Постанова
від 21.03.2011 по справі 2-а/1970/528/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/528/11

"21" березня 2011 р. м. Тернопіль

Тернопільський окруж ний адміністративний суд, в с кладі головуючої судді Мірін ович У.А. при секретарі Хоменк о Л.В.

за участю:

представника позивача: О СОБА_1, довіреність від 10.01.2011 р оку № 442/7/10-015/43;

представника відповідача: Коваль Л.А.,

представника третьої особ и яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на сто роні позивача: ОСОБА_3, дов іреність від 03.02.2011 року № 536/01,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у у м. Тернополі адміністрати вну справу

за позовом Терноп ільської об' єднаної держав ної податкової інспекції

до Тернопільської місь кої молодіжної громадської о рганізації «Креатив»

про припинення юр идичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Тернопільська об' єд нана державна податкова інсп екція звернулася у Тернопіль ський окружний адміністрати вний суд з позовом до Тернопі льської міської молодіжної г ромадської організації «Кре атив»про припинення юридичн ої особи.

В судовому засіданні пр едставник позивача позовні в имоги підтримав в повному об сязі, суду пояснив, що відпові дач не подає до Тернопільськ ої об' єднаної державної под аткової інспекції деклараці ї та передбачену законодавст вом звітність більше одного року, заборгованість перед б юджетом відсутня, що є підста вою для припинення юридичної особи.

Представник відповіда ча в судовому засіданні позо вні вимоги визнав, суду поясн ив, що відповідачем не подава лась декларація та передбаче на законодавством звітність до Тернопільської об' єднан ої державної податкової інсп екції більше одного року, заб оргованості перед бюджетом н е має.

Ухвалою суду про відкри ття провадження по справі № 2-а -1970/528/11 від 09 березня 2011 року залуч ено відділ державних реєстра торів Тернопільської місько ї ради як третю особу яка не за являє самостійних вимог на п редмет спору на стороні пози вача.

Представник третьої особ и яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на сто роні позивача підтримав пози цію представника позивача в повному обсязі.

Заслухавши у відкритому с удовому засіданні пояснення сторін, дослідивши подані су ду письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім перек онанням, що ґрунтується на вс ебічному, повному і об'єктивн ому розгляді у судовому проц есі всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що по зовні вимоги підлягають задо воленню з наступних підстав.

Тернопільська міська мол одіжна громадська організац ія «Креатив»зареєстрована я к юридична особа у виконавчо му комітеті Тернопільської м іської ради 24.01.2007 року, ідентифі каційний код - 34826618. На обліку в Тернопільській ОДПІ відпові дач перебуває з 06.02.2007 року.

Судом встановлено, що в ідповідачем з 22.12.2008 року по дани й час жодного разу не подано д окументів податкової звітно сті, заборгованості перед бю джетом та державними цільови ми фондами відсутня, не має ві дкритих рахунків в установах банків, про що свідчить довід ка Тернопільської ОДПІ від 16.1 2.2010 року № 69372/7/29-01.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»від 25 червня 19 91 року № 1251-XII платники податків і зборів (обов'язкових платеж ів) зобов'язані подавати до де ржавних податкових органів т а інших державних органів ві дповідно до законів декларац ії, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов 'язкових платежів).

Підпунктом 7.11.12 п. 7.11 ст. 7 За кону України «Про оподаткува ння прибутку підприємств»ві д 28.12.1994 року № 334/94-ВР передбачено, що центральний податковий ор ган встановлює порядок облік у і подання податкової звітн ості про використання коштів неприбуткових організацій т а вирішує питання про виключ ення організацій з реєстру н еприбуткових організацій і о податкування їх доходів у ра зі порушення ними положень ц ього Закону та інших законод авчих актів про неприбуткові організації.

На виконання зазначен ого пункту, наказом ДПА Украї ни від 11.07.1997 року № 233 затверджено Порядок складання звіту про використання коштів неприбу ткових установ і організацій . (далі - Порядок).

Пунктом 1.2 Порядку пере дбачено, що цей Порядок засто совується установами й орган ізаціями, що включені до реєс тру неприбуткових організац ій та установ з присвоєнням о знаки неприбутковості.

Відповідно до п. 1.3 Поря дку податковий звіт про вико ристання коштів неприбутков ими установами й організація ми складається за формою, що д одається, і подається неприб утковою установою за кожний звітний період.

Згідно ж п. 1.5 Порядку у з віті зазначаються усі передб ачені в ньому показники наро стаючим підсумком з початку календарного року. У разі нез аповнення того чи іншого ряд ка через відсутність операці ї (суми) цей рядок прокреслюєт ься.

Таким чином, суд прихо дить до висновку, що у випадку нездійснення неприбутковою установою чи організацією п ідприємницької діяльності з віт подається з прокреслення м відповідних рядків.

Слід також зазначити, що звіт про використання кош тів неприбутковими установа ми й організаціями має стату с податкової декларації, оск ільки цей документ подається до контролюючого органу у те рміни та за формою, встановле ними законодавством, на підс таві якого здійснюється нара хування та сплата податку (п. 1 .11 ст. 1 Закону України «Про поря док погашення зобов'язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами»).

Частиною 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців»№ 755 від 15.05.2003 р. встановлено, що неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності відп овідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юри дичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної ос оби.

Відповідно до п.67.2 ст.67 По даткового кодексу України, о ргани державної податкової с лужби в установленому законо м порядку мають право зверта тися до суду про винесення су дового рішення щодо припинен ня юридичних осіб або підпри ємницької діяльності фізичн их осіб - підприємців.

Таким чином суд вважає за доведені обставини на які по силається позивач, а тому адм іністративний позов як обґр унтований підлягає задоволе нню повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 94, 160 - 163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольн ити.

2. Припинити юридичну ос обу Тернопільську міську мол одіжну громадську організац ію „Креатив” ( вул. Весела, 24, к в. 6, м. Тернопіль, ідентифіка ційний код 34826618).

3. Копію постанови надісла ти відділу державних реєстра торів Тернопільської місько ї ради (46001, бульвар Т. Шевч енка, 1, м. Тернопіль).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на подання апеляційної ск арги. У разі подання апеляцій ної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після закінчення апе ляційного розгляду справи.

Постанова може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через суд першої інстанц ії, який ухвали постанову. У ра зі застосування судом частин и третьої статті 160 КАС Україн и, а також: прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Повний текст постанови в иготовлено та підписано 23 бер езня 2011р.

Головуючий суддя Мірінович У.А.

копія вірна

Суддя Мірінович У.А.

Дата ухвалення рішення21.03.2011
Оприлюднено19.05.2011
Номер документу15211383
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/528/11

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович У.А.

Ухвала від 09.03.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович У.А.

Постанова від 21.03.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович У.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні