Ухвала
від 16.04.2008 по справі 10/209-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/209-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31,    http://vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

16 квітня 2008 р.                                                         Справа № 10/209-07

за заявою :Приватного підприємства "Бонус" смт. Глеваха, вул. Київська, 184   

до:ВАТ "Тульчинський маслосирзавод" вул. Полковника Ганжі, 16, м. Тульчин, код ЄДРПОУ 00444547  

про визнання банкрутом

          Головуючий суддя     Даценко М.В.     

          При секретарі судового засідання Паламарчук А.В.

          За участю представників :

          Арбітражний керуючий - Болховітін В. М.;

          ФСС від НВ - Васютинська Н. В., за дор.          

В С Т А Н О В И В :

Господарським судом Вінницької області здійснюється провадження у справі № 10/209-07 про банкрутство ВАТ "Тульчинський маслосирзавод" вул. Полковника Ганжі, 16, м. Тульчин, код ЄДРПОУ 00444547.

Постановою від 14.02.08р. боржника ВАТ "Тульчинський маслосирзавод" вул. Полковника Ганжі, 16, м. Тульчин, код ЄДРПОУ 00444547 визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором ВАТ “Тульчинський маслосирзавод” призначено арбітражного керуючого Болховітіна В.М.

28.03.08р. до суду надійшла заява № 15 від 25.03.08р. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі з грошовими вимогами до боржника (капіталізовані платежі).

Ухвалою суду від 31.03.2008 року призначено заяву №15 від 25.03.2008 року Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі з грошовими вимогами до боржника (капіталізовані платежі) до розгляду на 16.04.2008 року.

В судовому засіданні (16.04.2008 р.) розглянуто заяву № 15 від 25.03.2008 р., Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі з грошовими вимогами до боржника (капіталізовані платежі).

Суть заявлених вимог полягає в наступному : відповідно до розділу XI Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України, які спричинили втрату працездатності” № 1105 від 23.09.1999 р., підприємства, установи, організації передають до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України документи, що підтверджують право працівників на страхові виплати, інші соціальні послуги від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання для продовження цих виплат.

ВАТ "Тульчинський маслосирзавод" передало до відділення 2 (дві) особові справи потерпілих на виробництві, які на підставі Закону № 1105 продовжують отримувати страхові виплати.

Відповідно до ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у другу чергу задовольняються вимоги щодо зобов'язань, які виникли внаслідок заподіяної шкоди життю та здоров'ю потерпілих шляхом капіталізації відповідних платежів у порядку встановленому Кабінетом Міністрів України. На підставі зазначеного має бути проведена капіталізація платежів для продовження страхових виплат особам, потерпілим на підприємстві протягом їх життя. Капіталізація платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підприємства відшкодувати шкоду, заподіяну життю і здоров'ю громадян здійснюється у порядку капіталізації платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підприємства-банкрута перед громадянами внаслідок заподіяної шкоди життю і здоров'ю затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 765 від 06.05.2000 р.

Капіталізація платежів здійснюється щодо кожної особи з урахуванням заборгованості за попередні роки та необхідності виплати майбутніх платежів.

Відповідно до п. 3 вказаного Порядку капіталізація платежів розраховується на період, що визначається як різниця між середньою тривалістю життя для чоловіків і жінок у країні та їх віком на момент здійснення капіталізації.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі для визначення періоду, за який розраховувалася капіталізація платежів, використовувало дані середньої очікуваної тривалості життя осіб, надані Держкомстатом України.

Сума платежів, які підлягають капіталізації для розрахунку з потерпілими із ВАТ "Тульчинський маслосирзавод" становить 37841,17 грн. Яку і просить кредитор визнати по справі про банкрутство  ВАТ "Тульчинський маслосирзавод".

Розглянувши подану заяву, оцінивши докази, суд дійшов висновку про необхідність визнання суми вимог.

Відповідно    до    Постанови    Кабінету    Міністрів    України    від    06.05.00    р.  №765 “Про реалізацію статей 31 і 43 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України має подати до суду розрахунок платежу, що підлягає капіталізації для задоволення вимог, що виникли із зобов'язань підприємства-банкрута перед громадянами, які отримали травму або професійне захворювання на цьому підприємстві.     Фонд відповідно до ст. 14 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” разом з розпорядником майна вносить окремо до реєстру вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю, та  здоров'ю громадян і в разі винесення постанови про банкрутство підприємства виплачує в другу чергу / ст. 31 Закону / зобов'язання перед громадянами, що виникли внаслідок заподіяної шкоди життю та здоров'ю громадян шляхом капіталізації відповідних платежів.

В судовому засіданні ліквідатор ВАТ "Тульчинський маслосирзавод" заявлені вимоги Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі -визнав.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 14 ; 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, Постанови Кабінету Міністрів України № 765 від 06.05.2000 р. “Про реалізацію статей 31 і 43 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” –

У Х В А Л И В :

Визнати вимоги кредитора - Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі в сумі 37841,17  грн. –друга черга задоволення.

Зобов'язати арбітражного керуючого (ліквідатора) ВАТ "Тульчинський маслосирзавод" Болховітіна В. М.., задоволити вимоги Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі відповідно до ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”

Ухвалу направити кредитору Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі (22800, вул.. Некрасова, 6, м. Немирів, Вінницької обл..), арбітражному керуючому (ліквідатору) Болховітіну В. М. рекомендованим листом.

Суддя                                                Даценко М.В.

віддруковано 3 примірника:

1 - до справи

2 - арбітражному керуючомуБолховітіну В. М.;

3 - Відділенню виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Немирівському районі

з оригіналом згідно

секретар судового засідання                                  Паламарчук А. В.

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення16.04.2008
Оприлюднено23.04.2008
Номер документу1553902
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/209-07

Ухвала від 11.06.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 16.04.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 31.03.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 19.10.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 28.12.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 03.12.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I.Ю.

Ухвала від 26.07.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Ухвала від 07.08.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Александрова Л.І.

Ухвала від 06.07.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Постанова від 21.05.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Малафеєва І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні