Постанова
від 10.04.2008 по справі 13/199-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/199-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"10" квітня 2008 р.                                                           Справа № 13/199-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Закуріна М. К. при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Управління  Пенсійного фонду України в Голопристанському районі

до Товариства  з обмеженою відповідальністю Агрофірми "Скіф"  

за участю представників:

позивача –Білоус І.А.,

відповідача –Мала М.В.,  

про стягнення заборгованості в розмірі 607,50 грн,

                                          в с т а н о в и в:

Відповідно до позовної заяви вимоги ґрунтуються на невиконанні відповідачем зобов'язань по сплаті страхових внесків відповідно до вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Відповідачем заперечення на позов не надані, проте його представником вимоги визнаються в повному обсязі.

Крім викладеного з матеріалів справи слідує, що відповідно до положень статей 14 і 15 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України у Голопристанському районі як платник страхових внесків, у зв'язку з чим за статтею 20 цього Закону зобов'язаний сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Станом на 13 березня поточного року згідно до Розрахунків сум страхових внесків на загальнообов'язкове страхування, що підлягають сплаті, та картки особового рахунку відповідач має заборгованість в сумі 607,50 грн.

Статтею 106 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” визначено, що суми страхових внесків своєчасно не сплачені страхувальниками у визначені строки, вважаються простроченою заборгованістю і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафних санкцій, а у відповідності до частини 3 цієї статті у разі наявності несплаченої суми недоїмки орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду чи господарського суду з позовом про стягнення недоїмки. У разі звернення органу Пенсійного фонду з позовом про стягнення недоїмки до господарського суду передбачені законодавством заходи досудового врегулювання спорів не застосовуються.

За таких обставин, позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі зазначених правових норм і керуючись статтями 158-163, пунктом 3 Прикінцевих та Перехідних положень КАС України,

                                                             п о с т а н о в и в :

                                                                                                                                  

1.Позовні вимоги  задовольнити.

2.Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю агрофірми „Скіф” (розташованого за адресою: Херсонська область, Голопристанський район, с. Пам'ятне, вул. Перемоги, 1; розрахунковий рахунок 2600446335001 в КБ „Приватбанк”, МФО 352479, код 30903850) на користь Управління Пенсійного фонду України у Голопристанському районі (розташованого за адресою: Херсонська область, м. Гола Пристань, вул. Горького, 20; рахунок  25609313407 в Голопристанському відділенні № 3249 ВАТ „Державний ощадний банк України”, МФО 342133, код 21295005) –607,50 грн заборгованості зі сплати страхових внесків.

3.Роз'яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили  після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі  подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.          

              

                                                 Дата підпису постанови –11 квітня 2008 року.

                              Суддя                                                                  М.К. Закурін

Дата ухвалення рішення10.04.2008
Оприлюднено17.04.2008
Номер документу1535764
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/199-ап-08

Постанова від 10.04.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні