Постанова
від 05.10.2006 по справі 6/186-б-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/186-Б-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" жовтня 2006 р.                                                             Справа № 6/186-Б-06

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пригуза П.Д., при секретарі Дворянській О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу                

за заявою:  Великолепетиської міжрайонної державної податкової інспекції, вул.Щорса,10, смт.Велика Лепетиха Херсонської області,  

до:  Селянського ( фермерського ) господарства "Асканія", ЄДРПОУ 19232954,вул.Молодіжна, с.Костянтинівка Горностаївський район Херсонської області,  

про банкрутство   

за участю представників:

від кредитора: Кошель А.Л.. довіреність в справі;   

від боржника: не прибув;

 

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутство порушена ухвалою суду від 08.09.2006р.

Кредитор висунув вимогу про визнання боржника банкрутом відповідно до процедури, передбаченої ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”,  т.я. боржник припинив свою діяльність, за місцем знаходження відсутні його керівні органи,  майно та кошти відсутні, не звітує до податкового органу більше двох років.

Доказами відсутності боржника є дані  ДПІ про ненадання боржником звітності з 01.01.2004р.

Кредитором подано до суду докази заборгованості боржника на суму 1066.44грн.

Боржник відзиву не надав, витребуваних судом документів не надіслав, повідомлення про надіслання копії ухвали повернуто суду установою зв'язку.

За результатами розгляду заяви  в підготовчому  засіданні судом встановлено, що заборгованість не погашена, не може бути погашена  (списана з боржника)  інакше як через процедуру визнання боржника банкрутом  в порядку,  передбаченому  Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Суд зазначає, що боржник –є суб'єктом підприємницької діяльності, та юридичною особою, зареєстрований Горностаївською райдержадміністрацією 05.05.1993р., реєстраційний номер  №78, код ЄДРПОУ 19232954, отже є суб'єктом банкрутства.

Відповідно до ст.1 Закону  банкрутство  - це  визнана  господарським  судом  неспроможність боржника  відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом  вимоги  кредиторів  не   інакше   як   через   застосування  ліквідаційної  процедури.

Оцінивши фактичні обставини справи та  матеріали справи у відповідності до ст.43 ГПК України суд визнає, що ліквідація має бути здійснена  через застосування положень ст.52 Закону.

Ініціюючим кредитором подано клопотання про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Косовського В.С., яким подано до суду заяву про згоду на призначення ліквідатором.

При порушенні провадження у справі судом введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

В  силу  мораторію  припиняється  дія будь-яких заходів, спрямованих на  забезпечення  виконання  грошових  зобов'язань  та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), а тому суд звільняє активи боржника від податкової застави.

Суд зазначає, що відповідно до ч.2 ст.65 Закону України «Про виконавче провадження»у випадку ліквідації боржника - юридичної особи внаслідок   визнання   боржника   банкрутом,  виконавчий  документ передається  ліквідатору   для  вирішення  питання  про подальший порядок виконання рішення у встановленому   законодавством   порядку.  

Керуючись підпунктом "з" підпункту  8.7.1  пункту 8.7 статті 8 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»,  ст.12, 22-24, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”,   ст.38, 86 ГПК України, суд

п о с т а н о в и в:

1.Визнати грошові вимоги Великолепетиської МДПІ до боржника у розмірі – 1066.44грн.

2.Визнати  Селянське ( фермерське) господарство "Асканія", ЄДРПОУ 19232954, вул.Молодіжна, с.Костянтинівка Горностаївський район Херсонської області банкрутом.

3.Відкрити  ліквідаційну  процедуру.

4.Призначити арбітражного керуючого Косовського Вячеслава Станіславовича ліквідатором банкрута.

5.Звільнити  з податкової застави активи  платника  податків –Селянського (фермерського господарства “Асканія”, ЄДРПОУ 19232954, вул.Молодіжна, с.Костянтинівка, Горностаївського району Херсонської області.

6.Ліквідатору забезпечити виконання дій передбачених ст.ст.22-32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, прийняти від ДВС виконавчі документи, про наявність яких  зазначити у звіті та включити до реєстру вимог кредиторів.

Звіт та ліквідаційний баланс по готовності подати до суду.

7.Призначити  наступне засідання для розгляду і затвердження звіту та ліквідаційного балансу  банкрута на 22.02.2007р. на 11:30год. в приміщенні господарського суду Херсонської області м.Херсон, вул.Горького, 18, каб.214.

8.Постанову надіслати: Великолепетиській МДПІ; боржнику; Горностаївській ДВС; державному реєстратору; ліквідатору Косовському В.С.

Суддя                                                                                        П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення05.10.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу155711
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/186-б-06

Постанова від 05.10.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні