше ння справи про банкрутство щ одо нього або про наявність і нших підстав, що можуть вплин ути на його платоспроможніст ь не пізніше 3 (трьох) днів з мом енту винесення ухвали господ арського суду або з моменту н астання відповідної обстави ни.

“Споживач” відшкодовує “ Теплопостачальній організа ції” всі збитки, завдані неви конанням та/або неналежним в иконанням зазначених обов' язків.

12. “Споживач” має право на:

а) отримання вчасно та відпо відної якості послуг, згідно із законодавством та умовам и договору;

б) отримання в установленом у законодавством порядку інф ормації про перелік послуг, ї х вартість, загальну суму міс ячного платежу, структуру та рифів, нормативів (норм) спожи вання, режиму надання послуг , їх споживчі властивості;

в) зменшення розміру плати в разі надання послуг не в повн ому обсязі, відхилення їх кіл ькісних та/або якісних показ ників від затверджених норм ативів (норм) споживання;

г) перевірку якості послуг, що надаються (температура у п риміщенні), обсягу наданих по слуг та їх вартості.

13. “Споживач” несе відпові дальність за технічний стан і експлуатацію внутрішніх си стем опалення і гарячого вод опостачання, за самовільну з міну діаметрів сопел на елев аторних вузлах і здійснює:

а) регулювання тепла всеред ині будівлі, опалювальних ст ояків, нагрівальних приладів ;

б) усунення витікання трубо проводах, приладах і арматур і;

в) промивання системи після закінчення опалювального се зону із складанням акта і під готовку до нового опалювальн ого сезону;

г) утеплення віконних і две рних отворів.

Розрахунки за користу вання тепловою енергією

14. Оплата за опалення, що пр оводить “Споживач”, стягуєть ся на основі тарифів встанов лених уповноваженим органом .

На момент укладання догово ру відповідно до діючих тари фів:

а) оплата за опалення в розм ірі 12-08 грн. за 1 кв. м. загально ї площі в місяць протягом опа лювального

періоду для споживачів III групи.

Площа приміщень 17,63 кв.м.

Оплата за місяць складає 212-97 грн. з врахуванням ПДВ.

15. Всі розрахунки по даном у договору проводяться на пі дставі рахунку, виписаного “ Теплопостачальною організа цією” “Споживачу”, з обов' я зковим застосуванням діючих тарифів. “Споживач” зобов' язується сплачувати за опале ння до 30 числа поточного мі сяця з урахуванням суми п роміжних платежів, а також мо жливої попередньої оплати.

У випадку коли фактичне вик ористання теплової енергії н ижче від сплати планових пла тежів, залишок (сальдо) врахо вується в оплаті наступного місяця за розрахунковим.

Якщо підстава платежу в пла тіжних документах не зазначе на, “Теплопостачальна органі зація” зараховує кошти в пог ашення заборгованості за спо житу теплову енергію, отрима ну в минулі періоди.

У випадку неоплати у вказан і строки вводиться пеня в роз мірі 1,0 % за кожний день прострочк и платежу,

але не більше 100% боргу згідн о Закону України “Про відпов ідальність суб' єктів підпр иємницької діяльності за нес воєчасне внесення плати за с пожиті комунальні послуги” № 686-ХІ від 20.05.99р. з 01.07.99р., а також з 03.11.19 99р. стягується 3% річних з прост роченої суми та інфляційних втрат, згідно ст. 625 ЦК України.

Матеріальна відповід альність сторін

16. “Теплопостачальна орг анізація” несе матеріальну в ідповідальність перед “Спож ивачем” у випадку недоподачі теплової енергії (з її вини) н а потреби “Споживача”.

17. “Теплопостачальна орган ізація” не несе матеріальної відповідальності за недовід пуск теплової енергії у випа дках настання форс-мажорних обставин, обмеження або повн ого припинення подачі газу, е лектроенергії, холодної води .

18. “Споживач” несе матеріа льну відповідальність перед “Теплопостачальною організ ацією” у випадках:

- неоплати пред'явл ених рахунків за теплову ене ргію у встановлені терміни;

- за споживання тепл ової енергії без дозволу “Те плопостачальної організаці ї” “Споживач” сплачує “Тепло постачальній організації” п 'ятикратну вартість, включаю чи тарифну;

- при перевищенні “С поживачем” нормативного теп лоспоживання, самовільному р озборі теплоносія, витікання х теплоносія “Споживач” спла чує “Теплопостачальній орга нізації” п'ятикратну вартіст ь, включаючи тарифну;

- за самовільне підклю чення до своїх теплових мере ж інших споживачів без дозво лу “Теплопостачальної орган ізації” і неповідомлення їй про збільшення опалювальної площі “Споживач” оплачує п'я тикратну вартість, включаючи тарифну, за теплову енергію, щ о використана на опалення да ної площі.

19. “Споживач” зобов'язаний забезпечити збір абонентськ ої плати за опалення з усіх ор ендарів, що знаходяться у буд івлях і спорудах “Споживача” .

20. Всі майнові спори по цьом у договору вирішуються у вст ановленому законом порядку. В разі недосягнення взаємних домовленостей, спір має бути вирішено в суді за місцем зна ходження “Теплопостачально ї організації”.

Термін дії договору і юридичні адреси сторін

21. Даний договір заключен ий на період:

а) для опалення з 01.10.2010р. по 31.12.2015р.

б) в частині розрахункі в до їх повного завершення.

і вважається продовженим щ орічно, якщо за місяць до закі нчення його строку не надійд е заяви від однієї із сторін п ро відмову від цього договор у або його перегляд.

22. Договір складений у двох примірниках, один з яких знах одиться у “Теплопостачальні й організації”, інший - у “Сп оживача”.

23.”Споживач” зобов'язаний після отримання договору роз глянути його, підписати, скрі пити печаткою і один примірн ик повернути “Теплопостачал ьній організації”.

24. Додаткові умови:

Підприємство”Полтаватепл оенерго” є платником податку на прибуток на загальних умо вах, згідно Закону України “П ро оподаткування прибутку пі дприємств” від 22.05.1997р. № 283/97-ВР (із змінами та доповненнями), а та кож платником податку на дод ану вартість, згідно Закону У країни “Про податок на додан у вартість" від 03.04.1997р. року № 168/97-В Р (із змінами та доповненнями ).

У випадку зміни тарифів “Т еплопостачальна організаці я” повідомляє про це “Спожив ачу” у порядку, визначеному з аконодавством і розрахунок п роводиться з дня затвердженн я нових тарифів. Нові тарифи є обов' язковими до застосува ння і набувають чинності для сторін без укладання додатк ових угод.

Розірвання договору з іні ціативи “Споживача” проводи ться за узгодженням сторін, н аявності технічної можливос ті та при умові письмового по відомлення “Теплопостачаль ної організації” за один міс яць. Припинення надання тепл ової енергії здійснюється пі сля проведення розрахунків з а спожиту теплову енергію, вр аховуючи день припинення та за згодою “Теплопостачально ї організації”, заходів по ві дключенню систем.

Після підписання даного д оговору обома сторонами вваж ати таким, що втратив чинніст ь Договір № 490 від 01/09/2003 року після проведення повного ро зрахунку за його зобов' язан нями.

Юридичні адреси сторі н та платіжні реквізити:

“Теплопостачальна орган ізація” “Споживач”

ПОКВПТГ “Полтаватеплоен ерго” Товариство з обмеженою ві дповідальністю “Агрофірма Д жерело”

36008, м.Полтава , вул.Комарова ,2а 38714 с.Супрунівка, вул. Київсь ка,2д

Р/р 26037301999 філія-Октябрське в ідділення №43 ВАТ “Ощадбанку” МФО 391098 ЗКПО 03338030 Р/р 26006000000671 ПАТ “Індекс-банк”

Тел.: керівника - 67-88-63 МФО 300614

бухгалтерії - 2-86-58 ЗКПО 32166189

служби реалізації теплов ої енергії - 7-41-08 Тел.: керівника

Свід. ПДВ 23508651 бухгалтерії 55-71-35, 55-71-47

Індив. податк. № 033380316016 Свід. ПДВ

Індив. податк.

Договір підписали :

“Теплопостачальна орг анізація” “Споживач”

Статтею 627 ЦК Україн и закріплено, що відповідно д о статті 6 цього Кодексу сторо ни є вільними в укладенні дог овору, виборі контрагента та визначенні умов договору з в рахуванням вимог цього Кодек су, інших актів цивільного за конодавства, звичаїв діловог о обороту, вимог розумності т а справедливості. Такі ж поло ження щодо свободи договорів закріплені і в статті 67 ГК Укр аїни.

Відповідно до частини 7 ст атті 179 ГК України господарськ і договори укладаються за пр авилами, встановленими ЦК Ук раїни з врахуванням особливо стей, передбачених цим Кодек сом, іншими нормативно-право вими актами щодо окремих вид ів договорів.

Згідно пункту 3 статті 179 ГК України укладення господарс ького договору є обов'язкови м лише для сторін, якщо він зас нований на державному замовл енні, виконання якого є обов'я зком для суб'єкта господарюв ання у випадках, передбачени х законом, або існує пряма вка зівка закону щодо обов'язков ості укладення договору для певних категорій суб'єктів г осподарювання чи органів дер жавної влади або органів міс цевого самоврядування. При ц ьому, при укладенні господар ських договорів, відповідно до п. 4 цієї норми, зміст догово ру визначається на основі, зо крема, вільного волевиявленн я, коли сторони мають право по годжувати на свій розсуд буд ь-які умови договору, що не суп еречать законодавству; типов ого договору, затвердженого Кабінетом Міністрів України , чи у випадках, передбачених з аконом, іншим органом держав ної влади, коли сторони не мож уть відступати від змісту ти пового договору, але мають пр аво конкретизувати його умов и.

Розбіжності, що виникли між сторонами при укладенні договору на підставі правов ого акта органу державної вл ади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місц евого самоврядування та в ін ших випадках, встановлених з аконом, вирішуються судом (ч. 1 ст. 649 ЦК України). Аналогічна н орма міститься і в частині пе ршій статті 187 ГК України.

В силу статті 19 Закону Укр аїни "Про житлово-комунальні послуги" відносини між учасн иками договірних відносин у сфері житлово-комунальних по слуг здійснюються виключно н а договірних засадах, а підпу нктом 1 пункту 3 статті 20 цього З акону визначено, що споживач зобов'язаний укласти догові р на надання житлово-комунал ьних послуг, підготовлений в иконавцем на основі типового договору.

Згідно ст.33 ГПК України, ко жна сторона повинна довести ті обставини, на які вона поси лається як на підставу своїх вимог та заперечень. Докази п одаються сторонами та іншими учасниками судового процесу . Господарський суд оцінює до кази за своїм внутрішнім пер еконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єкти вному розгляді у судовому пр оцесі всіх обставин справи у їх сукупності, керуючись зак оном. Ніякі докази не мають дл я суду заздалегідь встановле ної сили (ст.43 ГПК України).

На підставі матеріалів с прави суд дійшов до висновку , що позовні вимоги є правомі рними, обґрунтованими, а тому підлягають задоволенню. Суд ові витрати, понесені Позива чем, відповідно до ст.49 ГПК Укр аїни підлягають відшкодуван ню за рахунок Відповідача .

Посилання відповідача на т е, що у даний час ним вживають ся заходи для відключення ві д централізованої системи оп алення нежитлового приміщен ня за адресою: м.Полтава, ул.Ар тема, 47/15, не можуть бути підста вою для відмови у задоволенн і позову, оскільки на даний ча с відповідач є споживачем да ним послуг, отримує їх без укл адення відповідного договор у.

На підставі матеріалів спр ави та керуючись 33,43, 49, 82-85 ГПК Ук раїни, суддя, -

В И Р І Ш И В :

1. Позов задовольнити.

2. Визнати укладеним догов ір № 490 від 01.10.2010р. між позивачем - П олтавським обласним комун альним виробничим підприє мством теплового господарст ва "Полтаватеплоенерго", вул.К омарова, 2а, м.Полтава, Полтавс ька область, 36008 (р/р 26007710000218 в Харкі вській обласній філії АКБ Ук рсоцбанку в м. Харкові, МФО 351016, к од ЄДРПОУ 03338030) та відповідачем - Товариством з обмеженою від повідальністю "Агрофірма "Дж ерело", вул. Київська, 2-Д, с.Супр унівка, Полтавський район, По лтавська область, 38714 (код ЄДРПО У 32166189, р/р 26006000000671 ПАТ "Індекс-банк", М ФО 300614) на відпуск теплової ене ргії у вигляді гарячої води у наступній редакції:

ДОГОВІР №490

від 01 жовтня 2010 року

на відпуск теплової ене ргії у вигляді гарячої води

м.Полтава

Ми, що нижче підписалис я, Полтавське обласне ком унальне виробниче підприємс тво теплового господарства “ Полтаватеплоенерго”, що іменується в подальшому “Те плопостачальна організація ”, в особі заступника генерал ьного директора ОСОБА_1 , діючого на підставі Довіре ності №19/1138 від 19/05/2010 року, з одног о боку, Товариство з обмеж еною відповідальністю “Агро фірма Джерело”, що іменує ться в подальшому “Споживач” , в особі в.о. генерального дир ектора Сіренка Анатолія В асильовича, який діє на підставі Статуту, з інш ого боку, заключили цей догов ір про відпуск та споживання теплової енергії.

При виконанні даного дог овору сторони керуються Зако ном України “Про житлово-ком унальні послуги”, Законом Ук раїни “Про теплопостачання” , “Правилами користування те пловою енергією” та Правила ми надання послуг з централі зованого опалення, постачанн я холодної та гарячої води і в одовідведення”.

Предмет договору

1. “Теплопостачальна орга нізація” бере на себе зобов' язання постачати теплову ене ргією у вигляді гарячої води з метою забезпечення опален ня приміщень “Споживача” до межі розподілу будівель н ежитлового приміщення по вул .Артема,47/15.

2. Відповідальність “Тепл опостачальної організації” і “Споживача” за стан і обслу говування теплових установо к і мереж визначається їх бал ансовою належністю.

Межею розподілу балансо вої належності теплових мере ж є спільна система опале ння з житловим

будинком по вул. Артема,47/15.

Якість послуг

3. “Споживач” має право на перевірку якості послуг Теп лопостачальної організації з обов' язковим складанням відповідного акту спільно з працівником теплової інспек ції (тел. 7-25-51), який є підставою д ля проведення перерахунків.

4. В результаті відхилення якості послуг від параметрів , встановлених Правилами над ання послуг з централізовано го опалення, постачання холо дної та гарячої води і водові дведення, затверджених Поста новою КМУ №630 від 21/07/2005 року та ві дповідними БНіПами, Теплопос тачальна організація здійсн ює перерахунок розміру плати за послуги у бік зменшення в в ідповідності з додатком до П равил.

Права та обов'язки Тепл опостачальної організації

5. “Теплопостачальна орг анізація” забезпечує безпер ебійне постачання теплом “С поживача”.

6. “Теплопостачальна орган ізація” на абонентських ввод ах будівель і споруд “Спожив ача” забезпечує :

а) необхідну кількість та якість води від мережі на опа лення;

б) необхідний наявний напір теплоносія на вводі в будівл ю;

в) контроль за використання м теплової енергії “Споживач ем”.

7.“Теплопостачальна орга нізація” має право, попереди вши “Споживача”, відключити повністю або частково подачу йому теплової енергії у випа дках :

а) не оплати рахунка за те плову енергію у визначені ст роки;

б) самовільного підключенн я до теплової мережі теплосп оживаючих установок;

в) порушення розрахункових розмірів шайб і конусів елев аторів;

г) крадіжки теплоносія, допу щення його витікання або заб руднення;

д) недопущення представник ів “Теплопостачальної орган ізації” в приміщення теплови х установок, якими користуєт ься “Споживач” та до приладі в обліку;

е) утримання приміщень, вузл ів керування і техпідпіль, в я ких проходять трубопроводи “ Теплопостачальної організа ції”, в антисанітарному зане хаяному стані;

ж) аварійних і планово-попер еджувальних ремонтів на магі стральних трубопроводах, сис темах теплопостачання і гаря чого водопостачання та пов'я заних з ними випробувань;

з) стихійних лих, обмеження в подачі газу, води, електроен ергії;

і) невиконання договірних у мов.

8.Представники “Теплопо стачальної організації” маю ть право за участю представн ика “Споживача” складати акт и про самовільне підключення об'єктів до т/м мереж “Теплопо стачальної організації” і на правляти в міську інспекцію Державного архітектурно-буд івельного контролю при міськ виконкомах.

Права та обов' язки “ Споживача”

9. З метою забезпечення н адійної і економічної експлу атації тепло установок “Спож ивач” зобов' язаний:

а) спільно з представником “ Теплопостачальної організа ції” виставляти дросельні ша йби і конуси на елеваторних в узлах. Забезпечувати їх збер еження. Оплачувати фактичну вартість налагоджувальних р обіт по регулюванню системи теплоспоживання;

б) в усіх випадках виявленн я витікання теплоносія (гаря чої води) негайно повідомлят и в диспетчерську службу “Те плопостачальної організаці ї” за тел. 50-90-31, 67-88-74, терміново вжи ти заходів по усуненню пошко джень;

в) безперешкодно допускат и на територію підприємства в будь-який час представникі в “Теплопостачальної органі зації” для перевірки і контр олю за режимом теплоспоживан ня;

г) забезпечити схоронність обладнання і вузлів керуван ня “Теплопостачальної орган ізації”, що знаходяться на те риторії “Споживача”;

д) направляти “Теплопостач альній організації” довідку про зміну площі, що опалюєтьс я.

10. “Споживач” зобов' язани й повідомити “Теплопостачал ьну організацію” про наміри щодо відчуження об' єкту(-ів ) або частини об' єкта, послуг и з теплопостачання якого(-их ) надаються “Теплопостачальн ою організацією” ; в разі відч уження обєкту(-ів), надати “Теп лопостачальній організації ” документи, які підтверджую ть перехід права власності (к ористування) до іншої особи. “ Споживач”, який користується об' єктом, що опалюється, на п ідставі договору оренди (суб оренди), при звільнені його зо бов' язаний своєчасно, не пі зніше 3 (трьох) днів з моменту п ідписання акту приймання - п ередачі, повідомити “Теплопо стачальну організацію” відп овідним підтвердженням, офор мленим двома підписами: того , що здає, і того що приймає, із з азначенням нових реквізитів .

“Споживач” відшкодовує “Т еплопостачальній організац ії” всі збитки, завдані невик онанням та/або неналежним ви конанням зазначених обов' я зків.

11. “Споживач” зобов' язаний повідомити “Теплопостачаль ну організацію” про початок процедури ліквідації чи реор ганізації щодо нього, поруше ння справи про банкрутство щ одо нього або про наявність і нших підстав, що можуть вплин ути на його платоспроможніст ь не пізніше 3 (трьох) днів з мом енту винесення ухвали господ арського суду або з моменту н астання відповідної обстави ни.

“Споживач” відшкодовує “ Теплопостачальній організа ції” всі збитки, завдані неви конанням та/або неналежним в иконанням зазначених обов' язків.

12. “Споживач” має право на:

а) отримання вчасно та відпо відної якості послуг, згідно із законодавством та умовам и договору;

б) отримання в установленом у законодавством порядку інф ормації про перелік послуг, ї х вартість, загальну суму міс ячного платежу, структуру та рифів, нормативів (норм) спожи вання, режиму надання послуг , їх споживчі властивості;

в) зменшення розміру плати в разі надання послуг не в повн ому обсязі, відхилення їх кіл ькісних та/або якісних показ ників від затверджених норм ативів (норм) споживання;

г) перевірку якості послуг, що надаються (температура у п риміщенні), обсягу наданих по слуг та їх вартості.

13. “Споживач” несе відпові дальність за технічний стан і експлуатацію внутрішніх си стем опалення і гарячого вод опостачання, за самовільну з міну діаметрів сопел на елев аторних вузлах і здійснює:

а) регулювання тепла всеред ині будівлі, опалювальних ст ояків, нагрівальних приладів ;

б) усунення витікання трубо проводах, приладах і арматур і;

в) промивання системи після закінчення опалювального се зону із складанням акта і під готовку до нового опалювальн ого сезону;

г) утеплення віконних і две рних отворів.

Розрахунки за користу вання тепловою енергією

14. Оплата за опалення, що пр оводить “Споживач”, стягуєть ся на основі тарифів встанов лених уповноваженим органом .

На момент укладання догово ру відповідно до діючих тари фів:

а) оплата за опалення в розм ірі 12-08 грн. за 1 кв. м. загально ї площі в місяць протягом опа лювального

періоду для споживачів III групи.

Площа приміщень 17,63 кв.м.

Оплата за місяць складає 212-97 грн. з врахуванням ПДВ.

15. Всі розрахунки по даном у договору проводяться на пі дставі рахунку, виписаного “ Теплопостачальною організа цією” “Споживачу”, з обов' я зковим застосуванням діючих тарифів. “Споживач” зобов' язується сплачувати за опале ння до 30 числа поточного мі сяця з урахуванням суми п роміжних платежів, а також мо жливої попередньої оплати.

У випадку коли фактичне вик ористання теплової енергії н ижче від сплати планових пла тежів, залишок (сальдо) врахо вується в оплаті наступного місяця за розрахунковим.

Якщо підстава платежу в пла тіжних документах не зазначе на, “Теплопостачальна органі зація” зараховує кошти в пог ашення заборгованості за спо житу теплову енергію, отрима ну в минулі періоди.

У випадку неоплати у вказан і строки вводиться пеня в роз мірі 1,0 % за кожний день прострочк и платежу,

але не більше 100% боргу згідн о Закону України “Про відпов ідальність суб' єктів підпр иємницької діяльності за нес воєчасне внесення плати за с пожиті комунальні послуги” № 686-ХІ від 20.05.99р. з 01.07.99р., а також з 03.11.19 99р. стягується 3% річних з прост роченої суми та інфляційних втрат, згідно ст. 625 ЦК України.

Матеріальна відповід альність сторін

16. “Теплопостачальна орг анізація” несе матеріальну в ідповідальність перед “Спож ивачем” у випадку недоподачі теплової енергії (з її вини) н а потреби “Споживача”.

17. “Теплопостачальна орган ізація” не несе матеріальної відповідальності за недовід пуск теплової енергії у випа дках настання форс-мажорних обставин, обмеження або повн ого припинення подачі газу, е лектроенергії, холодної води .

18. “Споживач” несе матеріа льну відповідальність перед “Теплопостачальною організ ацією” у випадках:

- неоплати пред'явл ених рахунків за теплову ене ргію у встановлені терміни;

- за споживання тепл ової енергії без дозволу “Те плопостачальної організаці ї” “Споживач” сплачує “Тепло постачальній організації” п 'ятикратну вартість, включаю чи тарифну;

- при перевищенні “С поживачем” нормативного теп лоспоживання, самовільному р озборі теплоносія, витікання х теплоносія “Споживач” спла чує “Теплопостачальній орга нізації” п'ятикратну вартіст ь, включаючи тарифну;

- за самовільне підклю чення до своїх теплових мере ж інших споживачів без дозво лу “Теплопостачальної орган ізації” і неповідомлення їй про збільшення опалювальної площі “Споживач” оплачує п'я тикратну вартість, включаючи тарифну, за теплову енергію, щ о використана на опалення да ної площі.

19. “Споживач” зобов'язаний забезпечити збір абонентськ ої плати за опалення з усіх ор ендарів, що знаходяться у буд івлях і спорудах “Споживача” .

20. Всі майнові спори по цьом у договору вирішуються у вст ановленому законом порядку. В разі недосягнення взаємних домовленостей, спір має бути вирішено в суді за місцем зна ходження “Теплопостачально ї організації”.

Термін дії договору і юридичні адреси сторін

21. Даний договір заключен ий на період:

а) для опалення з 01.10.2010р. по 31.12.2015р.

б) в частині розрахункі в до їх повного завершення.

і вважається продовженим щ орічно, якщо за місяць до закі нчення його строку не надійд е заяви від однієї із сторін п ро відмову від цього договор у або його перегляд.

22. Договір складений у двох примірниках, один з яких знах одиться у “Теплопостачальні й організації”, інший - у “Сп оживача”.

23.”Споживач” зобов'язаний після отримання договору роз глянути його, підписати, скрі пити печаткою і один примірн ик повернути “Теплопостачал ьній організації”.

24. Додаткові умови:

Підприємство”Полтаватепл оенерго” є платником податку на прибуток на загальних умо вах, згідно Закону України “П ро оподаткування прибутку пі дприємств” від 22.05.1997р. № 283/97-ВР (із змінами та доповненнями), а та кож платником податку на дод ану вартість, згідно Закону У країни “Про податок на додан у вартість" від 03.04.1997р. року № 168/97-В Р (із змінами та доповненнями ).

У випадку зміни тарифів “Т еплопостачальна організаці я” повідомляє про це “Спожив ачу” у порядку, визначеному з аконодавством і розрахунок п роводиться з дня затвердженн я нових тарифів. Нові тарифи є обов' язковими до застосува ння і набувають чинності для сторін без укладання додатк ових угод.

Розірвання договору з іні ціативи “Споживача” проводи ться за узгодженням сторін, н аявності технічної можливос ті та при умові письмового по відомлення “Теплопостачаль ної організації” за один міс яць. Припинення надання тепл ової енергії здійснюється пі сля проведення розрахунків з а спожиту теплову енергію, вр аховуючи день припинення та за згодою “Теплопостачально ї організації”, заходів по ві дключенню систем.

Після підписання даного д оговору обома сторонами вваж ати таким, що втратив чинніст ь Договір № 490 від 01/09/2003 року після проведення повного ро зрахунку за його зобов' язан нями.

Юридичні адреси сторі н та платіжні реквізити:

“Теплопостачальна орган ізація” “Споживач”

ПОКВПТГ “Полтаватеплоен ерго” Товариство з обмеженою ві дповідальністю “Агрофірма Д жерело”

36008, м.Полтава , вул.Комарова ,2а 38714 с.Супрунівка, вул. Київсь ка,2д

Р/р 26037301999 філія-Октябрське в ідділення №43 ВАТ “Ощадбанку” МФО 391098 ЗКПО 03338030 Р/р 26006000000671 ПАТ “Індекс-банк”

Тел.: керівника - 67-88-63 МФО 300614

бухгалтерії - 2-86-58 ЗКПО 32166189

служби реалізації теплов ої енергії - 7-41-08 Тел.: керівника

Свід. ПДВ 23508651 бухгалтерії 55-71-35, 55-71-47

Індив. податк. № 033380316016 Свід. ПДВ

Індив. податк.

Договір підписали :

“Теплопостачальна орг анізація” “Споживач”

3. Стягнути з Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Агрофірма "Джерело", вул . Київська, 2-Д, с.Супрунівка, Пол тавський район, Полтавська о бласть, 38714 (код ЄДРПОУ 32166189, р/р 260060000 00671 ПАТ "Індекс-банк", МФО 300614) на ко ристь Полтавського обласног о комунального виробничого п ідприємства теплового госпо дарства "Полтаватеплоенерго ", вул.Комарова, 2а, м.Полтава, По лтавська область, 36008 (р/р 26007710000218 в Харківській обласній філії А КБ Укрсоцбанку в м. Харкові, МФ О 351016, код ЄДРПОУ 03338030) 85 грн. держми та і 236,00 грн. витрат на інформац ійно-технічне забезпечення с удового процесу.

4. Видати наказ після набран ня рішенням законної сили..

Суддя Тимощенко О.М.

Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено11.05.2011
Номер документу15143135
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання договору укладеним в редакції позивач а

Судовий реєстр по справі —18/465/11

Судовий наказ від 04.04.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

Рішення від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

Ухвала від 16.02.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні