Постанова
від 16.03.2011 по справі 882/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а- 882/11/2070

                                                                              

Харківський окружний адміністративний суд

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ

 16 березня 2011 р.                                                                                     м. Харків

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Шевченко О.В., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом  управління Пенсійного фонду України в Печенізькому районі Харківської області  до  Сільськогосподарського акціонерного товариства "ЕКО-Агрофірма "Фауна"  про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

          УПФУ в Печенізькому районі Харківської області звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить суд стягнути з відповідача на користь УПФУ в Печенізькому районі Харківської області заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 19189,29грн. (в т.ч. недоїмка 8955,32грн., фінансові санкції 10233,97грн.).

В обґрунтування заявлених вимог позивачем в позові зазначено наступне. Сільськогосподарське акціонерне товариство "ЕКО-Агрофірма "Фауна" зареєстровано як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в управлінні Пенсійного фонду України в Печенізькому районі Харківської області. Внаслідок несвоєчасного перерахування страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у встановлені терміни за сільськогосподарським акціонерним товариством "ЕКО-Агрофірма "Фауна" рахується заборгованість в сумі 19189,29грн. в т.ч. недоїмка-8955,32грн., фінансова санкція-2316,76грн., пеня-7917,21грн., яка підлягає стягненню у судовому порядку.

В судове засідання представник позивача не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

          Відповідач, в судове засідання не прибув, про час, дату та місце судового засідання був повідомлений належним чином, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

       Судом розглянуто справу у письмовому провадженні у відповідності до ч. 6 ст. 128 КАС України, оскільки немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, та відсутні потреби заслухати свідка чи експерта.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши докази у їх сукупності, вважає, що позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Сільськогосподарське акціонерне товариство "ЕКО-Агрофірма "Фауна" взято на облік як платник внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003року №1058-IV Сільськогосподарське акціонерне товариство "ЕКО-Агрофірма "Фауна"  є страхувальником.

Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003 року страхові  внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій   території  України  в  порядку, встановленому цим Законом.

          Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»страхувальники  зобов'язані  сплачувати  страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Якщо страхувальники несвоєчасно або не в повному  обсязі сплачують страхові внески, до них  застосовуються  фінансові санкції,  передбачені цим  Законом,  а  посадові  особи,  винні  в порушенні  законодавства  про  сплату  страхових  внесків,  несуть дисциплінарну,  адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

          Базовим звітнім періодом для Сільськогосподарське акціонерне товариство "ЕКО-Агрофірма "Фауна" відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» є календарний місяць.

          У встановлений законом строк, відповідач зобов’язання зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування не виконав. Страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану підприємства.

          Відповідно до ч.ч.2, 15 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне  страхування" суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у визначені строки вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків, строки давності щодо стягнення недоїмки, пені та штрафів не застосовується.

Територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимоги про її сплату.

Як вбачається з картки особового рахунку страхувальника та актом звірки розрахунку по страхових внесках станом на 01.12.2010року, який підписаний заступником начальника управління та керівником підприємства, за відповідачем рахується заборгованість в сумі 19189,29грн., (в тому числі недоїмка 8955,32грн., фінансові санкції 2316,76грн., пеня 7917,21грн.).

В зв'язку з несплатою суми страхових внесків, позивачем сформована вимога про сплату боргу Ю- від 06.01.2011 року на суму 19189,29грн. Вимога була направлена відповідачу рекомендованим листом, що підтверджується копією поштового повідомлення, узгоджена відповідачем, але сума боргу у встановлений законом 10-ти денний термін відповідачем добровільно сплачені не були.

На підставі викладеного, заборгованість по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування складає 19189,29грн., яка підлягає стягненню на користь Управління в Печенізькому районі Харківської області

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС України  у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа  судові витрати з відповідача не стягуються.        

Керуючись ст.ст. 2, 8-14, 94, 159, 160-164, 167, 186 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов  Управління Пенсійного фонду України в Печенізькому районі Харківської області  до  Сільськогосподарського акціонерного товариства "ЕКО-Агрофірма "Фауна"  про стягнення заборгованості–задовольнити в повному обсязі

Стягнути з Сільськогосподарського акціонерного товариства "ЕКО-Агрофірма "Фауна" (вул. Леніна, б. 31, с. Мартове, Харківська обл., код ЄДРПОУ 25182120) на користь управління Пенсійного фонду України в Печенізькому районі Харківської області (р/р 25607307458 у відділенні ВАТ "Державний ощадний банк України", МФО 350222, код 22682253) заборгованість по страховим внескам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 19189.29 (дев'ятнадцять тисяч сто вісімдесят дев'ять) грн. 29коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня її проголошення та з дня отримання копії постанови, у разі проголошення постанови суду, яка містить вступну та резолютивну частини, а також прийняття постанови у письмовому провадженні.

Якщо суб’єкта владних повноважень, у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п’ятиденного строку з моменту отримання суб’єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги.

Повний текст постанови виготовлено 21 березня 2011 року.

          Суддя                                                                                                     Шевченко О.В

Дата ухвалення рішення16.03.2011
Оприлюднено16.05.2011
Номер документу15159297
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —882/11/2070

Ухвала від 02.02.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Постанова від 16.03.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні