Ухвала
від 08.04.2008 по справі 2/238-07-7932
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/238-07-7932

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"08" квітня 2008 р.                                                         Справа  № 2/238-07-7932

За заявою: Приватного підприємства „Ані-С»

про визнання банкрутом Приватного підприємства „Спецтехніка”

Суддя                                                                                 Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Ліквідатор: не з`явився.

Суть спору: про визнання банкрутом.

Приватне підприємство „Ані-С”  звернулось в господарський суд Одеської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства „Спецтехніка” в порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оскільки останній неспроможний сплатити заборгованість у сумі 5 100 грн. та відсутній за юридичною адресою.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 04.10.2007 р. порушено провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства „Спецтехніка” в порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

За положеннями ч.1 ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у разі  якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи   боржника   -   юридичної  особи  відсутні   за    її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів  державної  податкової  служби  згідно  із  законодавством податкових  декларацій,  документів  бухгалтерської  звітності,  а також за  наявності  інших  ознак,  що  свідчать  про  відсутність підприємницької  діяльності  боржника,  заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути  подана  кредитором незалежно  від  розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Постановою суду від 11.10.2007 р. боржника визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором ініціюючого кредитора Приватне підприємство «Ані-С»в особі директора Цуцкірідзе О.М. за клопотанням останнього.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатор з дня свого призначення здійснює зокрема такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження, виконує функції з управління та розпорядження майном боржника; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансову становища банкрута; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб.

Згідно п. 4 ст. 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії учасників ліквідаційної процедури, здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси  (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 02.04.2008р. призначено розгляд справи в засіданні суду на 08.04.2008р., з зобов'язанням ліквідатора надати звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі, який повинен містити:          докази приймання ліквідатором майна боржника, вжиття заходів по забезпеченню його збереження; докази виконання функції з управління та розпорядження майном боржника; докази здійснення інвентаризації та оцінки майна банкрута згідно з законодавством; аналіз фінансового становища банкрута; докази пред'явлення до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; докази вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; перелік кредиторів з даними про розміри грошових погашених вимог; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Згідно ст. 5 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання банкрутом” провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Пунктом 5 ст. 81 ГПК України встановлено, що господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарський судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

Приймаючи до уваги, що ліквідатор без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для розгляду справи, оскільки без витребуваних документів є неможливим здійснення господарським судом повноважень щодо контролю за виконанням ліквідаційних заходів, зокрема за порядком формуванням ліквідаційної маси, реалізацією об'єктів ліквідаційної маси та погашення кредиторської заборгованості, а також враховуючи, що ліквідатор банкрута директор ПП «Ані-С»Цуцкірідзе О.М. не з'явився на виклик у засідання господарського суду, хоча про час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином, що підтверджується матеріалами справи, і його нез'явлення перешкоджає подальшому розгляду справи, оскільки без його пояснень є неможливим заслуховування звіту про проведення ліквідаційної процедури у справі банкрутство, яка ініційована за заявою ПП «Ані-С», заява Приватного підприємства “Ані-С” про порушення справи про банкрутство ПП “Спецтехніка” в порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” підлягає залишенню без розгляду на підставі п. 5 ст. 81 ГПК України.

Керуючись п. 5 ст. 81, ст. 86 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залишити без розгляду заяву Приватного підприємства “Ані-С” про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства “Спецтехніка” (код 31185809).

Копію ухвали надіслати заявнику, державному реєстратору.

Суддя                                                                                       Бахарев Б.О.

Дата ухвалення рішення08.04.2008
Оприлюднено18.04.2008
Номер документу1541281
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Приватного підприємства „Спецтехніка”

Судовий реєстр по справі —2/238-07-7932

Ухвала від 08.04.2008

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні