Постанова
від 04.05.2011 по справі 2а-1670/2073/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 травня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/2073/11

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Бойко С.С., розглянувши в пор ядку скороченого провадженн я справу за адміністративним позовом Кременчуцької об'єд наної державної податкової і нспекції у Полтавській облас ті до Приватного підприємст ва "Логос" про припинення підп риємницької діяльності, -

В С Т А Н О В И В:

14 березня 2011 року Креме нчуцька об'єднана державна п одаткова інспекція у Полтавс ькій області звернувся до По лтавського окружного адміні стративного суду з адміністр ативним позовом до Приватног о підприємства "Логос" про при пинення юридичної особи.

В обгрунтування позовних в имог позивач зазначав, що від повідачем податкова звітніс ть не подавалась до Кременчу цької ОДПІ більше одного рок у, що є підставою для зверненн я податкової інспекції до су ду про припинення юридичної особи відповідно до частини 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - підп риємців”.

Відповідач заперечення на позов не надав, ухвала та пові стки направлені відповідачу на адресу: м.Комсомольськ, вул .Конституції, 10/5, кв.16, повернули сь до суду з відміткою про пов ернення в зв'язку із закінчен ням строку зберігання. Відпо відно до довідки з Державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців ві д 08.02.2011 року відповідач зареєст рований за вищезазначеною ад ресою та відомості про зміну свого місця знаходження дер жавному реєстратору не надав ав. Згідно із ч.8 ст. 35 КАС Україн и вважається, що повістку вру чено юридичній особі, якщо во на доставлена за адресою, вне сеною до відповідного держав ного реєстру, або за адресою, я ка зазначена її представнико м, і це підтверджується підпи сом відповідної службової ос оби.

Зважаючи, що доставка ухвал и та повістки суду на адресу в ідповідача згідно із даними в ЄДР підтверджується підпис ом листоноші, виходячи з викл аденого суд виконав свій обо в' язок щодо повідомлення ві дповідача про час та місце ро згляду справи. Таким чином, су д вважає можливим розглянути справу у відсутність відпов ідача на підставі наявних в н ій доказів в порядку скороче ного провадження.

Суд, вивчивши та дослідивш и наявні в матеріалах справи документи, прийшов до наступ них висновків.

Судом встановлено, що прива тне підприємство "Логос" заре єстровано як юридична особа рішенням виконавчим комітет ом Комсомольської міської ра ди від 21.07.1993 року. Відповідач є п латником податку та перебува є на податковому обліку у Кре менчуцькій ОДПІ.

Відповідно до пункту 2 части ни 1 статті 9 Закону України "Пр о систему оподаткування" (яки й діяв до 01 січня 2011 року) платни ки податків і зборів (обов' я зкових платежів) зобов' язан і подавати до державних пода ткових органів відповідно до законів декларації, які пов'я зані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Аналогічний обов'язок суб'є ктів господарювання закріпл ено у чинному Податковому ко дексі України, підпунктом 16.1.3 п ункту 16.1 статті 16 якого встанов лено, що платник податків зоб ов'язаний подавати до контро люючих органів у порядку, вст ановленому податковим та мит ним законодавством, декларац ії, звітність та інші докумен ти, пов'язані з обчисленням і с платою податків та зборів.

Підпунктом 49.2. статті 49 встан овлено, що платник податків з обов'язаний за кожний встано влений цим Кодексом звітний період подавати податкові де кларації щодо кожного окремо го податку, платником якого в ін є, відповідно до цього Коде ксу незалежно від того, чи про вадив такий платник податку господарську діяльність у зв ітному періоді.

Стаття 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців" передбачає, що підст авою для прийняття судового рішення про припинення підпр иємницької діяльності юриди чної особи - є неподання про тягом року органам державно ї податкової служби податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону.

Згідно довідки Кременчуць кої ОДПІ відповідач не звіту ється до органів ДПІ з 10.11.2009 рок у, тобто більше року не подає д о органів державної податков ої служби декларацій, докуме нтів фінансової звітності, щ о є підставою для припинення його підприємницької діяльн ості.

Також, відповідно до довідк и Кременчуцької ОДПІ від 09.02.2011 р оку у відповідача відсутня з аборгованість перед бюджето м.

Відповідно до пункту 20.1.12 ста тті 20 та пункту 67.2 статті 67 Подат кового кодексу України орган и державної податкової служб и у випадках встановлених за коном мають право звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та припинення пі дприємницької діяльності фі зичної особи - підприємця.

Згідно із ч.1 ст. 11 КАС України розгляд і вирішення справ в а дміністративних судах здій снюються на засадах змагаль ності сторін та свободи в над анні ними суду своїх доказі в і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач доказів в спрос тування вищевикладеного чи д оказів подання податкової зв ітності суду не надав.

Враховуючи викладені обст авини, зокрема той факт, що від повідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкових органів, дослі дивши матеріали справи та оц інивши докази, які є у справі с уд прийшов до висновку, що поз овні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Припинити юридичну особу п риватне підприємство "Логос" (39800, Полтавська область, м.Комс омольськ, вул.Конституції, 10/5, к в.16, ідентифікаційний код 30031808, ).

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації юридичної о соби для внесення до Єдиного державного реєстр запису пр о судове рішення щодо припин ення юридичної особи Приватн ого підприємства "Логос".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя С.С. Бойко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.05.2011
Оприлюднено28.05.2011
Номер документу15416040
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/2073/11

Постанова від 04.05.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 15.03.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні