Ухвала
від 13.05.2011 по справі 5026/1027/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5026/1027/2011

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

                                                                      

             "13" травня 2011 р.                                                  №  5026/1027/2011

                                                                                

           Суддя господарського суду Черкаської області Чевгуз О.В., розглянувши матеріали за заявою приватного виробничо-комерційного підприємства “ЛОС‘К”, м. Черкаси

до приватного підприємства “ВЕЛЕС”, м. Черкаси

про визнання банкрутом, -  

                                                             ВСТАНОВИВ:          

Приватне виробничо-комерційне підприємство “ЛОС‘К” звернулося до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство приватного підприємства “ВЕЛЕС” (вул. Смілянська, 44, к. 404, м. Черкаси, код ЄДР 30759061).

До заяви не додано доказів сплати державного мита та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу у встановленому порядку.

Відповідно до п. 14 Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженої наказом Головної державної податкової інспекції України від 22 квітня 1993 року №15,  при сплаті державного мита готівкою до документа, щодо якого вчинюється відповідна дія, додається оригінал квитанції кредитної установи, яка прийняла платіж, а при перерахуванні мита з рахунку платника - останній примірник платіжного доручення з написом (поміткою) кредитної установи такого змісту “Зараховано в доход бюджету


крб. (дата)”. Цей напис скріплюється першим і другим підписами посадових осіб і відтиском печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення.

Згідно з п. 12 Постанови Кабінету міністрів України “Про порядок оплати ІТЗ судових процесів, пов'язаних з розглядом цивільних та господарських справ” від 21.12.2005 р. №1258 документ про оплату витрат додається до позовної заяви, клопотання, скарги, яку особа подає до суду відповідно до процесуального законодавства. Документом про оплату витрат є квитанція установи банку або відділення поштового зв'язку, які прийняли платіж, платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою і скріплене печаткою установи банку з відміткою про дату виконання платіжного доручення. У разі коли оплата витрат здійснюється шляхом перерахування коштів з рахунка вкладника, відкритого в установі банку, додається довідка, засвідчена підписом контролера, скріпленим печаткою фінансової установи.

Отже, належним доказом сплати державного мита та сплати витрат на ІТЗ судового процесу являється оригінал платіжного доручення з написом про зарахування коштів до бюджету, яких боржник не додав до заяви.

Статтею 41 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку  провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Суддя, відповідно до ст. 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, з підстав, передбачених статтею 63 Господарського процесуального кодексу України, з  урахуванням вимог цього Закону, про що виносить ухвалу.

Згідно з п. п.  4, 10 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати державного мита у встановленому порядку та розмірі та не подано доказів сплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Таким чином, заява і додані до неї документи підлягають поверненню заявникові без розгляду.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись п. п. 4, 10 ст. 63 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

          Заяву приватного виробничо-комерційного підприємства “ЛОС‘К” про порушення провадження у справі про банкрутство приватного підприємства “ВЕЛЕС” з доданими до неї документами повернути  без  розгляду.

          

                                        

          Суддя                                                                                Чевгуз О.В.

Дата ухвалення рішення13.05.2011
Оприлюднено18.05.2011
Номер документу15227713
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5026/1027/2011

Ухвала від 13.05.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні