Постанова
від 01.04.2008 по справі 32/72-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

32/72-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

          

01.04.08                                                                                           Справа№ 32/72-А

Господарський суд Львівської області у складі судді Сухович Ю.О. при секретарі судових засідань Бурці С.М. розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовною заявою: Державної податкової інспекції у Шевченківському районі                       м. Львова, м. Львів                      

до відповідача Дочірнього підприємства „Львівдрук” Відкритого акціонерного товариства „Інформаційно-ресурсний центр Львівського АПК” м. Львів

про припинення юридичної особи

За участю представників сторін:

Від позивача: Брославська О.О. –головний державний податковий інспектор юридичного відділу (довіреність від 16.01.2007р. № 11022/10-010).

Від відповідача: не з'явився.

Суть спору: На розгляд господарського суду Львівської області подано позов Державною податковою інспекцією у Шевченківському районі м. Львова, м. Львів про припинення юридичної особи Дочірнього підприємства „Львівдрук” Відкритого акціонерного товариства „Інформаційно-ресурсний центр Львівського АПК” м. Львів у зв'язку з неподанням починаючи з дня взяття на облік по даний час  звітності в податкову інспекцію, в порушення п. 2. ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" від 25.06.1991р. із змінами та доповненнями.

Ухвалою суду від 29.02.2008 р. прийнято позовну заяву до розгляду. Розгляд справи відкладено на 01.04.2008р. з підстав наведених в ухвалі суду 18.03.2008р.

Представник позивача в судове засідання з'явився, позовні вимоги підтримав, просив позов задоволити.

Відповідач явки повноважного представника в судове засідання не забезпечив. На адресу суду повернувся поштовий конверт, в якому рекомендованим відправленням направлялася відповідачу ухвала про відкладення розгляду справи, з відміткою поштового відділення „вибув”. Вказаний поштовий конверт направлявся відповідачу на адресу:                  пр-т В. Чорновола 63/207, м. Львів, 79058.

До позовної заяви позивачем долучено витяг з ЄДРПОУ наданий  25.01.2008р. на запит позивача Головним управлінням статистики у Львівській області № 20-09/145, згідно якого адреса відповідача: пр-т В. Чорновола 63/207, м. Львів, 79058.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за можливе розглянути справу при відсутності відзиву на позовну заяву та представника відповідача за наявними у справі матеріалами, яких достатньо для встановлення обставин та вирішення спору по суті.  

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, господарський суд Львівської області   в с т а н о в и в:

Згідно витягу з ЄДРПОУ Головного управління статистики у Львівській області  від 25.01.2008р. № 20-09/145 Дочірнє підприємство „Львівдрук” Відкритого акціонерного товариства „Інформаційно-ресурсний центр Львівського АПК”  включено до ЄДРПОУ із статусом юридичної особи та знаходиться за адресою 79058, м. Львів, проспект Чорновола 63/207.

Відповідач –Дочірнє підприємство „Львівдрук” Відкритого акціонерного товариства „Інформаційно-ресурсний центр Львівського АПК” м. Львів зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності Департаментом економічної політики та ресурсів Львівської міської ради  28.12.2000р. за №16191.

Актом перевірки б/н від 27.02.2008р. Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова встановлено, що відповідач не подає до державних податкових органів податкової звітності від дати взяття на облік.

Як вбачається із матеріалів справи відповідач заборгованості по сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів) не має.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” обов'язком платників податків і зборів (обов'язкових платежів) є, зокрема  подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ст. 247 Господарського кодексу України, у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Згідно із ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Відповідачем не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової служби документів податкової звітності згідно з вимогами законодавства. Цей факт, на думку суду свідчить про те, що відповідач, будучи суб'єктом господарювання не дотримується приписів законодавства щодо інформування контролюючих органів про результати власної господарської (підприємницької) діяльності, зокрема не подає у встановленому порядку та у визначені терміни податкову звітність.

Заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про те, що позов обґрунтований, підтверджується матеріалами справи та підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст. 247 Господарського кодексу України, ст. 36, 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, ст.ст. 71,158,160-163,167 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

1.          Позов задоволити повністю.

2.          Припинити юридичну особу –Дочірньє підприємство „Львівдрук”

Відкритого акціонерного товариства „Інформаційно-ресурсний центр Львівського АПК”             м. Львів (ЄДРПОУ 31290716).

3.           Зобов'язати засновників Дочірнього підприємства „Львівдрук” Відкритого

акціонерного товариства „Інформаційно-ресурсний центр Львівського АПК”, здійснити заходи, пов'язані з ліквідацією суб'єкта господарювання у встановленому законом порядку і в трьохмісячній строк подати органу державної реєстрації документи відповідно до ст.36 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

4.          Стягнути з Дочірнього підприємства „Львівдрук” Відкритого акціонерного

товариства „Інформаційно-ресурсний центр Львівського АПК”, пр.-т В.Чорновола, 63/207,  м. Львів (ЄДРПОУ 31290716) в доход державного бюджету 3,40 грн. судового збору.

5.          Копію постанови у даній справі надіслати учасникам процесу, органу

державної реєстрації, обласному управлінню статистики.

6.          Постанова набирає законної сили у відповідності до вимог ст. 254 КАС України

і може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя                                                                                                                            

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення01.04.2008
Оприлюднено17.04.2008
Номер документу1534864
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/72-а

Постанова від 01.04.2008

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 18.03.2008

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 04.03.2008

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні