Постанова
від 22.06.2006 по справі 10/85
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/85

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" червня 2006 р.                                                                                Справа №  10/85

За позовом прокурора Кельменецького району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Кельменецькому районі

до товариства з обмеженою відповідальністю “Мошанецьке”, с. Мошанець Кельменецького району  

про стягнення заборгованості в сумі 517,43 грн.

Суддя Ковальчук Т.І.

Секретар судового засідання Лагадин Т.І.

Представники:

Від позивача – Гамбаровська О.В., юрисконсульт, дор. від 30.01.2006 р. № 372/07

Від відповідача – не з'явився

У засіданні приймали участь – прокурор Швець О.А.

СУТЬ СПОРУ:

Прокурор Кельменецького району звернувся з позовом в інтересах держави в особі позивача до відповідача про стягнення заборгованості по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за  лютий 2006 року в сумі 517,43 грн.

Ухвалою від 19.05.2006 р. справу до розгляду в судовому засіданні призначено на 06.06.2006 р. за участю представників сторін та прокурора, від позивача витребувано додаткові документи, від відповідача - пояснення на позов.

Ухвалою від 06.06.2006 р. розгляд справи відкладено на 22.06.2006 р. у зв'язку з неявкою представника відповідача та неподанням пояснень на позов.

У судове засідання 22.06.2006 р. представник відповідача повторно не з'явився. Пояснень на позов відповідач не надав.

Враховуючи, що матеріалами справи підтверджується належне повідомлення відповідача про час і місце судових засідань, неявка його представника на виклик суду та неподання відзиву на позов не перешкоджають вирішенню справи по суті за наявними в ній матеріалами.

У судовому засіданні 22.06.2006 р. прокурор і представник позивача позовні вимоги підтримали в повному обсязі.

Заслухавши пояснення прокурора  і представника позивача, розглянувши матеріали справи, встановивши фактичні обставини у справі, дослідивши та оцінивши надані докази в сукупності, проаналізувавши законодавство, яке регулює спірні правовідносини між сторонами, суд дійшов висновку, що позов є обгрунтованим, таким, що підлягає задоволенню.

Судовим розглядом справи встановлено, що згідно з поданим відповідачем позивачу розрахунком суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за лютий 2006 р., відповідач зобов'язаний сплатити 517,43 грн. страхових внесків (а.с. 5-6).

Вказану суму в установлений строк відповідач не сплатив, у зв'язку з чим позивачем було сформовано і направлено відповідачу вимогу про сплату боргу від 22.03.2006 р. № Ю-188 на суму 517,43 грн., наявними у справі доказами засвідчується отримання цієї вимоги відповідачем (а.с. 10).

Будь-яких доказів на спростування вимог прокурора, документів про сплату боргу від відповідача не надійшло.

01 січня 2004 року за винятками, зазначеними у Прикінцевих положеннях, набув чинності Закон України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування”, який визначає, зокрема, принципи, засади і механізми функціонування системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування в Україні.

Згідно зі статтями 1 та 14  Закону України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування” (далі Закон № 1058-ІV) страхувальниками є роботодавці – зокрема, підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від  форми власності, виду діяльності та господарювання.

У відповідності до п. 6 ч. 1 ст. 17 Закону № 1058-ІV страхувальник зобов'язаний  нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Згідно з частиною 2 статті 106 Закону № 1058-ІV суми страхових внесків, своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених статтею 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

За наслідками розгляду матеріалів справи в судовому засіданні, суд дійшов висновку, що недоїмка за лютий 2006 р. в сумі 517,43 грн. узгоджена відповідачем згідно із Законом № 1058-ІV та не сплачена ним у встановлені законодавством строки.

У відповідності до частини 3 статті 106 Закону № 1058-ІV у разі якщо страхувальник, який одержав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосованою до нього штрафною санкцією, включеною до вимоги, або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після  отримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійного фонду звертається у встановленому законом порядку  і подає вимогу про сплату недоїмки до відповідного підрозділу державної виконавчої служби. У зазначених випадках орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду чи господарського суду з позовом про стягнення недоїмки.

Враховуючи викладене, позов підлягає задоволенню у повному обсязі.

Судовий збір належить стягнути з відповідача на користь держави.

На підставі викладеного, керуючись статтями 94, 98, 160-163, п. 3 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю “Мошанецьке” (с. Мошанець Кельменецького району Чернівецької області, р/р  № 260083001122 у ВАТ “Ощадбанк-6796”, код 30869050):

-          на користь Управління Пенсійного фонду України в Кельменецькому районі  (смт. Кельменці Чернівецької області, вул. Бессарабська, 39, р/р 25605300141001 в Кельменецькому відділенні Ощадбанку, код 21430638) 517,43 грн. боргу по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування;

-          в доход Державного бюджету України 5,17 грн. судового збору.

3. З набранням постановою законної сили видати виконавчі листи.  

Постанова  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративого судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано  заяву  про  апеляційне  оскарження,  але апеляційна  скарга  не  була  подана  у  строк,  встановлений  КАС України,  постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У  разі  подання  апеляційної скарги судове рішення,  якщо його  не  скасовано,  набирає  законної  сили   після   закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо  строк  апеляційного  оскарження  буде поновлено,  то вважається, що постанова не набрала законної сили.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 КАС України -  з  дня  складення  в  повному  обсязі.

Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова складена в повному обсязі, проголошена і підписана 22 червня 2006 року.

Суддя                                                                           Ковальчук Т.І.

Дата ухвалення рішення22.06.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу15550
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/85

Ухвала від 30.09.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Гончар Т. В.

Ухвала від 18.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Гончар Т. В.

Ухвала від 06.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Постанова від 23.12.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Процик Т.С.

Ухвала від 07.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 03.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 02.12.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Ухвала від 12.03.2015

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні