Ухвала
від 10.05.2011 по справі 11-228/2011
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІ ВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Чернівці «10»травня 20 11р. колегія суддів судової пал ати у кримінальних справах А пеляційного суду Чернівецьк ої області у складі:

Головуючого Кифлюк В. Ф.

суддів Кузняка В.О., Струбіцької О .М.

при секретарі Воєводчук Т.М.

за участю прокурора С люсарюк Р.Л.

та адвоката ОСОБА_1

розглянула у відкритому судовому засіданні кримінал ьну справу за апеляцією стар шого прокурора відділу проку ратури Чернівецької області Воловідника Р.І. на вирок Шевченківського районного с уду м. Чернівців від 21 лютого 201 1 року.

Цим вироком ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженця та жителя АДРЕСА_1 , з вищою освітою, не одруж еного, не працюючого, не судим ого,

визнано винуватим в скоє нні злочину, передбаченого с т. 307 ч. 2 КК України і йому призна чено покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіс кації майна.

На підставі ст. 75 КК Укр аїни ОСОБА_3 звільне но від відбування покарання з випробуванням, якщо він про тягом двохрічного іспитовог о строку не вчинить нового зл очину та виконає покладені н а нього обов' язки. Зобов' я зано ОСОБА_3 періодично з» являтися для реєстрації в к римінально-виконавчу інспек цію.

Стягнуто з ОСОБА_3 593,04 грн. судових витрат за пров едення фізико-хімічних експе ртиз на користь НДЕКЦ при УМВ С України в Чернівецькій обл асті, вирішено долю речових д оказів, скасовано постанову слідчого про накладення ареш ту на майно ОСОБА_3

Міру запобіжного зах оду засудженому до набрання вироку законної сили залишен о у виді застави в розмірі 17000 г рн.

Згідно вироку, ОСОБ А_3 в невстановленому місці та в невстановлений час неза конно придбав особливо небез печний наркотичний засіб мак ову солому в кількості в пере рахунку на висушену речовину 1564,1 гр., що є великим розміром, я кий незаконно зберігав та пе ревозив в багажнику автомобі ля

Справа 11-228/2011 р. Г оловуючий у 1 інстанції Мамч ин П.І.

Категорія ст. 204 ч.2 КК України Доповідач Кифлюк В.Ф .

«Фольксваген Пасат»держн омер 73883 МО з метою збуту.

4 серпня 2010 року о 14 год. 41 хв. ОСОБА_3 був затриманий працівниками УБОЗ УМВС Укра їни в Чернівецькій області п ід час незаконного транспорт ування наркотичного засобу н а вул. Краматорській в м. Черні вці. В ході огляду автомобіля в багажнику було виявлено та вилучено вищевказаний нарко тичний засіб.

На цей вирок старший п рокурор відділу прокуратури Чернівецької області Воло відник Р.І. подав апеляцію, в якій, не оспорюючи правильні сть кваліфікації дій ОСОБА _3, просив скасувати оскаржу ване судове рішення та поста новити новий вирок без засто сування щодо засудженого ст. 75 КК України.

При цьому апелянт пос илався на те, що суд в недостат ній мірі врахував те, що скоє ний злочин відноситься до ка тегорії тяжких злочинів, що ОСОБА_3 не в повній мірі визн ав свою вину і це, на думку апе лянта, свідчить про те, що оста нній не розкаявся у вчиненом у та намагається уникнути по карання за скоєне. Також апел янт зазначав, що в недостатні й мірі враховано і особу засу дженого, а саме, що той посеред ньо характеризується по місц ю проживання, сам є колишнім п рацівником міліції і не врах овано кількість особливо неб езпечного наркотичного засо бу, яка становить 1564,1 гр.

Заслухавши доповідь судді, прокурора Слюсарюк Р.Л ., яка просила задовольнити по дану апеляцію, посилаючись н а обставини, що в ній наведені , підсудного ОСОБА_3, адвок ата ОСОБА_1, які просили ві дмовити в задоволенні подано ї апеляції та перекваліфіку вати дії ОСОБА_3 зі ст. 307 ч.2 К К України на ст. 309 КК України, п ровівши часткове судове слід ство, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи апеляції, колегія суддів вва жає, що в задоволенні апеляці ї прокурора необхідно відмо вити.

Винність ОСОБА_3 у вчиненні злочину, передбаче ного ст. 307 ч.2 КК України при обс тавинах, що наведені у вироку суду, підтверджується дослі дженими в судовому засіданн і доказами, яким дана правиль на юридична оцінка та не оспо рюється в поданій апеляції. А тому колегія суддів, керуючи сь вимогами ст. 365 КПК України, н е наводить доказів на підтве рдження винуватості ОСОБА _3 у вчиненні злочину та дово дів щодо правильності квалі фікації вчиненого ним діяння .

Що стосується міри по карання, призначеної ОСОБА _4 за вироком Шевченківсько го районного суду м. Чернівці в від 21 лютого 2011 року за ст. 307 ч.2 К К України, то вона відповідає тяжкості скоєного злочину т а даним про особу винного.

У відповідності до ст . 65 КК України, призначаючи пок арання у кожному конкретному випадку, суд повинен врахову вати ступінь тяжкості вчинен ого злочину, дані про особу ви нного та обставини справи, що обтяжують та пом' якшують п окарання. Особі, яка вчинила з лочин, має бути призначено по карання необхідне і достатнє для її виправлення та попере дження нових злочинів.

З вироку суду вбачаєт ься, що ОСОБА_3 призначено покарання в межах санкції ст . 307 ч. 2 КК України і при цьому бу ло враховано тяжкість скоєно го ним злочину та особу винно го.

Відповідно до ч. 1 ст. 75 К К України, якщо суд при призна ченні покарання у виді випра вних робіт, службового обмеж ення для військовослужбовці в, обмеження волі, а також позб авлення волі на строк не біль ше п' яти років, враховуючи т яжкість злочину, особу винно го та інші обставини справи, д ійде висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, він мо же прийняти рішення про звіл ьнення від відбування покар ання з випробуванням.

Врахувавши тяжкість вчиненого діяння, дані про о собу ОСОБА_3, а саме те, що т ой до кримінальної відповіда льності притягується вперше , позитивно характеризується по місцю проживання, є єдиним утриманцем батька, який є інв алідом 2-ї групи та запевненн я підсудного про недопустим ість в майбутньому вчинення нових злочинів, суд дійшов ви сновку про можливість виправ лення засудженого без відбув ання покарання та прийняв рі шення про звільнення його ві д відбування покарання з вип робуванням.

Колегія суддів вважа є, що висновок та рішення суд у є обґрунтовані.

При цьому колегія суд дів враховує і те, що правоохо ронним органам заздалегідь н е було відомо про вчинення ОСОБА_3 злочинів в сфері обі гу наркотичних речовин, вияв лення цього злочину було вип адковим, ОСОБА_3 частково визнав свою вину в інкриміно ваному злочині, він сприяв ро зкриттю злочину, тяжких насл ідків від вчиненого діяння н е наступило, в справі відсутн і дані про те, що його виправл ення є неможливим без ізоляц ії від суспільства.

Посилання апелянта н а те, що ОСОБА_3 раніше прац ював в міліції як на обставин у, що унеможливлює звільненн я останнього від відбування покарання з випробуванням, є безпідставним та не ґрунтує ться на вимогах КК України.

Тільки той факт, що О СОБА_3 вчинив умисний тяжки й злочин, не може бути перешк одою для звільнення його від відбування покарання з випр обуванням.

На підставі наведено го та керуючись ст.ст. 365, 366, 377, 379 КП К України, колегія суддів суд ової палати у кримінальних с правах апеляційного суду Чер нівецької області,-

У Х В А Л И Л А :

В задоволенні апел яції старшого прокурора відд ілу прокуратури Чернівецько ї області Воловідника Р.І. відмовити, а вирок Шевченків ського районного суду м. Черн івців від 21 лютого 2011 року щодо ОСОБА_3 залишити без змін .

Головуючий : В.Ф.К ифлюк

Судді: В.О.К узняк

О.М .Струбіцька

Копія вірна: суддя

СудАпеляційний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення10.05.2011
Оприлюднено30.05.2011
Номер документу15574308
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —11-228/2011

Ухвала від 17.04.2012

Кримінальне

Апеляційний суд міста Севастополя

Лесь В. І.

Ухвала від 15.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Гриновецький Б.М.

Ухвала від 10.05.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Кифлюк В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні