Постанова
від 27.04.2011 по справі 4-291/11
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

4-291/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" квітня 2011 р. суддя П одільського районного суду м. Києва Трегубенко Л.О., за уча стю прокурора Живіло В.В., розг лянувши подання слідчого слі дчого відділення податкової міліції ДПІ у Подільському р айоні м. Києва - майора подат кової міліції Новачука С.А. пр о надання дозволу на проведе ння обшуку житла за адресою: АДРЕСА_1, належної у рівних ч асках ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , у зв»язку з порушенням кримі нальної справи № 77-00183 за фактом фіктивного підприємництва Т ОВ «Компанія «Інкомлайн-ЛТД» (код ЄДРПОУ 35790504), ТОВ «Альтагру п Лімітед-Т» (код ЄДРПОУ 35792056), ТО В «Профісистем-М» (код ЄДРПОУ 35644739) за ознаками складу злочин у, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК Ук раїни та за фактом умисного у хилення від сплати податків в особливо великих розмірах, скоєного службовими особам и ПП «Фірма «AFA», за ч. 3 ст. 212 КК Ук раїни та за фактом підроблен ня документів ТОВ «Прінт-Ком », за ч. 1 ст. 358 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ ПМ ДПІ у Подільс ькому районі м. Києва - майор податкової міліції Новачук С.А., за погодженням із прокуро ром району, вніс до суду подан ня про надання дозволу на про ведення обшуку в квартирі А ДРЕСА_1, обґрунтовуючи тим, щ о 15.06.2009 р. порушена кримінальна справа № 77-00183 за фактом фіктивн ого підприємництва ТОВ «Комп анія «Інкомлайн-ЛТД» (код ЄДР ПОУ 35790504), ТОВ «Альтагруп Ліміте д-Т» (код ЄДРПОУ 35792056), ТОВ «Профі систем-М» (код ЄДРПОУ 35644739) за оз наками складу злочину, перед баченого ч. 2 ст. 205 КК України та за фактом умисного ухилення від сплати податків в особли во великих розмірах, скоєног о службовими особами ПП «Фір ма «AFA», за ч. 3 ст. 212 КК України та за фактом підроблення докуме нтів ТОВ «Прінт-Ком», за ч. 1 ст. 358 КК України.

Досудовим слідством встан овлено, що засновники на прох ання невстановлених осіб на своє ім' я в органах державн ої влади за грошову винагоро ду створили ТОВ «Компанія «І нкомлайн-ЛТД», ТОВ «Альтагру п Лімітед-Т», ТОВ «Прим-Трейдп оліс», ТОВ «Профісистем-М» з м етою прикриття незаконної ді яльності невстановлених слі дством осіб.

Також встановлено, що невст ановлені слідством особи, що діяли від імені ТОВ «Альтагр уп Лімітед-Т», ТОВ «Прим-Трейд поліс» в період 2008-2009 р.р. перера ховували грошові кошти з рах унків даних підприємств на р ахунок ПП «Фірма «Афа» нібит о за купівлю скретч карток.

Отримані грошові кошти від ТОВ «Альтагруп Лімітед-Т» ТО В «Прим-Трейдполіс», службов і особи ПП «Фірма «Афа» їх пер ерахували на підприємства-пр овайдерів скретч карток.

В подальшому, підприємства -провайдери скретч карток пе редали продукцію службовим о собам ПП «Фірма «Афа», які в по дальшому дані картки згідно видаткових накладних та дові реностей передавав начебто с лужбовим особам ТОВ «Альтагр уп Лімітед-Т» та ТОВ «Прим-Тре йдполіс».

Крім цього досудовим слідс твом встановлено, що фактичн о картки в адресу ТОВ «Альтаг руп Лімітед-Т» та ТОВ «Прим-Тр ейдполіс» не передавались, а реалізовувались фізичним ос обам підприємцям на ринку «К араваєві дачі», які за отрима ні скретч картки, які їм докум ентально не належать, переда вали готівку службовим особа м ПП «Фірма «АФА».

Разом з цим до кримінальної справи залучено матеріали Д епартаменту боротьби з відми вання доходів, одержаних зло чинним шляхом ДПА України, що до проведення сумнівних опер ацій невстановленими слідст вом особами, що діли від імені ТОВ «Компанія «Інкомлайн-ЛТ Д», ТОВ «Альтагруп Лімітед-Т» , ТОВ «Прим-Трейдполіс», ТОВ «П рофісистем-М», ПП «Нікобуд», П П «Шляхбуд» з документальног о оформлення купівлі-продажу скретч карток поповнення ра хунків мобільного зв' язку у ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД» та ТОВ « Ільфаком».

Так встановлено, що засновн иком та директором ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 36016774, за реєстроване в м. Києві) і ТОВ « Ільфаком» (код ЄДРПОУ 37166048, заре єстроване в м. Києві) являєтьс я одна особа - ОСОБА_1, яка здійснює діяльність з придб ання скретч карток у ТОВ «Рад іосистема» (код ЄДРПОУ 36074999, зар еєстроване в м. Хмельницький ), яка також являється засновн иком та директором цього тов ариства.

При цьому встановлено, що ОСОБА_1 як директор ТОВ «Рад іосистема» придбаває скретч картки у ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Е м», що підтверджено листом ди ректора з безпеки ЗАТ «Київс тар Дж.Ес.Ем» № 544/01 від 16.03.2011 р..

В подальшому встановлено, щ о ОСОБА_1, як директор ТОВ « Лайн Сервіс ЛТД» і ТОВ «Ільфа ком» здійснює лише документа льне оформлення операцій з п ридбання скретч карток у сам ої себе як директора ТОВ «Рад іосистема», а фактично реалі зовує скретч картки за готів ку через мережу торгівельних об' єктів та автозаправних станцій в м. Хмельницький.

Разом з цим встановлено, що ОСОБА_1 як директор ТОВ «Ла йн Сервіс ЛТД» і ТОВ «Ільфако м» формує податковий кредит даних підприємств від операц ій з придбання скретч карток у ТОВ «Радіосистема» та в сво ю чергу формує податкові зоб ов' язання даних підприємст в шляхом документального офо рмлення операцій із рядом су б' єктів господарської діял ьності України щодо надання маркетингових послуг, щодо п родажу металопрокату, будіве льних матеріалів, хімічної п родукції тощо.

При цьому суб' єкти господ арської діяльності України о тримують право на формування податкового кредиту від нач ебто отриманих послуг і това ру від ТОВ «Лайн Сервіс ЛТД» і ТОВ «Ільфаком» здійснюючи п ерерахування грошових кошті в на рахунки зазначених підп риємств.

В подальшому ОСОБА_1 як з асновник та директор ТОВ «Ла йн Сервіс ЛТД», ТОВ «Ільфаком » і ТОВ «Радіосистема», перер аховує грошові кошти отриман і від різних суб' єктів госп одарської діяльності Україн и на рахунок ЗАТ «Київстар Дж .Ес.Ем» за скретч картки, здійс нює реалізацію карток через торгівельні мережі за готівк у, яку повертає службовим осо бам ряду суб' єктів господар ювання.

ОСОБА_1 проживає за адресо ю: АДРЕСА_1, яка належала їй на праві приватної власност і з 21.06.1994 р. по 05.06.2007 р., а з 05.06.2007 р. Ѕ дано ї квартири подарована доньці ОСОБА_2, що підтверджено п овідомленням Хмельницького бюро технічної інвентаризац ії № 635178 від 31.01.2011 р..

З врахування обвинуваченн я, є достатні підстави вважат и, що в квартирі АДРЕСА_1, за місцем реєстрації ОСОБА_1 , знаходяться бухгалтерські документи та інші первинні д окументи ТОВ «Лайн Сервіс ЛТ Д», ТОВ «Ільфаком» і ТОВ «Раді осистема», речі, матеріальні цінності здобуті злочинним шляхом, а також техніка із вст ановленою системою клієнт-ба нк підприємств, які мають зна чення для встановлення істин и по кримінальній справі та з метою не допущення їх знищен ня, які можуть бути речовими д оказами у справі.

Заслухавши пояснення слід чого та думку прокурора, які п ідтримали подання, вивчивши матеріали справи, дійшла вис новку про необхідність надат и згоду на проведення обшуку житла за місцем реєстрації ОСОБА_1, в межах досудовог о слідства по кримінальній с праві №77-00183, оскільки є достатн і підстави вважати, що бухгал терські документи та інші пе рвинні документи ТОВ «Лайн С ервіс ЛТД», ТОВ «Ільфаком» і Т ОВ «Радіосистема», речі, мате ріальні цінності, здобуті зл очинним шляхом, а також техні ка із встановленою системою клієнт-банк підприємств, які мають значення для встановл ення істини по кримінальній справі та з метою не допущенн я їх знищення, які можуть бути речовими доказами у справі, я кі мають значення для встано влення істини у справі, знахо дяться в квартирі АДРЕСА_1 .

На підставі наведеного, ке руючись ст. 177 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Надати згоду слідчого слі дчого відділення податкової міліції ДПІ у Подільському р айоні м. Києва - майору подат кової міліції Новачуку С.А. на проведення обшуку житла за а дресою: АДРЕСА_1, - за місцем реєстрації ОСОБА_1, ІНФО РМАЦІЯ_1, в межах досудового слідства по кримінальній сп раві №77-00183, порушеній за фактом фіктивного підприємництва Т ОВ «Компанія «Інкомлайн-ЛТД» (код ЄДРПОУ 35790504), ТОВ «Альтагру п Лімітед-Т» (код ЄДРПОУ 35792056), ТО В «Профісистем-М» (код ЄДРПОУ 35644739) за ознаками складу злочин у, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК Ук раїни та за фактом умисного у хилення від сплати податків в особливо великих розмірах, скоєного службовими особам и ПП «Фірма «AFA», за ч. 3 ст. 212 КК Ук раїни та за фактом підроблен ня документів ТОВ «Прінт-Ком », за ч.1 ст.358 КК України.

Постанова оскарженню не пі длягає.

Суддя:

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.04.2011
Оприлюднено25.05.2011
Номер документу15586488
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-291/11

Постанова від 10.03.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Постанова від 21.09.2011

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Маханьков О. В.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Бобрович В. І.

Постанова від 26.08.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Макаров М. О.

Постанова від 02.09.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Постанова від 12.08.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Гончар М. С.

Постанова від 18.07.2011

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Величко В. П.

Постанова від 18.07.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Шевчук М. П.

Постанова від 30.11.2011

Кримінальне

Білозерський районний суд Херсонської області

Коваленко А. В.

Постанова від 18.05.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Дубель Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні