Постанова
від 17.04.2008 по справі ас3/126-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС3/126-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.04.08           Справа №АС3/126-08.

Господарський суд Сумської області , у складі судді Левченко П.І. розглянувши матеріали справи

за позовом: Прокурора Недригайлівського району в інтересах держави в особі Роменської міжрайонної державної податкової інспекції, м. Ромни Сумської області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Вільшанська Агротехніка»  , смт. Вільшана Недригайлівського  району Сумської області  

про стягнення податкового боргу в розмірі 3 570 грн. 00  коп.

За участю представників сторін:

від позивача –  Васильченко Н.В.

від відповідача – не з'явився

прокурор  - не з'явився

В засіданні приймав участь секретар судового засідання Ю.В.Литвиненко

    Суть спору:  позивач просить суд звернути стягнення податкової заборгованості в сумі  , 3570 грн. 00 коп. на активи  належні ТОВ «Вільшанська Агротехніка» .

    Відповідач відзиву на позовну заяву або доказів сплати  боргу  до  суду не подав .

    Розглянувши матеріали справи, господарський суд встановив:

   ТОВ «Вільшанська Агротехніка»   зареєстровано  рішенням Недригайлівської районної державної адміністрації як суб'єкт підприємницької діяльності, про що видано Свідоцтво про державну реєстрацію   від 25.09.2003 року.

     Відповідач знаходиться на обліку в Роменській МДПІ як платник податків і зборів (обов'язкових платежів), що підтверджується довідкою про взяття на облік.

     Згідно ст.9 Закону України «Про систему оподаткування» від 25 червня 1991 року     N   1251-XII   ( із   змінами   та  доповненнями )   платники   податків   і   зборів обов'язкових платежів) зобов'язані сплачувати належні суми податків і зборів  (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.          

    Відповідач порушує вимоги ст.9 Закону України « Про систему оподаткування » від 25 червня 1991 року N 1251-XII ( із змінами та доповненнями ) в частині своєчасної сплати податків та зборів.

     Станом на  31 січня  2008 року заборгованість  відповідача перед бюджетом  по податках та зборах  складає 3 570 грн. 00 коп.

    Зазначена сума   є узгодженою і   в подальшому не оскаржувалася ні в судовому, ні в адміністративному порядку.

    Відповідач не подав доказів сплати боргу в розмірі 3 570  грн. 00  коп. , тому позовні вимоги  позивача є  правомірними, обґрунтованими  і підлягають задоволенню.

    

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.8 Закону України « Про порядок погашення зобов'язань  платників податків  перед бюджетом та державними цільовими фондами», ст.ст. 158,160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов Прокурора Недригайлівського району в інтересах держави в особі Роменської міжрайонної державної податкової інспекції, м. Ромни Сумської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вільшанська Агротехніка»  , смт. Вільшана Недригайлівського  району Сумської області   про стягнення податкового боргу в розмірі 3 570 грн. 00  коп. задовольнити в повному обсязі .

2.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Вільшанська Агротехніка» (Сумська область, Недригайлівський район, с. Вільшана , вул.Леніна, 12; код 31952191)   на користь Роменської  міжрайонної  державної податкової  інспекції (42000, Сумська область, м. Ромни , вул. Пролетарської солідарності , 37 б ; код 21103069)  податковий борг в розмірі  3 570  грн. 00 коп.

3.          Згідно ст. 186 КАС України заява про апеляційне оскарження постанови подається до суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення (з дня складення постанови в повному обсязі). Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

4.          Згідно ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання, апеляційної скарги постанова, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Дата ухвалення рішення17.04.2008
Оприлюднено25.04.2008
Номер документу1563172
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас3/126-08

Постанова від 17.04.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 27.03.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні