Постанова
від 18.05.2011 по справі 49/104-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

18.05.2011 справа № 49/104-б

За заявою Приватно го підприємства «Юнілайф Про джект»

До Товариства з об меженою відповідальністю «Т орговий дім «Експрес Лайн»

(код ЄДРПОУ 33785712)

Про визнання банкр утом

Судд я Митрохіна А.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_ 1 - за дов. № б/н від 01.02.2011р.

Від боржника не з' яви вся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду міста К иєва з заявою про порушення с прави про банкрутство Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Торговий дім «Експрес Лайн»(код 33785712) у зв' язку з тим , що останній неспроможний сп латити борг.

Ухвалою Господарсь кого суду міста Києва від 29.04.2011 було порушено провадження у справі № 49/104-б за особливостями , передбаченими статтею 52 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »та призначено розгляд справ и на 18.05.2011.

Представник заявника у су дове засідання з' явився, на дав пояснення по справі та по вністю підтримав вимоги, вик ладені у заяві.

Заявлені заявником вимоги документально підтверджуют ься та визнаються судом обґр унтованими.

У матеріалах справи наявні докази відсутності боржника , які надані заявником.

Відповідно до частини 5 стат ті 17 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців»в Єдиному державному ре єстрі містяться також відомо сті про відсутність юридично ї особи за її місцезнаходжен ням, про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу, а також відомості пр о зарезервовані найменуванн я юридичних осіб.

Згідно частини 7 статті 19 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» не пізніше тринадцяти місяці в з дня подачі (надіслання рек омендованим листом) останньо ї реєстраційної картки, що мі стить відомості про юридичну особу, юридична особа зобов'я зана подати (надіслати реком ендованим листом) державному реєстратору реєстраційну ка ртку встановленого зразка пр о підтвердження відомостей п ро юридичну особу.

Відповідно до положень час тини 8 статті 19 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців»Якщо до Єдин ого державного реєстру не вн есено запис про відсутність юридичної особи за її місцез находженням, то в разі неодер жання реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу в установ лений частиною сьомою цієї с татті строк, а також у разі оде ржання державним реєстратор ом від органу державної пода ткової служби повідомлення в становленого зразка про відс утність юридичної особи за ї ї місцезнаходженням державн ий реєстратор зобов'язаний у строк, що не перевищує десяти робочих днів з дати, яка встан овлена для подання реєстраці йної картки про підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу, або з дати одержання пові домлення від органу державно ї податкової служби, направи ти рекомендованим листом юри дичній особі повідомлення пр о необхідність подання держа вному реєстратору реєстраці йної картки про підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу.

У разі повернення до держав ного реєстратора рекомендов аного листа з відміткою відд ілення зв'язку про відсутніс ть юридичної особи за вказан ою адресою або неподання юри дичною особою протягом місяц я з дати направлення їй відпо відного повідомлення реєстр аційної картки про підтвердж ення відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням або з апис про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу.

Заявник у судовому засідан ні 18.05.2011 надав суду оригінал вит ягу з Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців серії А Є № 037557 станом на 18.05.2011, у якому зна читься, що статус відомостей про юридичну особу відсутні сть юридичної особи за місце знаходженням.

На доказ наявності у боржн ика заборгованості перед При ватним підприємством «Юніла йф Проджект», заявником дода но до матеріалів справи вчин ений 15.12.2010 приватним нотаріусо м Київського міського нотарі ального округу ОСОБА_2, на підставі протесту векселя п ро неоплату простого векселя серії АА № 1336260 від 08.11.2010р, виконав чий напис № 1886 якими запропоно вано Приватному підприємств у «Юнілайф Проджект», стягну ти кошти з боржника у примусо вому порядку.

В ході проведення заходів з приводу примусового викон ання виконавчого напису, стя гнути заборгованість не вияв илось можливим, а тому 20.12.2010 дер жавним виконавцем відділу де ржавної виконавчої служби Пе черського районного управлі ння юстиції у м. Києві було вин есено постанову ВП №23299050 про по вернення виконавчого докуме нта стягувачеві, у зв' язку з неможливістю виконання.

У судовому засіданні 18.05.2011 пр едставник заявника просив ви знати їх кредиторами ТОВ «ТД «Експрес Лайн» у розмірі 50 000,00 грн. - заборгованість за век селем, 85,00 грн. - державного мит а та 236,00 грн. - витрати на інфор маційно - технічне забезпеч ення.

Станом на день подання заяв и про визнання Товариства з о бмеженою відповідальністю Т орговий дім «Експрес Лайн»ба нкрутом виконавчий напис не виконаний, заборгованість в розмірі 50 000,00 грн. не погашена.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 49/104-б, доводять безспірність ви мог заявника та неспроможніс ть боржника виконати свої зо бов'язання перед кредитором у встановлений Законом строк .

Оскільки заявник має право звернутись з заявою про пору шення справи про банкрутство , якщо громадянин - підприєм ець - боржник або керівні ор гани боржника - юридичної ос оби відсутні за її місцезнах одженням, або у разі ненаданн я боржником протягом року до органів державної податково ї служби згідно із законодав ством податкових декларацій , документів бухгалтерської звітності, а також за наявнос ті інших ознак, що свідчать пр о відсутність підприємницьк ої діяльності боржника, у суд у є всі підстави для визнання боржника банкрутом та відкр иття ліквідаційної процедур и.

У пункті 5 резолютивної част ини заяви про порушення спра ви про банкрутство представн ик заявника просив призначит и ліквідатором по справі іні ціюючого кредитора - Приватн е підприємство «Юнілайф Прод жект».

Суд вважає за доцільне задо вольнити клопотання предста вника заявника та призначити ліквідатором боржника - ініц іюючого кредитора - Приватне підприємство «Юнілайф Продж ект».

Оскільки нормами ста тті 52 Закону України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом»не визначений поряд ок або особливості здійсненн я ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то лі квідаційна процедура щодо ві дсутнього боржника здійснює ться також відповідно до вим ог, що передбачені розділом І ІІ Закону - «Ліквідаційна пр оцедура».

Відповідно до частини 3 ст атті 23 вищезазначеного Закон у ліквідатор зобов' язаний о публікувати в офіційних друк ованих органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно остан нього ліквідаційної процеду ри. Також, з положень частини 5 статті 52 Закону вбачається, щ о на ліквідатора боржника по кладені обов' язки щодо вияв лення, встановлення кредитор ів відсутнього боржника та п овідомлення їх (кредиторів) п ро визнання відсутнього борж ника банкрутом, які в місячни й строк з дня одержання повід омлення можуть направити лік відатору заяви з вимогами до банкрута.

На підставі вищезазначено го та керуючись статтями 22, 23, 24 , 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», Господарський суд мі ста Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом Тов ариство з обмеженою відповід альністю Торговий дім «Експр ес Лайн»(01004, м. Київ, вул. Червоно армійська/ Басейна, 1-3/2-А, код ЄД РПОУ 33785712).

2. Визнати Приват не підприємство «Юнілайф Про джект»кредитором Товариств а з обмеженою відповідальніс тю Торговий дім «Експрес Лай н» на суму 50 000,00 грн.

3. Відкрити ліквіда ційну процедуру.

4. Призначити ліквідато ром банкрута - ініціюючого к редитора (01103, м. Київ, вул. Кіквід зе, 12-А, прим. 1, код ЄДРПОУ 36588932).

5. Зобов' язати - ліквіда тора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкр утом подати до офіційного др укованого органу Верховної Р ади України чи Кабінету Міні стрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури з метою виявлення, в становлення кредиторів відс утнього боржника та повідомл ення їх (кредиторів) про визна ння відсутнього боржника бан крутом. Відомості про визнан ня боржника банкрутом і про в ідкриття ліквідаційної проц едури повинні містити: найме нування та інші реквізити бо ржника, визнаного банкрутом, найменування господарськог о суду, в провадженні якого зн аходиться справа про банкрут ство, дату прийняття господа рським судом постанови про в изнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури, відомості про ліквід атора (ліквідаційну комісію) .

6. Зобов' язати - ліквіда тора надати суду докази публ ікації оголошення в офіційно му друкованому органі про ви знання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної про цедури протягом двох тижн ів з моменту опублікуванн я (оригінал примірника газ ети).

7. Зобов' язати - ліквіда тора письмово повідомити про визнання господарським судо м відсутнього боржника банкр утом усіх відомих йому креди торів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня оде ржання повідомлення можуть н аправити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

8. Зобов' язати ліквідат ора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письм ово повідомити про це суд.

9. Підприємницьку діяль ність банкрута завершити.

10. Строк виконання всіх г рошових зобов' язань вважат и таким, що настав з 18.05.2011.

11. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах заборго ваності банкрута з 18.05.2011.

12. Припинити повн оваження органів управління банкрута щодо управління ба нкрутом та розпорядження йог о майном з 18.05.2011.

13. Зобов' язати лі квідатора надати суду ліквід аційний баланс банкрута та з віт ліквідатора до 18.05.2012.

14. Копію постанови направити заявнику (ліквіда тору) та боржнику.

15. Копію постанови дл я відома направити до Прок уратури м. Києва, ДПА у м. Києві, (м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) (Управління по забезпеченн ю оперативно-правового супро водження матеріалів ДПС в су дових установах УПМ ДПА у м. Ки єві) та Державну податкову ін спекцію за місцем знаходженн я боржника.

Суддя А.В.Митрохіна

Дата ухвалення рішення18.05.2011
Оприлюднено24.05.2011
Номер документу15602344
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —49/104-б

Ухвала від 21.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 07.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Постанова від 18.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 10.11.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні