Постанова
від 05.05.2011 по справі 2а-1870/1842/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІС ТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2011 р. Сп рава № 2a-1870/1842/11

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Кунець О .М.

за участю:

секретаря судового засіда ння - Мороз Т.М.,

представника позивача - К оваленко Ю.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Суми адміністрат ивну справу за позовом Ромен ського міжрайонного прокуро ра, який діє в інтересах держа ви в особі Управління Пенсій ного фонду України в Роменсь кому районі до Державного пі дприємства "Роменський вете ринарно-санітарний завод" пр о стягнення заборгованості з відшкодування фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах в сумі 890 грн. 76 коп. ,-

В С Т А Н О В И В:

Роменський міжрайонний прокурор, який діє в інтереса х держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Р оменському районі звернувся до суду з позовом до Державно го підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний зав од" про стягнення заборгован ості з відшкодування фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах за списком №2 з а березень 2011 року в сумі 890 грн. 76 коп. Свої вимоги мотивує тим , що відповідач зобов' язани й відшкодовувати витрати Пен сійного фонду на виплату та д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповід но до законодавства в розмір і 100 відсотків фактичних витра т на виплату і доставку пенсі й, призначених застрахованим особам, які працювали або пра цюють на роботах з шкідливим и і важкими умовами праці за с писком № 2 виробництв, робіт, п рофесій, посад і показників, з атверджених Кабінетом Мініс трів України та за результат ами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, щомісяц я до 25 числа. Внаслідок поруше ння вимог законодавства за в ідповідачем утворився борг п о відшкодуванню витрат за бе резень 2011 року в сумі 890 грн. 76 коп .

В судовому засіданні, предс тавник позивача Коваленко Ю.М. позовні вимоги підтрим ала у повному обсязі, зазначи вши, що заборгованість на мом ент розгляду справи відповід ачем не погашена.

Представник відповідача, я кому надсилалось повідомлен ня про день, час і місце розгля ду справи /а.с.18/ за його останні м відомим місцем знаходження /а.с.7-10/ в судове засідання не з' явився. Згідно довідки Укрпо шти від 20.04.11 “підприємство не п рацює”. Відповідно до положе нь ч. 11 ст.35 КАС України, у разі по вернення поштового відправл ення із повісткою, яка не вруч ена адресату з незалежних ві д суду причин, вважається, що т ака повістка вручена належни м чином. З огляду на вищезазна чене, суд вважає, що вжив всі з алежні від нього заходи для п овідомлення відповідача нал ежним чином для реалізації н им права судового захисту св оїх прав та інтересів. Про при чини неявки, відповідач суд н е повідомив, заперечень стос овно позовних вимог не надси лав. Крім того, клопотань про в ідкладення розгляду справи д о суду не надходило, тому суд в изнає можливим справу розгля дати без участі в судовому за сіданні представника відпов ідача.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача та вивч ивши матеріали справи, вважа є, що позов обґрунтований та п ідлягає задоволенню в повном у обсязі, виходячи з наступно го:

В судовому засіданні встан овлено, що Державне підприєм ство "Роменський ветеринарн о-санітарний завод" відповід но до п. 1 ч. 1 ст. 4, п. 3 розділу “При кінцеві та перехідні положен ня” Закону України "Про збір т а облік єдиного внеску на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування" від 08. 07.2010 р. №2464-VI перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Роменському раойн і як платник єдиного внеску н а загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування.

Порядок відшкодування вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах, встановлений п. 6 “І нструкції про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування до Пенсійного фонду У країни”, затвердженої постан овою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, за реєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за №64/68663.

Згідно п. 6.1. Інструкції, відш кодуванню підлягають витрат и Пенсійного фонду на виплат у та доставку пенсій, признач ених на пільгових умовах від повідно до частини 2 Прикінце вих положень Закону України "Про загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування".

Пунктами 6.4, 6.8 Інструкції вст ановлено, що розмір сум до від шкодування на поточний рік в изначається відділами надхо дження доходів органів Пенсі йного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витр ат на виплату та доставку піл ьгових пенсій, призначених в ідповідно до частини 2 Прикін цевих положень Закону (згідн о з додатками 6 та 7), які надсила ються підприємствам до 20-го сі чня поточного року та протяг ом 10 днів з новопризначених (п ерерахованих) пенсій.

Підприємства щомісяця до 25- го числа вносять до Пенсійно го фонду зазначену в повідом ленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій, призначених на піль гових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які вп ливають на суму відшкодуванн я, органи Пенсійного фонду по відомляють про це підприємст ва в місячний термін з момент у виникнення цих обставин.

Суми фактичних витрат на ви плату та доставку пільгових пенсій за період з дати призн ачення пенсії до дати склада ння розрахунку фактичних вит рат на виплату та доставку пі льгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикі нцевих положень Закону, спла чуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсі й за перший поточний місяць.

Відповідно до п. 6.9 розділу 6 І нструкції у разі призначення пенсій на пільгових умовах о собам, які мають необхідний с таж роботи не за місцем призн ачення цієї пенсії, орган Пен сійного фонду за місцем приз начення пенсії надсилає пові домлення згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 цієї І нструкції для зазначених під приємств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки ор гану Пенсійного фонду за міс цем його реєстрації.

З розрахунку фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень З акону України "Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування" в частині пен сій, призначених відповідно до п. "б"-"з" ст. 13 Закону України "П ро пенсійне забезпечення" з б ерезня 2011 р. /а.с.6/, отриманого ві дповідачем 12.03.2011 р., вбачається, що витрати позивача на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах за списком №2 складають 890 грн. 76 ко п.

Однак, відповідачем вищевк азані кошти самостійно сплач ені не були і станом на 28.03.2011 рок у заборгованість Державного підприємства "Роменський ве теринарно-санітарний завод" з відшкодування фактичних ви трат на виплату та доставку п ільгових пенсій, призначених на пільгових умовах за списк ом №2 перед Управлінням Пенсі йного фонду України в Роменс ькому районі складає 890 грн. 76 к оп., що підтверджується розра хунком /а.с.4/ та карткою особов ого рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсі й за списком №2 /а.с.5/.

На момент розгляду справи з аборгованість з відшкодуван ня фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах за списком №2 за березень 2011 року в сумі 890 грн. 76 коп. відповідаче м не була сплачена.

Таким чином, позовні вимоги Роменського міжрайонного пр окурора, який діє в інтересах держави в особі Управління П енсійного фонду України в Ро менському районі до Державно го підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний зав од" про стягнення заборгован ості з відшкодування фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах за списком №2 з а березень 2011 року в сумі 890 грн. 76 коп. є правомірними, обґрунт ованими і відповідно, підляг ають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Роменського міжрайонного пр окурора, який діє в інтересах держави в особі Управління П енсійного фонду України в Ро менському районі до Державно го підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний зав од" про стягнення заборгован ості з відшкодування фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах в сумі 890 грн. 76 к оп. - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Державного підп риємства "Роменський ветери нарно-санітарний завод" (42027, Су мська область, Роменський ра йон, с. Овлаші, ід. код 00688999, р/р 2600 311438 в СОД "Райфазенбанк-Аваль ", МФО 337483) на користь Управління Пенсійного фонду України в Р оменському районі (42000, Сумська область, м. Ромни, вул. Гетьман а Мазепи, 3, код ЄДРПОУ 21129672, р/р 25606346 1 ВАТ "Державний Ощадний банк У країни" філія №147, МФО 337728) заборг ованість з відшкодування фак тичних витрат на виплату та д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списк ом №2 в сумі 890 грн. 76 коп. /вісімсо т дев' яносто грн. 76 коп./ за бер езень 2011 року.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Повний текст постанови скл адено 11.05.2011 року.

Суддя (підпис) О.М. Кунець

З оригіналом згід но

Суддя О.М. Кунець

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.05.2011
Оприлюднено19.05.2011
Номер документу15209938
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/1842/11

Постанова від 05.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 05.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 05.04.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 05.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні