Постанова
від 19.03.2008 по справі 17/48/08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/48/08

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

"19" березня 2008 р. 11:45

Справа №  17/48/08

                                                  

                                                                                                                      м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області

головуючий суддя Коваль С.М.,

при  секретарі Вязовському М.Л.,

з участю представників сторін:

від позивача–Науменко А.С., довіреність № 4/9/10-011 від 08.01.2008 року;

від відповідача –не з?явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 17/48/08

за позовом державної податкової інспекції у Центральному районі м. Миколаєва,           м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, 24,

до приватного підприємства “Магазин Сто Перший”,  м. Миколаїв, вул. Нікольська, 49,

про стягнення заборгованості,-

                    У судовому засіданні представник позивача надав заяву про змешення суми позовних вимог в зв”язку з частковою оплатою відповідачем суми боргу, і  просить стягнути з відповідача борг у сумі 2 583 грн. 99 коп.

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся з адміністративним позовом стягнення заборгованості з відповідача - фізичної особи-підприємця приватного підприємства “Магазин Сто Перший”.

Приватне підприємство „Магазин Сто Перший”  зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради 18.05.2001 року за № 14665.

Відповідно до ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” (із змінами та доповненнями) державна податкова служба має право здійснювати документальні невиїзні перевірки (на підставі поданих податкових декларацій, звітів та інших документів, пов'язаних з нарахуванням і сплатою податків та зборів (обов'язкових платежів) незалежно від способу їх подачі), а також планові та позапланові виїзні перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування і сплати податків та зборів (обов'язкових платежів), додержання валютного законодавства юридичними особами, їх філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичними особами, які мають статус суб'єктів підприємницької діяльності чи не мають такого статусу, на яких згідно із законами України покладено обов'язок утримувати та/або сплачувати податки і збори (обов'язкові платежі). Здійснювати контроль за додержанням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги) у  встановленому  законом  порядку,  наявністю  свідоцтв  про  державну  реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності, ліцензій на провадження видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до закону, з наступною передачею матеріалів про виявлені порушення органам, які видали ці документи, торгових патентів.

Спеціалістами ОДПС була проведена перевірка щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового та безготівкового обігу готівки суб'єктами підприємницької діяльності ПП „Магазин Сто Перший”, за результатами перевірки був складений Акт.

На підставі Акту перевірки № 14001354/23-50 від 28.11.2007 року, в якому зазначено, що перевіркою встановлено порушення п. 2, 5 ст. 3. Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послу” від 01.06.2000 року № 1776-111 (із змінами та доповненнями), встановлено порушення ч. 1 ст. 3, п. 1 ст. 7 Закону України “Про патентування деяких видів підприємницької діяльності від 23.03.1996 року            № 98/96-ВР (із змінами та доповненнями), було прийнято рішення № 0032692350 від 10.12.2007 року про застосування штрафних (фінансових) санкцій, в якому визначена сума штрафних (фінансових) санкцій в розмірі 4 790  грн.

Рішення було вручено відповідачу поштою, про що свідчить підпис на повідомлені про вручення.

У судовому засіданні представник позивача надав заяву про змешення суми позовних вимог в зв”язку з частковою оплатою відповідачем суми боргу, і  просить стягнути з відповідача борг у сумі 2 583 грн. 99 коп.

Відповідно до п. 11 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” з наступними змінами “Органи державної податкової служби мають право застосовувати до платників податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми недоїмки, пені у випадках, порядку і розмірах, встановлених Законами України. Фінансові (штрафні) санкції, суми пені сплачуються платниками податків добровільно або стягуються в судовому порядку”.

         Таким чином, уточнені позовні вимоги ДПІ у Центральному районі м. Миколаєва обґрунтовані та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 161-163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позовні вимоги державної податкової інспекції у Центральному районі                    м. Миколаєва  задовольнити повністю.

2.          Стягнути з приватного підприємства “Магазин Сто Перший”,  м. Миколаїв, вул. Нікольська, 49 (код 31497851)  2 583 грн. 99 коп. заборгованості в доход Державного бюджету України.

Постанова набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня її проголошення, якщо не подано заяву про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду скарги.

Постанову може бути оскаржено в порядку, встановленому ст. 186 КАС України.

          

Суддя

 

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення19.03.2008
Оприлюднено25.04.2008
Номер документу1562913
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/48/08

Ухвала від 23.01.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 26.01.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Постанова від 19.03.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 20.02.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні