Постанова
від 26.04.2011 по справі 2а-13165/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2011 р. Справа № 2а-13165/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Шлай А. В.

при секретарі Бердник С.О.,

за участю:

представника

позивача Громак Г.В.,

розглянувши у відк ритому судовому засіданні ад міністративну справу за позо вом Прокурора Кіровського ра йону м. Дніпропетровська в ін тересах держави в особі Дніп ропетровського територіаль ного управління Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДніпроТех" про стягнення сум и, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Кіровського району м. Дніпропетровська з вернувся до суду з адміністр ативним позовом в інтересах держави в особі Дніпропетров ського територіального упра вління Державної комісії з ц інних паперів та фондового р инку, в якому просить стягнут и з Товариства з обмеженою ві дповідальністю "ДніпроТех" 2550 ,00 грн.

У судовому засіданні та пре дставник позивача підтримав позовні вимоги у повному обс язі та просив їх задовольнит и.

Відповідачі належним чино м повідомлені про дату, час і м ісце судового розгляду, у суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки не повідомили, клопотання про відкладення розгляду справи не подали.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, дослід ивши письмові докази по спра ві встановив, що згідно актів про правопорушення на ринку цінних паперів від 26 травня 2010 року № 36-ДН, № 37-ДН та № 38-ДН, склад ених уповноваженою особою Де ржавної комісії з цінних пап ерів та фондового ринку, вияв лено порушення Товариством з обмеженою відповідальністю «ДніпроТех» вимог ч.ч. 1, 4 ст. 40 З акону України «Про цінні пап ери та фондовий ринок», пункт ів 1, 5, 7 Глави 7 Розділу V Поло ження про розкриття інформац ії по емітентам цінних папер ів, затвердженого рішенням Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку від 19.12.2006 року № 591, зареєстрованого в Міністерстві юстиції Украї ни 05.02.2007 року за № 97/13364, а саме - відп овідачем не розкрито регуляр ну річну інформацію за 2008 рік. З а виявленими порушеннями до Товариства з обмеженою відпо відальністю "ДніпроТех" заст осовано штрафні санкції на п ідставі постанови № 165-ДН від 03. 06.2010 року про накладення штрафу у розмірі 850,00 грн. за неподання інформації до Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку, постанови № 166-ДН в ід 03.06.2010 року про накладення штр афу у розмірі 850,00 грн. за неопуб лікування інформації, постан ови № 167-ДН від 03.06.2010 року про накл адення штрафу у розмірі 850,00 грн . за нерозміщення інформації у загальнодоступній інформа ційній базі даних Державної комісії з цінних паперів та ф ондового ринку. Зазначені по станови були направлені відп овідачу, однак загальну суму штрафу 2550,00 грн. в добровільном у порядку не сплачено.

Відповідно до ст. 5 Закону Ук раїни «Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні» державне регулювання ринку цінних паперів здійсн ює Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Статтею 12 Закону України «П ро державне регулювання ринк у цінних паперів в Україні» ш трафи, передбачені статтею 11 ц ього Закону, накладаються Го ловою Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку, членом Комісії, начальни ком відповідного територіал ьного органу або за його пись мовим дорученням його заступ ником після розгляду матеріа лів, які засвідчують факт пра вопорушення. Рішення про нак ладення штрафу оформляється постановою, що надсилається юридичній особі, на яку накла дено штраф.

Згідно з ст. 11 Закону України «Про державне регулювання р инку цінних паперів в Україн і» інформацією, яка опубліко вується, розміщується у зага льнодоступній інформаційні й базі даних Державної коміс ії з цінних паперів та фондов ого ринку про ринок цінних па перів або подається до Коміс ії, вважається регулярна інф ормація про емітента.

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 40 Зако ну України "Про цінні папери т а фондовий ринок" Регулярна і нформація про емітента - річн а та квартальна звітна інфор мація про результати фінансо во-господарської діяльності емітента, яка подається Держ авній комісії з цінних папер ів та фондового ринку (в тому ч ислі в електронному вигляді) . Річна інформація про емітен та є відкритою і підлягає опр илюдненню емітентом у строк не пізніше 30 квітня року, наст упного за звітним, шляхом опу блікування її в одному з офіц ійних друкованих видань Верх овної Ради України, Кабінету Міністрів України або Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку і розміщ ення у загальнодоступній інф ормаційній базі даних Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів.

Вирішуючи спір по суті, суд приходить до висновку, що вим оги позивача підлягають задо воленню, оскільки є обґрунто ваними та підтвердженими нал ежними доказами.

Керуючись ст.ст. 2, 8-12, 69, 71, 158-164 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Прокурора Кіровського рай ону м. Дніпропетровська в інт ересах держави в особі Дніпр опетровського територіальн ого управління Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Дні проТех" (ЄДРПОУ 32131120) на користь Державного бюджету 2550 (дві тис ячі п'ятсот п'ятдесят) грн. 00 коп .

Постанова суду може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Дніпропетровського апе ляційного адміністративног о суду через Дніпропетровськ ий окружний адміністративни й суд шляхом подачі апеляцій ної скарги протягом десяти д нів з дня отримання копії ціє ї постанови.

Постанова суду набирає зак онної сили в порядку та у стро ки, визначені статтею 254 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно

Суддя

А.В. Шлай

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.04.2011
Оприлюднено16.05.2011
Номер документу15157452
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13165/10/0470

Ухвала від 25.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

Постанова від 26.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні