Постанова
від 11.04.2011 по справі 2а-0770/130/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа №  2а-0770/130/11

Ряд стат. звіту №  8.3.2

Код -  03

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

11 квітня 2011 року                                                                                    м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд під головуванням судді Шешеня О.М. за участю секретаря судового засідання Сочка О.Я. та сторін, які беруть участь у справі:     

позивача: Ужгородська міжрайонна державна податкова інспекція в Закарпатській області, представник – не з’явився;

відповідача: Приватне підприємство "Янош" , представник - не з’явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції в Закарпатській області до Приватного підприємства "Янош"  про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова інспекція у м. Ужгороді Закарпатської області звернулася до суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства " Янош "  про припинення юридичної особи

В судове засідання  представник позивача не з’явився, направив суду клопотання в якому просить розглянути справу без його участі за наявними матеріалами.

Відповідач повторно в судове засідання не з’явився з невідомих причин. Про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Суд вважає, що спір можливо вирішити на підставі наявних у справі доказів.

Розглянувши подані сторонами документи та матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що Приватне підприємство "Янош", місцезнаходження 89435 Ужгородський район, с. Коритняни, вул. Гагаріна, 38, зареєстроване як суб’єкт підприємницької діяльності Ужгородською районною радою 31 липня 1995 року.

Підставою для звернення податкової інспекції з даним позовом у справі є неподання відповідачем звітності з І кварталу 2008 р. по теперішній час до податкових органів, про що свідчить наявна в матеріалах справи довідка Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції у Закарпатській області від 26 листопада 2010 р. № 5447/10115, згідно якої відповідач не подає податкову звітність (а.с. 12).  

Згідно ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»від 18.02.1997 року № 77/97-ВР з подальшими змінами і доповненнями, платники податків зобов'язані подавати в податкову інспекцію бухгалтерську звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків в строки, визначені законом.

Згідно довідки від 15 листопада 2010 року відповідач станом на 12 листопада 2010 року податкової заборгованості не має (а.с. 13).

Пунктом 15 статті 58 Господарського кодексу України зазначено, що скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечить законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом.

Згідно ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15.15.2003 року № 755-ІУ передбачено, що підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

У відповідності до п. 17 ч. 1 ст. 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" від 4 грудня 1990 року № 509-XII (з наступними змінами та доповненнями), органи державної податкової служби  мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі згідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

                                               ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Державної податкової інспекції у м. Ужгороді Закарпатської області до Приватного підприємства "Янош"  - задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу - Приватне підприємство "Янош", (89435 Ужгородський район, с. Коритняни, вул. Гагаріна, 38, код ЄДРПОУ 22075046).        

3. Відповідачу у відповідності до ч. 5 ст. 49 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" здійснити заходи для державної реєстрації припинення юридичної особи "Янош".

4. Надіслати державному реєстратору копію постанови після набрання нею законної сили.

5. Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції, який ухвалив постанову. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя                                                                                                                  Шешеня О.М.

Дата ухвалення рішення11.04.2011
Оприлюднено24.05.2011
Номер документу15324870
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/130/11

Постанова від 11.04.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 04.02.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні