Постанова
від 10.05.2011 по справі 2а-0870/2018/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 10 травня 2011 року   09:10                                    Справа №  2а-0870/2018/11

 Запорізький окружний адміністративний суд

у складі:  головуючого - судді      Матяш О.В.,

                при секретарі                 Васильченко І.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя

справу за адміністративним позовом  ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя

до приватного підприємства «Дослідна група Ультраджет»  

про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

 

позивач  звернувся  до суду із вказаним позовом та обґрунтовує свої вимоги тим, що, згідно їх даних, відповідач не надає у встановленому законом порядку звітність до органів державної податкової служби: остання звітність надана ним у ІV кварталі 2009  року.

Представник позивача просить суд позов задовольнити та припинити реєстрацію відповідача, розглянувши справу без їх участі.    

          Відповідач у судове засідання не з'явився з неповажної причини, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, заперечень проти позову суду не надав, про причини неявки суд не повідомив.

           Згідно ст.41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши  матеріали справи, суд приходить до  висновку, що позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що 15.03.2000 ПП «Дослідна група Ультраджет» було зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності-юридична особа  відділом реєстрації та єдиного реєстру Запорізької міської ради.

Згідно довідки ДПІ  №194/10/15-1 від 13.01.2011, відповідач  в останнє надав у встановленому законом порядку документи бухгалтерської та податкової звітності до органів державної податкової служби в ІV кварталі 2009  року.

  Судом встановлено, що відповідач не має заборгованості по податковим платежам перед бюджетом, згідно довідки ДПІ.

  Відповідно до ст.4 Закону України «Про систему оподаткування» №1251-ХІІ від 25.06.1991, платниками податків та зборів  є юридичні та фізичні  особи, на яких,  згідно законодавства України,  покладено обов’язок по їх  сплаті.

  Згідно п.2 ч.1 ст.9 вище зазначеного Закону, платники податків і зборів зобов'язані подавати до державних податкових органів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

  Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України  «Про державну реєстрацію  юридичних  осіб та фізичних осіб-підприємців» №755-IV від 15.05.2003, однією з підстав для постановлення  судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

  Згідно п.67.2. ст.67 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VІ, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, оскільки відповідач   не надає до органів державної податкової служби передбачені законодавством документи податкової звітності понад один рік - остання звітність надана ним у ІV кварталі 2009  року.

Керуючись ст.ст.17,158-162 КАС України, ст.11 Закону України «Про державну податкову службу», ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», ст.67 Податкового кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов задовольнити.

         Припинити державну реєстрацію юридичної особи приватного підприємства «Дослідна група Ультраджет», код ЄДРПОУ 30850359, юридична адреса: м. Запоріжжя,                            вул. Червоногвардійська, 48.

Постанова може бути оскаржена у Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд через Запорізький окружний адміністративний суд у десятиденний строк з дня отримання постанови  шляхом подання апеляційної скарги. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, що її подає, до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

          

Суддя                                                         О.В. Матяш

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.05.2011
Оприлюднено23.05.2011
Номер документу15334535
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/2018/11

Постанова від 10.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Ухвала від 07.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні