Рішення
від 20.03.2008 по справі
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

справа №  

 За позовом              Державної податкової інспекції у Дніпровському районі              міста Києва

 До  Третя особаТовариство з обмеженою відповідальністю   «Центрум –Торг»»Дніпровська  районна у місті  Києві державна адміністрація

 Проприпинення юридичної особи

   Суддя І.О. Домнічева

Представники:

Від позивача  Від відповідачаЛіскович Д.В. –за дов. не з'явились

Від третьої особине з'явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся з позовом щодо припинення державної реєстрації відповідача, посилаючись на не подання відповідачем більше року до державної податкової служби податкових декларацій та документів звітності про господарську діяльність.

Ухвалою суду від 05.03.2008р. порушено провадження по справі та призначено судове засідання на 20.03.2008р.

Також, представник позивача надав довідку про те, що спір між сторонами даної справи на час розгляду справи, Господарським судом міста Києва не розглядався.

Представники відповідача не з'явилися, відзиву на позов не надали будь-яких заперечень проти заявлених вимог не надіслали. На адресу відповідача надсилалася як позовна заява, так і кореспонденція суду.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про розгляд справи у відсутності відповідача та третьої особи.

Враховуючи те, що матеріали справи містять докази належного повідомлення всіх учасників судового процесу про час та місце судового засідання, суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача та  розглянути позовну заяву  відповідно до ст. 75 ГПК України за наявними матеріалами та без участі представника відповідача та третьої особи.

Від третьої особи, після судового засідання 21.03.08р., через Відділ діловодства Господарського суду міста Києва надійшло клопотання про розгляд справи за відсутності її представника

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, Господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Центрум-Торг»»зареєстроване Дніпровською районною державною адміністрацією м. Києва 24.07.2004 року, за номером № 1067 1020 0000 00077 за адресою: м. Київ, вул.. Плеханова 19, к. 105..

Статтею 9 Закону України  “Про систему оподаткування” передбаченні обов'язки платників податків і зборів (обов'язкових платежів), а саме: вести   бухгалтерський   облік,   складати  звітність  про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання  у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни. Проте, відповідач, як платник податків та зборів, своєчасно звіти про фінансово-господарську діяльність до органів державної податкової служби не подає з 08.01.1998 року, що підтверджується  довідкою позивача (копія в справі).

Відповідно до п. 4 Прикінцевих положень Господарського кодексу України, Господарський кодекс України застосовується до господарських відносин, які виникли після набрання чинності його положеннями та до відносин, які виникли до набрання чинності цим кодексом, але продовжують існувати після набрання чинності Господарським кодексом України.

Оскільки обов'язок відповідача щодо сплати податків та обов'язкових платежів продовжує існувати, то відповідно до правовідносин сторін підлягає застосуванню ГК України.

За таких обставин судом встановлено, що відповідач протягом понад один рік не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно ст. 247 Господарського кодексу України –у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до вимог ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до закону.

Таким чином, суд приходить до висновку про задоволення позовних вимог в повному обсязі.

Відповідно до п 6 ст. 38 ЗУ „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

Керуючись ст.ст. 59, 247 Господарського кодексу України, ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”,  ст. ст. 33, 49, 75, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

В И Р І Ш И В:

        Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Центрум-Торг»(юридична адреса: м. Київ, вул.. Плеханова 19, к. 105, код 33106870) зареєстроване Дніпровською РДА.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

       Зобов'язати Державного реєстратора відповідача внести до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказати як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) вказаної юридичної особи та провести державну реєстрацію припинення державної реєстрації юридичної особи.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Центрум-Торг»(юридична адреса: м. Київ, вул.. Плеханова 19, к. 105, код 33106870) до Державного бюджету України 85 (вісімдесят п'ять) грн. державного мита.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Центрум-Торг»(юридична адреса: м. Київ, вул.. Плеханова 19, к. 105, код 33106870до Державного бюджету України (р/р 31213259700011, Одержувач: УДК у Шевченківському районі, ідентифікаційний код 26077968, Банк одержувача: ГУ ДКУ у м. Києві МФО 820019, код економічної класифікації: 22050000) 118 (сто вісімнадцять) грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

      Видати накази.

Рішення надіслати сторонам по справі, Державному реєстратору відповідача для здійснення заходів по ліквідації юридичної особи у встановленому законом порядку.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання.

          

Суддя                                          І.О. Домнічева

                                                                                                  Дата виготовлення та підписання повного тексту рішення 07.04.08

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.03.2008
Оприлюднено18.04.2008
Номер документу1542407
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —

Постанова від 13.06.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Постанова від 13.06.2024

Адмінправопорушення

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 14.06.2024

Адмінправопорушення

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Постанова від 14.06.2024

Адмінправопорушення

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Постанова від 14.06.2024

Адмінправопорушення

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Постанова від 14.06.2024

Адмінправопорушення

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Постанова від 14.06.2024

Адмінправопорушення

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Рішення від 07.06.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

Рішення від 04.06.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

Рішення від 04.06.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні