Постанова
від 10.05.2011 по справі 4-2343/11
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-2343/11

П О С Т А Н О В А

10 травня 2011 року Печерс ький районний суд міста Києв а у складі:

головуючий - су ддя Ільєва Т. Г. ,

при секретарі - Бикова А. В.,

за участю прокурора: Си бірякова О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Києві подання слідчого в ОВС слідчого відділу Управ ління СБ України у м. Києві ста ршого лейтенанта Якобчука О.В. у кримінальній справі №1719 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий в ОВС слідчо го відділу Управління СБ Укр аїни у м. Києві старший лейтен ант Якобчук О.В за згодою заступника прокурора м. Києв а О. Шморгун звернувся до суду з поданням про проведення об шуку у приміщенні за адресою : АДРЕСА_2, за місцем реєстр ації громадянки ОСОБА_2.

З матеріалів кримінальної справи вбачається, що слідчи м відділом управління СБ Укр аїни у м. Києві 06.05.2011 року поруше на кримінальна справа за фак том фіктивного підприємницт ва, вчиненого повторно, за озн аками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 та ч. 1 ст. 358 КК України.

В обґрунтування подання за значено, що в травні 2007 року до громадянки України ОСОБА_3 звернулася невстановлена особа, яка з метою прикриття н езаконної діяльності, запроп онувала ОСОБА_3 за грошову винагороду зареєструвати на її ім'я в органах державної вл ади суб' єкт підприємницько ї діяльності (юридичну особу ).

На вказану пропозицію ОС ОБА_3 погодилася та надала д аній особі на її прохання нео бхідні для здійснення реєстр ації суб' єкта підприємниць кої діяльності документи, а с аме копію паспорта та копію д овідки про присвоєння іденти фікаційного номеру.

25.05.2007 р., невстановлені особи, в икористовуючи документи О СОБА_3, а саме копію паспорта громадянина України серії НОМЕР_3 виданого 31.10.2002 р. Шевче нківським РУ ГУ МВС України в м. Києві та копію довідки про присвоєння ідентифікаційно го номеру НОМЕР_1 з метою п рикриття незаконної діяльно сті, зареєстрували у державн ого реєстратора Шевченківсь кої районної державної адмін істрації м. Києва юридичну ос обу - ТОВ „Ламар-Ком” (іденти фікаційний код 35136425), вказавши ОСОБА_3 засновником даного підприємства.

Незважаючи на те, що згідно реєстраційних документів ОСОБА_3 була засновником ТО В „Ламар-Ком”, остання не прий мала участі в створені даног о підприємства, а саме підпри ємство було створене та вико ристовувалося невстановлен ими особами з метою прикритт я незаконної діяльності.

В подальшому, навесні 2008 року з метою прикриття незаконно ї діяльності, та ж сама невста новлена особа звернулася до матері ОСОБА_3 - громадян ки України ОСОБА_4, запроп онувавши останній за грошову винагороду зареєструвати в органах державної влади на ї ї ім'я суб' єкт підприємниць кої діяльності (юридичну осо бу), на що ОСОБА_4 погодилас я та надала вказаній особі на її прохання необхідні для зд ійснення реєстрації суб' єк та підприємницької діяльнос ті документи, а саме копію пас порта та копію довідки про пр исвоєння ідентифікаційного номеру.

13.05.2008 р., невстановлені особи, в икористовуючи документи О СОБА_4, а саме копію паспорта громадянина України серії НОМЕР_4, виданого 28.07.2007 р. Свято шинським РУ ГУ МВС України в м . Києві та копію довідки про пр исвоєння ідентифікаційного номеру НОМЕР_2, з метою при криття незаконної діяльност і, зареєстрували у державног о реєстратора Печерської рай онної державної адміністрац ії м. Києва юридичну особу - Т ОВ „Скай Лінк Україна” (ід ентифікаційний код 35917847), вказа вши ОСОБА_4 директором та власником статутного капіта лу даного підприємства.

Незважаючи на те, що згідно реєстраційних документів ОСОБА_4 була директором та в ласником статутного капітал у ТОВ „Скай Лінк Україна” , остання не приймала участі в створені та управлінні діял ьністю підприємства, а саме п ідприємство було створене та використовувалося невстано вленими особами з метою прик риття незаконної діяльності .

Згідно висновку спеціаліс та Українського науково-досл ідного інституту спеціально ї техніки та судових експерт из СБ України № 144/1 від 21.03.2011 р., під писи від імені ОСОБА_4 у ре єстраційних документах та до кументах податкової звітнос ті ТОВ „Скай Лінк Україна ” виконані не ОСОБА_4, а інш ими особами.

Згідно даних Головного від ділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинніст ю Управління СБ України у м. Ки єві для ведення незаконної д іяльності, з метою прикриття якої створено ТОВ „Ламар Ком ” та ТОВ „Скай Лінк Україн а”, використовується приміще ння за адресою: АДРЕСА_2.

В ході досудового слідства у вказаній кримінальній спр аві встановлено, що за вказан ою адресою: АДРЕСА_2, зареє стрована громадянка України ОСОБА_2, 1969 р.н.

Відповідно до п. 11 Постанови Пленуму Верховного Суду Укр аїни №2 від 28 березня 2008 року «Пр о деякі питання застосування судами України законодавств а при дачі дозволів на тимчас ове обмеження окремих консти туційних прав і свобод людин и і громадянина під час здійс нення оперативно-розшукової діяльності, дізнання і досуд ового слідства» під житлом у значенні, що використовуєть ся у статтях 177,178 КПК, пункті 7 ча стини першої статті 8 Закону У країни «Про оперативно-розшу кову діяльність», треба розу міти: 1) особистий будинок з ус іма приміщеннями, які призна чені для постійного чи тимча сового проживання в них, а так ож ті приміщення, які хоча й не призначені для постійного ч и тимчасового користування в них, але є складовою будинку; 2) будь-яке житлове приміщенн я незалежно від форми власно сті, яке належить до житлово го фонду і використовується для постійного або тимчасово го проживання (будинок, кварт ира в будинку будь-якої форми власності, окрема кімната в к вартирі тощо); 3)будь-яке інше п риміщення або забудова, які н е належать до житлового фонд у, але пристосовані для тимча сового проживання (дача, садо вий будинок тощо).

Згідно з вимогами статті 17 З акону України від 23 лютого 2006 р . №3477-ІV «Про виконання рішень т а застосування практики Євро пейського суду з прав людини », судом враховано, що відпові дно до практики Європейськог о суду з прав людини поняття « житло» у пункті 1 статті 8 Конв енції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим ,4.XI.1950) охоплює не лише житло фіз ичних осіб. Воно може поширюв атися на офісні приміщення, я кі належать фізичним особам, а також офіси юридичних осіб , їх філії та інші приміщення.

Суд, вислухавши думку проку рора, який підтримав подання , дослідивши матеріали справ и, вважає, що подання слід задо вольнити, оскільки є достатн і підстави вважати, що знаряд дя злочину, речі й цінності, зд обуті злочинним шляхом, а так ож інші предмети і документи , які мають значення для встан овлення істини в справі, можу ть знаходитись за місцем реє страції ОСОБА_2

На підставі викладеного, ке руючись ст. 14-1, 177, 178 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Подання - задовольн ити.

Провести обшук у приміщенн і за місцем реєстрації ОСОБ А_2, 1969 р.н., за адресою: АД РЕСА_2.

Постанова оскарженню не пі длягає.

Суддя Т. Г. Ільєва

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.05.2011
Оприлюднено23.05.2011
Номер документу15585739
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2343/11

Постанова від 13.12.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Постанова від 22.07.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Кут'я С. Д.

Постанова від 02.09.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Музичук Н.Ю. Н. Ю.

Постанова від 03.09.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Свачій І. М.

Постанова від 10.05.2011

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні