Ухвала
від 12.05.2011 по справі 2/17-362-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬК ОЇ ОБЛАСТІ



УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІ КВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"12" травня 2011 р. Справ а № 2/17-362-2011

За заявою: Управління Пенс ійного фонду України у Білго род-Дністровському районі Од еської області

про банкрутство Товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Українські рослинні масл а” (67725, Одеська обл., Білгород-Дн істровський район, село Салг ани, вул. Шабська, буд. 49, код ЄДР ПОУ 30127678).

Суддя Бахарєв Б.О.

Представники сторін :

Від кредиторів: не з'явил ись;

Ліквідатор: арбітражний керуючий Рябець О.М. (ліцензія , постанова).

Суть спору: про визнанн я банкрутом

Управління Пенсійног о фонду України у Білгород-Дн істровському районі Одесько ї області звернулось до госп одарського суду Одеської обл асті з заявою про порушення п ровадження у справі про банк рутство Товариства з обмежен ою відповідальністю „Україн ські рослинні масла” (код ЄДР ПОУ 30127678) згідно ст. 52 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”, оскіль ки останній неспроможний спл атити заборгованість у сумі 87411, 93 грн.

Розглянувши матеріали спр ави, суд встановив, що у боржни ка наявна заборгованість у с умі 87411,93 грн., яку він неспроможн ий погасити в зв'язку з відс утністю майнових активі, що п ідтверджується матеріалами справи, а саме: розрахунками с ум страхових внесків на зага льнообов'язкове державне п енсійне страхування, що підл ягають сплати, рішеннями про застосування фінансових сан кцій та нарахування пені за н есплату (неперерахування) аб о несвоєчасну сплату (несвоє часне перерахування) з страх увальниками страхових внеск ів, у тому числі донараховани х страхувальниками або орган ами Пенсійного фонду, постан овами про повернення виконав чого документа стягувачеві, довідкою РЕВ № 4 при УДАІ ГУМВС України в Одеській області в ід 13.012.2010 №42/1-3357 про відсутність за реєстрованих за боржником тр анспортних засобів, довідкою ДП ”Центр державного земель ного кадастру” про відсутніс ть інформації щодо виникненн я прав власності на земельни х ділянках.

Крім того боржник відсутні й за юридичною адресою, що під тверджується довідкою з ЄДР від 25.01.2011, № 15301430006000342, та не звітує до органів державної податково ї служби більше року, що підтв ерджується довідкою Білгоро д-Дністровської об'єднаної державної податкової інспек ції від 23.11.2010 р. № 19737/15-01.

До господарського суду Оде ської області від 22.02.2011р. надійш ло клопотання від Управління Пенсійного фонду України у Б ілгород-Дністровському райо ні Одеської області про приз начення ліквідатором ТОВ „Ук раїнські рослинні масла” арб ітражного керуючого Рябця О. М. (ліцензія серії НОМЕР_1 в ід 10.02.2009 р.).

За положеннями ч.1 ст.52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у разі якщо громадянин - підпри ємець боржник або керівні ор гани боржника - юридичної осо би відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податково ї служби згідно із законод авством податкових деклара цій, документів бухгалтерсь кої звітності, а також за на явності інших ознак, що сві дчать про відсутність підпр иємницької діяльності борж ника, заява про порушення спр ави про банкрутство відсутнь ого боржника може бути подан а кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов 'язань.

Постановою господарського суду Одеської області від 22.02.2 011р. Товариство з обмеженою ві дповідальністю „Українські рослинні масла” визнано бан крутом, відкрито відносно нь ого ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призн ачено арбітражного керуючог о Рябця О.М.

З заявою про визнання креди тором Товариства з обмеженою відповідальністю „Українсь кі рослинні масла” до господ арського суду Одеської облас ті звернулись Одеське обласн е відділення Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності з грош овими вимогами до банкрута н а суму 2369,76 грн., відділення вико навчої дирекції Фонду соціал ьного страхування від нещас них випадків виробництві та професійних захворювань Укр аїни в Білгород-Дністровсько му районі Одеської області п рацездатності з грошовими ви могами до банкрута на суму 3187,25 грн., Білгород_Дністровький м іськрайонний центр зайнятос ті працездатності з грошовим и вимогами до банкрута на сум у 5452,50 грн., які визнані ліквідат ором та господарським судом у повному обсязі. Інших заяв п ро визнання кредитором Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „Українські рослинні масла” до господарського су ду Одеської області не надхо дило.

На виконання постано ви суду від 22.02.2011р. за результат ами роботи ліквідатором нада но суду ліквідаційний баланс , в якому активи не відображен і, та звіт ліквідатора з підтв ерджуючими документами, які свідчать про відсутність у б анкрута майна, транспортних засобів, грошових коштів та і нших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошови х вимог кредитора в порядку с т. 31 Закону України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”. За довідкою ліквіда тора банкрута ознак фіктивно го банкрутства або доведення до банкрутства не виявлено.

Скарг на дії ліквідатора з а час його роботи до господар ського суду не надійшло.

Керуючись п. п. 5, 6 ст. 31 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, вим оги, заявлені після закінчен ня строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними та в имоги, не задоволені за недос татністю майна, вважаються п огашеними.

Приймаючи до уваги о знаки, що свідчать про відсут ність підприємницької діял ьності боржника, а також врах овуючи, відсутність у банкру та майна та грошових коштів д ля погашення кредиторської з аборгованості і платоспромо жність відновити неможливо, суд керуючись п. 6 ст. 40, ст. 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” затверджує звіт ліквідатор а та ліквідаційний баланс ба нкрута, ліквідує Товариство з обмеженою відповідальніст ю „Українські рослинні масла ”, припиняє провадження у спр аві.

Керуючись п. 6 ст. 40, ст. 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Затвердити звіт л іквідатора та ліквідаційн ий баланс Товариства з обмеж еною відповідальністю „Укра їнські рослинні масла” (67725, Оде ська обл., Білгород-Дністровс ький район, село Салгани, вул. Шабська, буд. 49, код ЄДРПОУ 30127678).

2.Ліквідувати та припинити ю ридичну особу Товариство з о бмеженою відповідальністю „ Українські рослинні масла”.

3.Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вваж ати погашеними.

4.Зобов'язати ліквідатора провести заходи щодо ліквід ації товариства, забезпечити збереженість архівних докум ентів банкрута і за погоджен ням із спеціально уповноваже ним центральним органом вико навчої влади у сфері архівно ї справи і діловодства або уп овноваженою ним архівною уст ановою, визначити місце пода льшого їх зберігання у відпо відності з ч.2 ст.34 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”, про що по відомити суд.

5.Повноваження ліквідатора припинити.

6.Провадження у справі припи нити.

Копію ухвали надіслати: к редиторам, ліквідатору, держ авному органу з питань банкр утства, державному реєстрато ру Білгород-Дністровської РД А.

Суддя Бахарєв Б.О.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено24.05.2011
Номер документу15560396
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/17-362-2011

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 05.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 04.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні