Постанова
від 13.05.2011 по справі 45/222б
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

донецький апеляційний го сподарський суд

Постанова

Іменем України

11.05.2011 р. справа №45/22 2б

Донецький апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

Головуючого судді (доповід ача): М'ясищева А.М.

Суддів Величко Н.Л . , Москальової І.В.

При секретарі: Жильцовій О.В.

За участю представників ст орін:

від скаржника - ОСОБА_1 . - по довір. №24898/10-013 від 06.09.10р.

від кредитора - не з'явилис ь (ТОВ "ВФК "РУТЕКС")

від боржника - не з'явились

арбітражний керуючий: Голо бородько С.О. - не з'явився

Розглянув у судовому засіданні апеляційну скаргу Державної податкової інспек ції у Кіровському районі м. До нецька

на ухвалу господарського с уду Донецької області від 29.03. 2011р.у справі № 45/222б (суддя Плотні цький Б.Д.)

за заявою кредитора: ТОВ "В иробничо-фінансова компанія "РУТЕКС"

м. Донецьк

до боржника: ТОВ "ВОСТОКМЕТА ЛПРОМ" м. Донецьк

про банкрутство

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою господарськог о суду Донецької області від 29.03.2011р. у справі №45/222б затверджен о звіт ліквідатора та ліквід аційний баланс ТОВ „ВОСТОКМЕ ТАЛПРОМ” м. Донецьк. Ліквідов ано юридичну особу - ТОВ „ВО СТОКМЕТАЛПРОМ” м. Донецьк. Пр ипинено провадження по справ і №45/222б.

Зобов' язано ліквідатора повідомити про завершення лі квідаційної процедури держа вний орган з питань банкрутс тва та закрити рахунок банкр ута в банківській установі; з нищити печатки та штампи, док ази подати до суду в 10-денний с трок.

Зобов' язано орган держав ної реєстрації виключити під приємство-банкрута з ЄДРПОУ.

Ухвала суду мотивована тим , що у банкрута відсутні майно ві активи та грошові кошти, що б задовольнити кредиторську заборгованість у сумі 285,57тис.грн.

Оскаржуючи ухвалу суду, ДПІ у Кіровському районі м. Донец ька просить її скасувати та с праву передати на розгляд до господарського суду Донецьк ої області.

В обґрунтування своєї вимо ги посилається на те, що нача льником ДПІ у Кіровському ра йоні м. Донецька видано наказ № 710 на проведення позапланов ої виїзної перевірки ТОВ “ВО СТОКМЕТАЛПРОМ” м. Донецьк.

Так, ДПІ у Кіровському райо ні здійснено вихід за юридич ною адресою боржника, у зв' я зку з відсутністю підприємст ва за юридичною адресою скла дено акт № 168/23-2/36694183 від 25.11.2010р., щодо не встановлення місцезнаход ження платника податків. Том у скаржник керуючись приписа ми ст.79 ГПК України звернувся з клопотанням про зупинення провадження у справі для роз шуку керівника підприємства та проведення позапланової перевірки, в задоволенні яко го відмовлено господарським судом. Ухвалою господарсько го суду Донецької області за тверджено звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Ліквід овано юридичну особу - ТОВ „ ВОСТОКМЕТАЛПРОМ” м. Донецьк та припинено провадження по справі. Зазначена обставина перешкоджає ДПІ у Кіровсько му районі м. Донецька провест и заходи по відпрацьовуванню вказаного підприємства банк рута.

Розглянувши матеріа ли справи та заслухавши пояс нення представника скаржник а, судова колегія встановила :

Ухвалою від 01.11.2010р. за заявою ТОВ “Виробничо - фінансова ко мпанія “РУТЕКС” м. Донецьк го сподарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство ТОВ “ВОСТОКМЕТА ЛПРОМ” м. Донецьк, внаслідок ф інансової неспроможності та введена процедура розпоряд ження майном на 6 місяців до 01.05 .2011р., розпорядником майна приз начений арбітражний керуючи й Голобородько С.О.

Ухвалою від 10.11.2010р. за результ атами підготовчого засіданн я зобов' язано ініціюючого к редитора здійснити у десятид енний строк за власний рахун ок подати до офіційного друк ованого органу Верховної Рад и України чи Кабінету Мініст рів України оголошення про п орушення справи №45/222б про банк рутство ТОВ “ВОСТОКМЕТАЛПРО М” м. Донецьк, а також встановл ені дати складання реєстру в имог кредиторів та попередн ього засідання суду щодо роз гляду реєстру вимог кредитор ів.

В газеті “Голос України” № 2 16 від 17.11.2010р. опубліковане оголо шення про порушення справи № 45/222б про банкрутство ТОВ “ВОС ТОКМЕТАЛПРОМ” м. Донецьк.

Ухвалою від 02.02.2011р. за результ атами попереднього засіданн я затверджений реєстр вимог кредиторів, встановлені дата перших загальних зборів та д ата засідання суду по виріше нню питання щодо подальшої п роцедури по справі.

Постановою господарського суду Донецької області від 10. 02.2011р. боржник визнаний банкрут ом, відкрита ліквідаційна пр оцедура та ліквідатором приз начено арбітражного керуюч ого Голобородько С.О.

В газеті ”Голос України“ № 3 2 від 19.02.2011р. ліквідатором опубл іковане оголошення про визна ння боржника банкрутом та ві дкриття ліквідаційної проце дури.

Відповідно до ст. 32 Закону пр о банкрутство після завершен ня усіх розрахунків з кредит орами ліквідатор подає до го сподарського суду звіт та лі квідаційний баланс з відпові дними додатками.

Згідно ст. 32 Закону про банкр утство господарський суд піс ля заслуховування звіту лікв ідатора та думки членів комі тету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу п ро затвердження звіту ліквід атора та ліквідаційною балан су. Якщо за результатами лікв ідаційного балансу не залиши лося майна боржника, господа рський суд виносить ухвалу п ро ліквідацію юридичної особ и - банкрута.

Затвердження звіту ліквід атора в порядку, передбачено му ст. 32 Закону про банкрутств о, є підставою для припинення провадження у справі згідно п.6 ч.1 ст.40 цього Закону.

14.03.2011р. господарським судом о триманий звіт та ліквідаційн ий баланс ТОВ “ВОСТОКМЕТАЛПР ОМ” м. Донецьк.

За результатами розгляду з віту та ліквідаційного балан су ТОВ “ВОСТОКМЕТАЛПРОМ” гос подарським судом встановлен о, що ліквідатором проведен а робота по виявленню майна б анкрута, а також направлені з апити до Управління державно ї автомобільної інспекції, м . Донецьк, Комунального підпр иємства „Бюро технічної інве нтаризації м. Донецька”, Упра вління Держкомзему у м. Донец ьку Донецької області.

Згідно результатів інвент аризації та отриманих відпов ідей нерухоме майно, земельн і ділянки та транспортні зас оби за боржником не зареєстр овані.

З матеріалів справи вбачає ться, що банкрут крім заборго ваності перед ініціюючим кре дитором - ТОВ “Виробничо-фін ансова компанія „РУТЕКС” м. Донецьк у сумі 285 576грн. 00ко п., не має іншої заборгованост і перед кредиторами.

В результаті проведеної ро боти встановлено, що у банкру та відсутні майнові активи т а грошові кошти, щоб задоволь нити кредиторську заборгова ність у сумі 285,57тис.грн., крім ць ого, ліквідатором закриті ба нківські рахунки банкрута (д окази наявні в матеріалах сп рави).

Згідно частини 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” ви моги, які не задоволені за нед остатністю майна, вважаються погашеними.

Таким чином, у зв'язку з відс утністю майна у боржника гос подарський суд дійшов вірног о висновку, що грошові вимоги кредиторів вважаються погаш еними та з огляду на приписи с т. 32 вищеназваного Закону за р езультатами розгляду ліквід аційного балансу та звіту лі квідатора обґрунтовано затв ердив їх та прийняв рішення про ліквідацію банкрута.

Посилання скаржника на те , що на день затвердження зві ту ліквідатора та ліквідацій ного балансу ним не була про ведена перевірка не може бут и прийнято до уваги, оскільки провадження у справі поруше но за загальною процедурою.

Тому, з огляду на приписи ст . 14 та 23 Закону про банкрутство податковий орган, зобов' яза ний звернутися з грошовими в имогами до боржника. При цьом у необхідність такого зверн ення у строки ними визначени ми, не пов' язана з можливіс тю проведення перевірки под атковим органом.

За відсутністю такого звер нення зі сторони кредиторів у строки, встановленими ст.14 т а 31 Закону про банкрутство та кі вимоги вважаються погаше ними.

З огляду на наведене, ухвала господарського суду відпові дає приписам чинного законод авства, матеріалам справи та не підлягає скасуванню.

Керуючись ст. ст. 103, 104, 105, 106 ГПК У країни, судова колегія,-

П ОСТАНОВИЛА:

Ухвалу господарського суд у Донецької області від 29.03.2011р. у справі №45/222б залишити без з мін, апеляційну скаргу без за доволення.

Головуючий суддя (доповід ач) А.М. М'ясищев

Судді: Н.Л. Величко

І.В. Москальова

Надруковано: 7 прим.

1. скаржнику

2. кредитору

3. боржнику

4. арбітражному керуючом у Голобородько С.О.

5. господарському суду

6. у справу

7. ДАГС

Дата ухвалення рішення13.05.2011
Оприлюднено16.05.2011
Номер документу15164347
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/222б

Постанова від 13.05.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 12.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 29.03.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 15.03.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 10.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 02.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 20.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 01.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні